首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Seven years ago, a group of female scientists at the Massachusetts Institute of Technology produced a piece of research which sh
Seven years ago, a group of female scientists at the Massachusetts Institute of Technology produced a piece of research which sh
admin
2017-10-23
56
问题
Seven years ago, a group of female scientists at the Massachusetts Institute of Technology produced a piece of research which showed that senior women professors in the institute’s school of science had lower salaries and received fewer resources for research than their male counterparts did. Discrimination against female scientists has cropped up elsewhere. One study conducted in Sweden, of all places—showed that female medical-research scientists had to be twice as good as men in order to win research grants. These pieces of work, though, were relatively small-scale. Now, a much larger study has found that discrimination plays a role in the pay gap between male and female scientists at British universities.
Sara Connolly, a researcher at the University of East Anglia’s school of economics, has been analyzing the results of a survey of over 7,000 scientists and she has just presented her findings at this year’s meeting of the British Association for the Advancement of Science in Norwich. She found that the average pay gap between male and female academics working in science, engineering and technology is around £1,500 a year.
That is not, of course, irrefutable proof of discrimination. An alternative hypothesis is that the courses of men’s and women’s lives mean the gap is caused by something else; women taking "career breaks" to have children, for example, and thus rising more slowly through the hierarchy. Unfortunately for that idea, Dr. Connolly found that men are also likely to earn more within any given grade of the hierarchy. Male professors, for example, earn over £4,000 a year more than female ones.
To prove the point beyond doubt, Dr. Connolly worked out how much of the overall pay differential was explained by differences such as seniority, experience and age, and how much was unexplained, and therefore suggestive of discrimination. Explicable differences amounted to 77% of the overall pay gap between the sexes. That still left a substantial 23% gap in pay, which Dr. Connolly attributes to discrimination.
Besides pay, her study also looked at the "glass-ceiling" effect—namely that at all stages of a woman’s career she is less likely than her male colleagues to be promoted. Between postdoctoral and lecturer level, men are more likely to be promoted than women are, by a factor of between 1.04 and 2.45. Such differences are bigger at higher grades, with the hardest move of all being for a woman to settle into a professorial chair.
Of course, it might be that, at each grade, men do more work than women, to make themselves more eligible for promotion. But that explanation, too, seems to be wrong. Different from the previous studies, Dr. Connolly’s compared the experience of scientists in universities with that of those in other sorts of laboratory. It turns out that female academic researchers face more barriers to promotion, and have a wider gap between their pay and that of their male counterparts, than do their sisters in industry or research institutes independent of universities. In other words, private enterprise delivers more equality than the supposedly egalitarian world of academia does.
Which of the followings can be attributed to Dr. Connolly’s study?
选项
A、Pay discrimination between male and female scientists.
B、Fewer research resources for women scientists.
C、The super qualities possessed by male scientists.
D、The role of analyzing the results of a survey.
答案
A
解析
本题是一道细节题,考查考生准确理解原文信息的能力。本题的答案信息在第一段尾句和第二段的首句。第一段尾句(即全文的中心主旨句)中的“a much larger study”所指代的就是从第二段到结尾作者所详细阐述的Sara Connolly(Dr.Connolly)的研究,其研究成果就是第一段尾句中的“discrimination plays a role in the pay gap between male and female scientists at British universities”。由此可以推断出正确选项是A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/BSIZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Overthepastcentury,allkindsofunfairnessanddiscriminationhavebeencondemnedormadeillegal.Butoneinsidiousformco
Intheearly1960sWiltChamberlainwasoneofonlythreeplayersintheNationalBasketballAssociation(NBA)listedatoverse
By1830theformerSpanishandPortuguesecolonieshadbecomeindependentnations.Theroughly20million【C1】______ofthesenati
By1830theformerSpanishandPortuguesecolonieshadbecomeindependentnations.Theroughly20million【C1】______ofthesenati
By1830theformerSpanishandPortuguesecolonieshadbecomeindependentnations.Theroughly20million【C1】______ofthesenati
Researchonanimalintelligencealwaysmakesmewonderjusthowsmarthumansare.【C1】______thefruit-flyexperimentsdescribed
Researchonanimalintelligencealwaysmakesmewonderjusthowsmarthumansare.【C1】______thefruit-flyexperimentsdescribed
In1924America’sNationalResearchCouncilsenttwoengineerstosuperviseaseriesofexperimentsatatelephone-partsfactory
In1924America’sNationalResearchCouncilsenttwoengineerstosuperviseaseriesofexperimentsatatelephone-partsfactory
随机试题
A.螳螂科B.鲍科C.眼镜蛇科D.雉科E.芫青科金钱白花蛇原动物所属的科是()。
前噬菌体是指
患者,女,24岁。农民。因不规则发热3周伴乏力、气短、出汗、关节痛而来院。发现有心脏杂音8年。查体:体温38℃,脉搏100次/分,血压120/70mmHg,颜面潮红,咽红,扁桃体Ⅱ度肿大,双肺清,未闻及干湿性啰音。心界向两侧扩大,心律整,心尖部第一心音减
铅中毒病人可选用的特殊解毒药是
患者,女性,32岁。劳力性呼吸困难,心悸、气短,少尿,下肢水肿1年余,7天前受凉后出现咳嗽、咳黄痰,呼吸困难加重,夜间端坐呼吸。超声心动图示左、右心室扩张,弥漫性运动不良,左心室射血分数30%。既往无特殊病史。陔患者的心功能分级是
下列脉象均主实证,但除外
湿度对中药质量变异的影响,描述正确的是()。
企业对资产负债表中的资产都拥有所有权。()
_______不分青红皂白,_______是和亲_______一律加以反对,_______在封建时代还有什么更好的方法可以取得民族之间的和解呢?填入画横线部分最恰当的一项是()。
Salt,shellsormetalsarestillusedasmoneyinout-the-waypartsoftheworldtoday.Saltmayseemratherastrange【C1】_
最新回复
(
0
)