首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、Create a research center for the study of ancient Mediterranean history. B、Study the weather condition of the stopover point t
A、Create a research center for the study of ancient Mediterranean history. B、Study the weather condition of the stopover point t
admin
2022-08-11
42
问题
Archaeologists have discovered at least 58 shipwrecks filled with ancient objects in the Aegean Sea between Greece and Turkey. The discovery is believed to be the largest concentration of wrecks ever found in the Mediterranean. The sunken ships were found near the islands of Fournoi. They gathered there over a long time period, from the time of ancient Greece to the 20th century. Most of the ships are from the time of the Greek, Roman and Byzantine civilizations.
Peter Campbell is leading the underwater research of the wrecks for the RPM Nautical Foundation, a group that studies ancient objects. Campbell said, "The excitement is difficult to describe, I mean, it was just incredible. We knew that we had stumbled upon something that was going to change the history books. " The international team began the underwater study in 2015. They found 22 shipwrecks that year. That number has climbed to 58 with the latest discovery. The team believes there are even more secrets lying on the seabed below. Campbell called it "one of the top archaeological discoveries of the century. " He told Reuters, "we now have a new story to tell of a navigational route that connected the ancient Mediterranean. "
The wrecks and their contents show ships carrying goods from nearby areas like the Black Sea, Greece, Turkey, Armenia and Italy. Other goods come from places farther away such as Spain, Sicily, Cyprus, Egypt, the Middle East and North Africa. The team has raised more than 300 ancient objects from the shipwrecks, including many tall jars with two handles used by ancient Greek and Roman people to carry liquid. George Koutsouflakis is with the Greek government’s Ephorate of Underwater Antiquities. He said, "the tall jar is a vessel used mainly for transporting liquids and semi-liquids in antiquity, so the goods it would be transporting were mostly wine, oil, fish sauces, perhaps honey. " He added that fish sauce from the Black Sea region was an expensive good in ancient times.
Then, how did they get there? Well, bad weather is the most likely explanation for why the ships all sank in the same area near Fournoi, a stopover point for ships to spend the night. The region also experiences a lot of sudden, fierce storms and is surrounded by rocky shores. In later times, pirates were also active in the area, attacking ships filled with expensive goods. Because of the discoveries, researchers want to create a center for underwater archaeology in Fournoi with a museum to show their finds.
Questions 19 to 22 are based on the recording you have just heard.
19. What does the speaker say about the discovery in the Aegean Sea?
20. What does the speaker say about the RPM Nautical Foundation?
21. What probably caused those ships to sink in the same area near Fournoi?
22. What do researchers want to do in Fournoi?
选项
A、Create a research center for the study of ancient Mediterranean history.
B、Study the weather condition of the stopover point to explain the shipwrecks.
C、Raise more funds for further underwater archaeological research.
D、Establish a center for underwater archaeology with a museum to show their finds.
答案
D
解析
原文中提到,由于这些发现,研究人员想要在Fournoi建立一个水下考古中心,并设立一个博物馆来展示他们的发现。因此答案为D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/C4x7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Theyprovideworseservice.B、Theylosealotofmoney.C、Theyarefastdisappearing.D、Theywillbede-nationalised.B男士介绍说铁路
A、Ithelpspeoplegetupearly.B、ItproducesVitaminD.C、Itkillscoldviruses.D、Itenablesustolookhealthy.BB为两次提及的明示信息,
A、PutKeithinagoodboardingschool.B、Talkwiththeirchildrenabouttheirdecision.C、Sendtheirchildrentoabetterprivat
A、Thesignificanceof"punctuality."B、Thechangeofthevalueoftimeinhistory.C、Thehistoryofindustrialization.D、Thedev
A、Delegationisatickettoforeigntrade.B、Managersshouldn’tmerelybea"doer".C、Leadershipisabornability.D、Delegation
A、Theyrelyheavilyontheirownimagination.B、Theyhaveexperiencessimilartothecharacters.C、Theylookattheworldinad
A、Gardeningandlandscaping.B、Retailing.C、Financing.D、Child-care.A在听到前文的gardeningandlandscaping时应竖起耳朵听其下文,接着又听到表示最高级信息的req
A、Blueandredlight.B、Blueandwhitelight.C、Whitelightanddarkness.D、Redlightanddarkness.B讲座提到,研究结果显示在蓝色和白色光下睡眠的动物似乎是
A、Weird.B、Efficient.C、Tolerant.D、Toxic.D细节理解题。当男士问女士她的新工作怎么样时,女士先是在短文中说自己一点儿也不怀念以前所在公司的那种表面上很高效,实际上太过直接和严苛的管理模式,之后又在短文中说,崇尚直
A、Attendingapre-schoolprogram.B、Attendingasamesexschool.C、Goingtoschoolearlier.D、Havinggoodpersonalities.A
随机试题
Ifyouwantstayyoung,sitdownandhaveagoodthink.ThisistheresearchfindingofateamofJapanesedoctors,whosaythat
若人民法院欲向曲新发出履行到期债务的通知,请问应如何进行?()曲新若对履行通知有异议,应以什么形式向执行法院提出?()
内部审计的()是指内部审计人员为证明被审计单位会计资料所载事项而向有关单位或个人发函询证,要求对方就函件所列经济业务和相关金额等确认被审计单位记录的正确性。
一般均衡既意味着消费者效用最大化,也意味着厂商利润极大化。()
依据消费税的规定,下列关于卷烟消费税适用税率的说法中,错误的有()。
清算组应当自成立之日起()内通知农民专业合作社成员和债权人,并于()内在报纸上公告。
陈明既想加入青年志愿者协会,锻炼自己,服务社会,但又怕需用大量时间,影响学业。陈明的这种心理冲突属于()
白鹤梁是一段长约1600米、平均宽约15米的石梁,位于重庆市涪陵区北面的长江中,因从前经常有许多白鹤栖息于梁上而得名。白鹤梁多数时候隐没在江水中,只有在枯水期才显露出来。自唐代广德元年(公元763年)以来,人们以在石梁上刻石鱼的方法记录了长江的枯水位;石
______wehavefinishedthecourse,weshallstartdoingmorerevisionwork.
A、Puttingfoodinthewater.B、Makingsound.C、Wearingcolorfulclothes.D、Usingthingswithstrongsmell.A文中提到,潜水者可以在水中放些食物来吸
最新回复
(
0
)