首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The U.S. and China don’t agree on much these days. Germany and France share a border and a currency but are frequently at odds.
The U.S. and China don’t agree on much these days. Germany and France share a border and a currency but are frequently at odds.
admin
2022-10-29
5
问题
The U.S. and China don’t agree on much these days. Germany and France share a border and a currency but are frequently at odds. The U.K. and India like to march to their own drum. But there’s one issue on which all these countries see eye to eye: Technology companies are too big, too powerful, and too profitable. And that power is only likely to intensify, leaving governments with no choice but to confront it head-on by taking the companies to court, passing new competition laws, and perhaps even breaking up the tech giants.
China is the latest to implement an anti-trust crackdown, unveiling anti-monopoly rules last month. The draft rules followed the surprise suspension of a $37 billion stock offering by billionaire Jack Ma’s Ant Group Co., making clear that no company can evade the government’s regulation. The moves in China coincide with accelerating efforts in the U.S. and Europe to rein in Amazon.com, Apple, Facebook, and Google.
"The big get bigger and bigger but without being better," says Andreas Schwab, a German member of the European Parliament who championed a 2014 resolution to break up Google. "Growing economic power, growing influence on local markets all over the world, and a growing concern of competitors and consumers altogether have made it happen now."
In this new anti-trust era, the old focus on pricing power no longer applies, because several of the biggest tech companies have established trillion-dollar monopolies by charging consumers next to nothing. Tech giants are increasingly assuming powerful positions in banking, finance, advertising, retail, and other markets that force smaller businesses to rely on their platforms to reach customers.
For years, Europe alone confronted the power of digital giants. Governments were alarmed that European companies were failing to match Silicon Valley’s innovations or to stop Google and Facebook from vacuuming up personal data and, with that, advertising revenue. Led by Margrethe Vestager, the European Union’s competition chief, countries have sought to police the market and encourage fair play.
In China the crackdown has been driven at least partly by fear that the homegrown tech industry is becoming too powerful. The country has long championed Alibaba and Tencent, but their massive accumulation of data on the Chinese citizenry is a growing concern for Beijing.
In the U.S., a new breed of anti-trust experts argues that consideration should be given to privacy, control over data, workers’ rights, and the overall impact on smaller companies. And the public in general have grown increasingly skeptical of social media companies. More than 60% say the sector has a negative effect on the country, and almost half want more regulation for social media, according to a 2020 Pew Research Center study.
How are smaller companies impacted by tech giants’ business expansion?
选项
A、They can no longer do business independent of tech giants.
B、They are frequently denied access to tech giants’ platforms.
C、They have to change marketing strategies to keep customers.
D、They no longer have the power to price their own products.
答案
A
解析
根据题干信息词smaller companies可将答案线索定位至第四段。smaller companies对应原文的smaller businesses。第四段最后一句提到“科技巨头在银行、金融、广告、零售和其他市场越来越占据强势地位,迫使规模较小的企业依靠其平台接触客户”,即小型企业只能通过科技巨头的平台来开展业务,A项符合题意。B、C两项原文均未提及。D项利用了原文的信息设置干扰,第四段第一句提到“在这个新的反垄断时代,过去对定价权的关注不再适用”,即过去的垄断企业有定价权,通过高额售价获取超级多的利润,与现在小型企业是否有权力为自己的产品定价无关,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/BTR7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Topersuadehertotaketheschoolbuswithhim.B、Toaskforherhelpinphysicsexamination.C、Tofindoutherattitudetowa
A、Peopleshouldlearnmultiplekindsofknowledge.B、Themoreknowledgeyoulearn,themoresuccessyouget.C、Knowledgeisthe
A、Itwascriticizedatsometimeinthepast.B、Itisnowthemostattractivefieldineconomics.C、Ithasahistoryoflesstha
A、Writinghelpsrelievestress.B、Cancercanbecured.C、Writingimprovestreatment.D、Writershardlyhavecancer.A
A、Stopexercising.B、Dosomesafeexercise.C、Doexerciselessfrequently.D、Doexercisewiththerapists.B
A、Theyarereluctanttofollowinstructions.B、Theyfailtoansweremailspromptly.C、Theycannotunderstanddirectives.D、They
A、Itwassomethingheapologizedforlater.B、ItwasridiculedbytheNewYorkTimes.C、Itwasaforty-nine-yearplan.D、Itwas
A、Stopexercising.B、Dosomesafeexercise.C、Doexerciselessfrequently.D、Doexercisewiththerapists.B
A、Developingvariousapplications.B、Expandingforeignmarketsforhismaterials.C、Producingleisureshoeswithdifferentmater
A、Helearnsproblemsshouldbesolvedwithviolence.B、Heknowsthepainisnature’swayofteachingchildren.C、Heunderstands
随机试题
统一指挥就意味着统一领导。()
512×512形式表示的是
新生儿颌骨骨髓炎的感染来源多为
按照现行规定,可发行公司债券的主体有()。Ⅰ.上交所上市公司Ⅱ.发行境外上市外资股的境内股份有限公司Ⅲ.深交所中小板上市公司Ⅳ.深交所创业板上市公司
某油田2013年12月生产原油20万吨,当月销售19.5万吨,为连续生产原油使用0.5万吨;开采天然气1000万立方米,当月销售900万立方米,待售100万立方米。若原油、天然气的单位不含税售价分别为6000元/吨和2000元/万立方米,则该油田本月应纳资
一般资料:求助者,女性,19岁,大学生。下面是心理咨询师与求助者之间的一段咨询对话。心理咨询师:你好!请问我能为你提供什么帮助吗?求助者:我最近总感到紧张,睡不好觉。心理咨询师:你能谈谈是什么事情让你感到紧张,并出现
对未完成义务教育的未成年犯和被采取强制性教育措施的未成年人应当进行义务教育,所需经费由()予以保障。
在新课程背景下,教育评价的根本目的是()。
Therequirementsforhighschoolgraduationhavejustchangedinmycommunity.Asaresult,allstudentsmust【C1】______sixtyhou
在表中八类指标名称中,2007年2月城市居民消费超过上年同期的有()大项。在2007年1—2月份全国居民食品类消费价格指数中,与上年同期相比,降幅最大和增幅最大的分别是()和()。
最新回复
(
0
)