首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Chemistry did not emerge as a science until after the scientific revolution in the seventeenth century and then only rather slow
Chemistry did not emerge as a science until after the scientific revolution in the seventeenth century and then only rather slow
admin
2012-05-17
84
问题
Chemistry did not emerge as a science until after the scientific revolution in the seventeenth century and then only rather slowly and laboriously. But chemical knowledge is as old as history, being almost entirely concerned with the practical arts of living. Cooking is essentially a chemical process; so is the melting of metals and the administration of drugs and potions. This basic chemical knowledge, which was applied in most cases as a rule of thumb, was nevertheless dependent on previous experiment. It also served to stimulate a fundamental curiosity about the processes themselves. New information was always being gained as artisans improved techniques to gain better results.
The development of a scientific approach to chemistry was, however, hampered by several factors. The most serious problem was the vast range of material available and the consequent difficulty of organizing it into some system. In addition, there were social and intellectual difficulties, chemistry is nothing if not practical; those who practice it must use their hands, they must have a certain practical flair. Yet in many ancient civilizations, practical tasks were primarily the province of a slave population. The thinker or philosopher stood apart from this mundane world, where the practical arts appeared to lack any intellectual content or interest.
The final problem for early chemical science was the element of secrecy. Experts in specific trades had developed their own techniques and guarded their knowledge to prevent others from stealing their livelihood. Another factor that contributed to secrecy was the esoteric nature of the knowledge of alchemists, who were trying to transform base metals into gold or were concerned with the hunt for the elixir that would bestow the blessing of eternal life. In one sense, the second of these was the more serious impediment because the records of the chemical processes that early alchemists had discovered were often written down in symbolic language intelligible to very few or in symbols that were purposely obscure.
Which of the following statements best explains why "the second of these was the more serious impediment" (Lines 5-6 Para. 3)?
选项
A、Chemical knowledge was limited to a small number of people.
B、The symbolic language used was very imprecise.
C、Very few new discoveries were made by alchemists.
D、The records of the chemical processes were not based on experiments.
答案
A
解析
细节题。第三段最后一句In one sense,the second of these was the more serious impediment becausethe records of the chemical processes that early alchemists had discovered were often written down insymbolic language intelligible to very few or in symbols that were purposely obscure.(在某种意义上说,第二个是更严重的阻碍,因为早期炼金术士发现的化学过程的记载是用符号语言写的,只有极少的人能理解,或者被特意用晦涩难懂的符号来记录。)因此选择A,化学知识仅限于少数人。选项B为符号语言非常不精确,选项C是说几乎没有什么新发现是由化学家们找到的,选项D则讲化学过程的记录并不是基于实验的,这些选项在文中并未提及。所以本题答案是A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Bjf7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Americansthisyearwillswallow15000tonsofaspirin(阿斯匹林),oneofthesafestand【C1】______drugs【C2】______bymap.Themostpop
Muchattentionispresentlybeinggiventowhatistermed"functionalilliteracy".Thisshouldnotbeconfusedwiththeproblem
A、Thedoctorisnotinuntillatethenextmorning.B、IfhewantsthebestdoctorthanheshouldtryDr.Noon.C、Ifhewantsas
Itisoftenthroughgooddinnersthatonemakesfriends.InJapan,thereare【B1】______"DiningGroups"or"WineGroups",formedb
Inmanycountries,authorityisseldomquestioned,eitherbecauseitishighlyrespected,orbecauseitis【B1】______.Sometimes,
Inmanycountries,authorityisseldomquestioned,eitherbecauseitishighlyrespected,orbecauseitis【B1】______.Sometimes,
Somepeoplebelievethatyouhavetobeaspecialkindofpersontosellaproduct.Butalthoughitisclearthatasuccessfuls
Atmosphericpressurecansupportacolumnofwaterupto10metershigh.Butplantscanmovewatermuchhigher.thesequoiatree
Globalreservesoffreshwateradduptomorethan37millioncubickilometers,enoughtofilltheMediterranean10timesover.
随机试题
电动机的定额是指()。
下列关于原子吸收法操作描述正确的是()。
患者,男性,25岁。面部、躯干部起白斑1个月,无明显诱因。其父亲曾有同样病史。查体:面部、躯干部可见大小不等不规则的色素脱失斑,白斑周围有色素沉着。该病的发病机制可能是
慢性盆腔炎时输卵管卵巢病理变化不包括
A县药品稽查人员在该县的一村卫生室进行监督检查,现场查获标示为B省的大众生物科技有限公司生产的金银花百合片和乌梢蛇桔梗胶囊等8种产品,共计6000盒,这些产品所含成分与国家药品标准规定的成分不符。A县公安局经立案侦查发现,B省的大众生物科技有限公司是两年
证券投资是指投资者(法人或自然人)购买股票、债券、基金券等有价证券以及这些有价证券的衍生品,以获取红利、利息及资本利得的投资行为和投资过程,是间接投资的重要形式。( )
甲国有企业拟利用英国乙公司的投资将其全资拥有的丙国有独资公司(下称丙公司)改组为中外合资经营企业。甲企业在与乙公司协商后,拟订的有关改组方案中有关要点如下:(1)改组前的丙公司注册资本5000万元人民币。甲企业拟将丙公司60%的股权转让给乙公司,转让价
文某欲买房,张某欲卖房,两人协商过程中,张某坚持单价为一万元,文某坚持八千元,双方未能达成一致。一日,文某见张某患病无力,迫使张某在准备好的合同上签字。关于文某的行为违背哪项民法原则,下列正确的是()。
在20世纪80年代,海洛因服用者就诊医院急诊室的次数增加了25%以上。因此很明显,在那个10年中海洛因的服用量在增加。如果假设下面哪一项,作者的结论可被合理地推出?
下列不属于数据库管理员(简称DBA)的职责的是
最新回复
(
0
)