首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Until the last few years, giant IBM was most workers’ ideal of a company with great human relations. Getting a job there meant y
Until the last few years, giant IBM was most workers’ ideal of a company with great human relations. Getting a job there meant y
admin
2010-07-06
79
问题
Until the last few years, giant IBM was most workers’ ideal of a company with great human relations. Getting a job there meant you were set for life at one of the most enlightened firms in the world.
Company benefits sounded like a "who’s who" of worker-friendly programs. There was job security for life. You could leave work two hours early if you arrived two hours early. You could put children and elderly parents in IBM-paid care programs. You could go to graduate school full-time while still being paid. And there were no hourly workers. Everyone was considered important and mature, so everyone was paid a salary and didn’t have to punch a time clock. The firm was one of the first to institute job enrichment programs; way before the term was even invented. Everything it did was aimed at making employees feel important. And for years IBM had a highly motivated work force.
But things have changed. IBM chairman John Akers told a startled group of management trainees that employees are "too damned comfortable at a time when the business is in crisis". He also said there are "too many people standing around the water cooler waiting to be told what to do".
Obviously, Akers thought shock therapy was in order, Between an economic recession and competition, IBM suffered a major drop m revenue in 1991. "What we need around here is a higher tension level," Akers said. So they’re making some changes at IBM. The firm slashed about 17 000 jobs. And suddenly IBM wants its managers to encourage certain workers to leave the firm.
The whole situation is a dilemma for IBM. Policies such as no layoffs have done a lot to motivate workers and make them loyal. Yet in a highly competitive world it may be unwise to let employees feel too secure.
Time clock punch was not used in IBM because ______.
选项
A、nobody liked it
B、staff were trusted and valued
C、there were no hourly workers
D、everyone was punctual
答案
B
解析
细节题。文章第二段第七句指出:Everyone was considered...to punch a time clock,其中的important and mature对应于B 项中的trusted and valued。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/CDDd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
IfyouarebuyingapropertyinFrance,whetherforapermanentoraholidayhome,itisimportanttoopenaFrenchbankaccount
EmployeesoftheTaffValeRailwayCompanyinSouthWalesgreasedthetracksandcuttelegraphwiresduringabitterstrikein1
Quantumwillstillbeonairasthelastprogramsofitarestillinthemakingandaretobeshownasscheduled.
Thespeechismainlyabouttheorganizationofthecompany.
Thespeechismainlyabouttheorganizationofthecompany.
Theaveragepersonseestensofthousandsofimagesaday—imagesontelevision,innewspapersandmagazines,andonthesidesof
Theaveragepersonseestensofthousandsofimagesaday—imagesontelevision,innewspapersandmagazines,andonthesidesof
InFrance,allschoolsfollowthesamebasiccurriculum.Therearequiteafewafter-schoolprogramsafter4:30pm.
Apoliceman.
随机试题
患者张某,男性,28岁。农民,患者发热恶寒,咳嗽,咳白黏痰,痰量由少渐多,胸痛剧烈,呼吸不利,苔薄黄,脉浮滑数。其治法是
营养大腿诸肌的主要血管是
构成招标采购服务项目费用的最主要部分是()。
根据《全国年节及纪念日放假办法》,()不是全体公民放假的节日。
下列各项中,不能记入“销售费用”的是()。
甲公司为生产加工企业,其在20×6年度发生了以下与股权投资相关的交易: (1)甲公司在若干年前参与设立了乙公司并持有其30%的股权,将乙公司作为联营企业,采用权益法核算。20×6年1月1日,甲公司自A公司(非关联方)购买了乙公司60%的股权并取得了控制
四棱锥P—ABClD底面为正方形,侧面PAD为等边三角形,且侧面PAD上底面ABCD,点M在底面正方形ABCD内运动,且满足MP=MC,则点M在正方形ABCD内的轨迹一定是().
实现中华民族伟大复兴的中国梦,反映了近代以来一代又一代中国人的美好夙愿,进一步揭示了中华民族的历史命运和当代中国的发展走向,指明了全党全国各族人民共同的奋斗目标。习近平总书记指出:“实现中国梦必须走中国道路、弘扬中国精神、凝聚中国力量。”这些从根本上讲就是
人民检察院依法对公安机关的侦查活动是否合法实行监督,主要内容是发现和纠正下列违法行为()。
给定资料1.2016年4月19日,中共中央总书记、国家主席、中央军委主席、中央网络安全和信息化领导小组组长习近平主持召开网络安全和信息化工作座谈会,深刻回答了事关中国网信事业长远发展的一系列重大问题,科学描绘了中国建设网络强国的宏伟蓝图和实践路径
最新回复
(
0
)