首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Picture a typical MBA lecture theatre twenty years ago. In it the majority of students will have conformed to the standard model
Picture a typical MBA lecture theatre twenty years ago. In it the majority of students will have conformed to the standard model
admin
2013-08-30
65
问题
Picture a typical MBA lecture theatre twenty years ago. In it the majority of students will have conformed to the standard model of the time: male, middle class and Western. Walk into a class today, however, and you’ll get a completely different impression. For a start, you will now see plenty more women—the University of Pennsylvania’s Wharton School, for example, boasts that 40% of its new enrolment is female. You will also see a wide range of ethnic groups and nationals of practically every country.
It might be tempting, therefore, to think that the old barriers have been broken down and equal opportunity achieved. But, increasingly, this apparent diversity is becoming a mask for a new type of conformity. Behind the differences in sex, skin tones and mother tongues, there are common attitudes, expectations and ambitions which risk creating a set of clones among the business leaders of the future.
Diversity, it seems, has not helped to address fundamental weaknesses in business leadership. So what can be done to create more effective managers of the commercial world? According to Valerie Gauthier, associate dean at HEC Paris, the key lies in the process by which MBA programmes recruit their students. At the moment candidates are selected on a fairly narrow set of criteria such as prior academic and career performance, and analytical and problem solving abilities. This is then coupled to a school’s picture of what a diverse class should look like, with the result that passport, ethnic origin and sex can all become influencing factors. But schools rarely dig down to find out what really makes an applicant succeed, to create a class which also contains diversity of attitude and approach—arguably the only diversity that, in a business context, really matters.
Professor Gauthier believes schools should not just be selecting candidates from traditional sectors such as banking, consultancy and industry. They should also be seeking individuals who have backgrounds in areas such as political science, the creative arts, history or philosophy, which will allow them to put business decisions into a wider context.
Indeed, there does seem to be a demand for the more rounded leaders such diversity might create. A study by Mannaz, a leadership development company, suggests that, while the bully-boy chief executive of old may not have been eradicated completely, there is a definite shift in emphasis towards less tough styles of management—at least in America and Europe. Perhaps most significant, according to Mannaz, is the increasing interest large companies have in more collaborative management models, such as those prevalent in Scandinavia, which seek to integrate the hard and soft aspects of leadership and encourage delegated responsibility and accountability.
What characterises the business school student population of today?
选项
A、Greater diversity.
B、Intellectual maturity.
C、Exceptional diligence.
D、Higher ambition.
答案
A
解析
根据题干中的today将本题出处定位于首段第3句。首段第3句首先说走入现在的课堂(即MBA课堂)你会有不同的印象。接下来的两句作进一步解释:你会看到更多的女士和来自不同民族和国家的学生。综合以上信息不难看出,今天的商学院的学生更加多样化,故答案为A)。第2段第2句中的this apparent diversity也有很强的提示作用。文中未提到现代商学院学生群体的特征是智慧成熟,故排除B)。文中未提到现代商学院学生群体的特征是特别勤奋,故排除C)。D)与第2段末句的there are common…ambitions“他们有着同样的雄心”不符。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/C597777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Housingisrecognizedasa"sociallydeterminantvariable".InFrance,housingisthemainitemofexpenditureinthefamilybud
Eatingbetterandmoreadventurouslyisbecominganobsession,especiallyamongpeoplewithmoneytospend.Healthiereating—and
A、Shortentheteachingperiodsandchangesubjects.B、Teachthechildrentoconcentratetotheclasses.C、Occupythechildrenwi
A、Soil.B、Humanpopulation.C、Forest.D、Water.B从文章中看出有土壤、森林、水资源、动植物等方面,而没提及对人口造成的影响。
A、Theeffectsoftheflood.B、Thepricesoffruitsandvegetables.C、Thecauseoftheflood.D、Floodsofthepasttwentyyears.
______(尽管环保组织强烈反对),theBraziliangovernmenthaspressedonwithitseffortstoexploitrainforestresources.
Languageis,andshouldbe,alivingthing,constantlyenrichedwithnewwordsandformsofexpression.Butthereisavitaldis
Withtherecentrapidadvancesininformationtechnologies,【B1】______researchersateverylevelandinevery【C2】______havedeve
Mountainclimbingisbecomingapopularsport,butitisalsoa【B1】_____dangerousone.Peoplecanfall;theymayalsobecomeil
CharlesWanghasbeentoe-mailhell,andreturnedtotellthetale.Hisjourneytherebeganinnocentlyenoughwhen,aschairman
随机试题
A.有孔毛细血管B.连续毛细血管C.两者皆是D.两者皆非胃肠黏膜的毛细血管是()
实现中华民族伟大复兴的中国梦的重要基础、关键一步是()
治疗重度妊高症孕妇,首选药物应是
下列选项中,有关行政诉讼的管辖规定,叙述错误的是()。
对于行政单位购置的纳入政府采购范围的资产,()应当对购置资产进行验收登记。
确定对被投资单位能实施控制时,应考虑的因素包括()。
某股份有限公司采取发起方式设立,则该公司拟发行的全部股份由()认购。
西汉时期,产自西域的树脂类香料传入中国,改变了古人直接焚烧萧艾、薰草等植株的形式,香具________。汉初已有许多专门用于焚香的香炉,但大多造型简单。据说汉武帝嗜好熏香,________地追求长生不老之术,命人模拟道家传说中东方海上仙山“博山”的景象。制
①释放出敏感物质②引发过敏性哮喘③连日梅雨天④医院就诊⑤霉菌滋生()
Thedevelopmentofwritingwasoneofthegreathumaninventions.Itisdifficult【C1】______manypeopletoimaginelanguagewitho
最新回复
(
0
)