首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
职业资格
First there were hammers banging. Then paint brushes. Then carpet. Soon, we had a new room above the garage. And my grandmother
First there were hammers banging. Then paint brushes. Then carpet. Soon, we had a new room above the garage. And my grandmother
admin
2021-02-06
65
问题
First there were hammers banging. Then paint brushes. Then carpet. Soon, we had a new room above the garage. And my grandmother moved in.
It was the late 1960s, I was 10 and had no idea that we were going against the grain, that the trend was for families to splinter, seniors to take better and longer care of themselves, kids to move away younger and younger.
All I knew was that our family had three generations under one roof, which made a difference in who sat where in the car, what desserts mysteriously disappeared overnight and how long you waited outside the bathroom door.
This past week, a new census report
raised a lot of eyebrows
. In the past decade, there has been a resuming of the family deck: a 30 percent rise in U.S. households with at least three generations. People are moving back in. Generations are consolidating.
So I guess we were ahead of our time. Of course, today this has more to do with money than anything else. Senior citizens have a harder time paying their bills and their children have a harder time shelling out monthly checks for retirement or nursing homes. Kids can’t find jobs, even college grads. What it means, ultimately, is more people under one roof, with a broader span of years between them. Braces and dentures. Grey hair and dyed hair. This is lamented as a regrettable consequence of a feeble economy. But I’m not sure it’s a bad thing.
I learned a lot from having our grandmother in the house. For one thing, it beat hiring a babysitter we didn’t like. And there was someone else to take us to school or drive us to places when
our folks
were working. There was another family member at the school plays and another person to cry to if we were hurting. I got to watch how my mother related to her mother, and I saw that mine wasn’t the only generation that found the one before it confounding and, at times, infuriating.
I also heard more family history than I did with just one older generation under the roof. There was no shortage of conversation. Dinners were louder and more animated. In short, we were bigger. My grandmother spoke about an immigrant neighborhood, sitting on fire escapes and drinking egg creams, and my folks talked about listening to the radio during the Pearl Harbor attacks. They all spoke about relatives I’d never met and never would meet, my bloodline, my family tree.
It wasn’t all "The Waltons" . I knew who I was and where I came from more once my grandmother called our home her home.
There’s a wonderful film called "Avalon" that follows an immigrant’s family in the 20th century. At the beginning of the film, it is Thanksgiving, and a small city home is jammed with uncles, aunts, grandparents, kids. At the end of the film, years later, it is Thanksgiving again, and a family of four sits in a suburban kitchen eating with the TV on. Yes, it was cramped, sometimes annoying, and it was no fun waiting for a shower or hearing my grandmother snoring. But years later, when she finally moved out, I can tell you this. It got quieter. It was less funny. We were still a family, but we were ... smaller.
So the economy may be driving us more under one roof, and we may whine that our independ-ence is withering. But for centuries, kids, parents, grandparents and even great-grandparents have been sharing space, and when it stopped, we began complaining about the collapse of family values Maybe the economy, of all things, is offering us a small fix.
Why did the writer mention the film Avalonl
选项
A、To illustrate the lack of privacy in a three-generation family.
B、To show nostalgia for his happy childhood life in a big family.
C、To demonstrate the role economy plays in shaping family structures.
D、To highlight the common problems encountered by immigrant families.
答案
C
解析
推断题。定位至文章最后两段。作者首先对电影内容进行了描述:在电影开头的感恩节,一大家人挤在小房子里;而多年后,同样也是在感恩节,这家人已经分开并搬到了郊区,而且家里只剩下四口人。在文章最后一段,作者具体说明了经济对家庭结构的影响.并用最后一句进行总结。由此可知,作者提到该电影是为了说明经济对家庭结构的影响。故本题选C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/BZjD777K
本试题收录于:
英语学科知识与教学能力题库教师资格分类
0
英语学科知识与教学能力
教师资格
相关试题推荐
旅游团的参观活动一般由旅行社的()事先联络,并安排和落实好主人的接待。
全陪要参与核对商定日程,如遇到难以解决的问题,例如领队提出与日程不符的要求时,全陪要及时与地陪协商,请其报告接待社。()
导游讲解方法中的概述法是指导游人员为帮助旅游者更好地了解景点,而在参观游览中介绍景点概况的手法。()
根据个性特征的不同,可将游客分为()。
导游语言除了符合语言规范之外,还具有()。
Whichofthefollowingdescribesthelanguagephenomenonthatabilingualspeakerusestwolanguagesalternativelyinthesamec
Whattextualpatterncanbefoundbetweenthetwosentences"Clarelovespotatoes.ShewasborninIreland."?
WasitbecauseJackcamelateforschool_________Mr.Smithgotangry?
It’soneofourcommonbeliefsthatmiceareafraidofcats.Scientistshavelongknownthatevenifamousehasneverseenaca
随机试题
发电机励磁回路两点接地保护,只有在两点接地时才投入。()
“一国两制”构想的提出,是从解决
肝硬化放腹水后出现功能性肾衰竭的发生机制,以下哪个不正确
男性,68岁,高血压20余年,因与他人争吵,突然出现头痛、呕吐、言语不清,跌倒在地,之后神志不清,大小便失禁。体检:昏迷,左侧瞳孔8mm,右侧3mm,血压180/100mmHg,呼吸16次/分,脉搏54次/分。头颅CT示一侧基底节内囊区高密度影。病人目
样品的作用是()
技术创新推动了知识产权制度的发展,主要体现在()。
下列关于烟叶税的说法,正确的有()。
从形式上分,纪要主要有()。
设有关系模式S(Sno,Sname,Pno,Pname,Q,A)表示销售员销售商品情况,其中各属性的含义是:Sno为销售员员工号,Sname为销售员姓名,Pno为商品号,Pname为商品名称,Q为销售商品数目,A为销售商品总金额。根据定义有如下函数依赖集:
わたしの勤めている会社はビルの三階にありますから、毎日階段を登って会社に行きます。もちろん、車がありますが、雨の日以外は利用しません。電車で通っているのです。
最新回复
(
0
)