首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The debate as to whether the Internet or books are a boon to school education is conducted on the supposition that the medium is
The debate as to whether the Internet or books are a boon to school education is conducted on the supposition that the medium is
admin
2015-09-25
19
问题
The debate as to whether the Internet or books are a boon to school education is conducted on the supposition that the medium is the message. But sometimes the medium is just the medium. What matters is the way people think about themselves while engaged in the two activities. A person who becomes a citizen of the literary world enters a hierarchical universe. There are classic works of literature at the top and beach reading at the bottom.
A person enters this world as a novice, and slowly studies the works of great writers and scholars. Respect is paid to the writers who transmit that wisdom.
A citizen of the Internet has a very different experience. The Internet smashes hierarchy and is not marked by respect. Maybe it would be different if it had been invented in Victorian England, but Internet culture is set in contemporary America. Internet culture is egalitarian. The young are more accomplished than the old. The new media is supposedly cleverer than the old media. The dominant activity is free-wheeling, disrespectful, antiauthority disputation.
These different cultures foster different types of learning. The great essayist Joseph Epstein once distinguished between being well informed, being hip and being cultivated. The Internet helps you become well informed—knowledgeable about current events, the latest controversies and important trends. The Internet also helps you become hip—to learn about what’s going on, as Epstein writes, "in those lively waters outside the boring mainstream. "
But the literary world is still better at helping you become cultivated, mastering significant things of lasting importance. To learn these sorts of things, you have to defer to greater minds than your own. You have to take the time to immerse yourself in a great writer’s world. You have to respect the authority of the teacher.
Right now, the literary world is better at encouraging this kind of identity. The Internet culture may produce better conversationalists, but the literary culture still produces better students.
It’s better at distinguishing the important from the unimportant, and making the important more prestigious.
Perhaps that will change. Already, more "old-fashioned" outposts are opening up across the Web. It could be that the real debate will not be books versus the Internet but how to build an Internet counterculture that will better attract people to serious learning.
Unlike an Internet surfer, a book reader would feel that______.
选项
A、he is surrounded by helpful people
B、he is at the top of the academic world
C、he is hungry for fame and gain
D、he is getting educated step by step
答案
D
解析
细节推断题。文章第二段提到读书者作为一个新手进入书的世界,然后慢慢学习伟大的作家和学者的思想。由此可推知,答案为D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/CdLO777K
0
考博英语
相关试题推荐
A、ambitionB、conscienceC、responsibilityD、challengeCambition意为“抱负,雄心”;conscience意为“良心”;responsibility意为“责任,义务”;challenge意为“挑战”
Obviously,thepercapitaincomeofacountrydependsonmanythings,andanystatisticaltestthatdoesnottakeaccountofall
46.Theonrushofcheapcommunications,powerfulcomputersandtheInternetallexplainwhymanypeoplefeelthat,nowadays,cha
Smallbusinessownersmustaccepttheburdensofentrepreneurship.Beinginbusinessforyour-selfrequiresyourfullattention
ThehistoryofAfrican-Americansduringthepast400yearsistraditionallynarrated【21】anongoingstraggleagainst【22】andindif
Inapurelybiologicalsense,fearbeginswiththebody’ssystemforreactingtothingsthatcanharmus—theso-calledfight-o
Aninvisibleborderdividesthosearguingforcomputersintheclassroomonthebehalfofstudents’careerprospectsandthosea
Ihavefeltforalongtimethataidtounderdevelopedcountriesshouldbeplacedinadefiniteandmorerationalorderofprior
Theovercrowdedlivingconditions______aheavystrainonthefamily.(四川大学2009年试题)
EndangeredSpeciesEndangeredspeciesareplantsandanimalsthatareinimmediatedangerofextinction.Extinctionisactua
随机试题
在移动模架上浇筑预应力连续梁时,浇筑分段工作缝,必须在()附近。
A.促进蛋白质合成B.促进妊娠子宫平滑肌收缩C.促进骨基质溶解D.促进血管平滑肌收缩催产素的作用是
水中毒病人每日输液总量应限制在
下列方法中不属于甾体激素类药物含量测定方法的是
患者,男,27岁。发现颈前肿块3个月,诊断为甲状腺瘤,局部时有发胀,胸闷,有痰难咳,舌淡红苔薄白,脉弦。治疗应首选
A、卡波普940B、丙二醇C、尼泊金甲酯D、氢氧化钠E、纯化水;指出上述处方中各成分的作用保湿剂()。
A.从胸走手B.从手走头C.从头走足D.从足走腹E.从头走足十二经脉的走向规律中,手三阴经的走向是()。
劳务实名制管理是劳务管理的一项()工作。
柏拉图为什么把培养执政者(哲学王)作为教育的最高目标?他在培养“哲学王”的学制方面是如何构想的?
下列叙述中正确的是()。
最新回复
(
0
)