首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The unknown pervades the universe. That which people can see, with the aid of various sorts of telescope, accounts for just 4% o
The unknown pervades the universe. That which people can see, with the aid of various sorts of telescope, accounts for just 4% o
admin
2011-02-25
65
问题
The unknown pervades the universe. That which people can see, with the aid of various sorts of telescope, accounts for just 4% of the total mass. The rest, however, must exist. Without it, galaxies would not survive and the universe would not be gently expanding, as witnessed by astronomers. What exactly constitutes this dark matter and dark energy remains mysterious, but physicists have recently uncovered some more clues, about the former, at least.
One possible explanation for dark matter is a group of subatomic particles called neutrinos. Neutrinos are thought to be the most abundant particles in the universe. According to the Standard Model, the most successful description of particle physics to date, neutrinos come in three varieties, called "flavors". Again, according to the Standard Model, they are point-like, electrically neutral and massless. But in recent years, this view has been challenged, as physicists realized that neutrinos might have mass.
The first strong evidence came in 1998, when researchers at an experiment, based in Japan, showed that muon neutrinos produced by cosmic rays hitting the upper atmosphere had gone missing by the time they should have reached an underground detector. Its operators suspect that the missing muon neutrinos had changed flavor, becoming electron neutrinos or-more likely-tau neutrinos. Theo- ry suggests that this process, called oscillation, can happen only if neutrinos have mass.
Over the coming months and years, researchers hope to produce the most accurate measurements yet. The researchers created a beam of muon neutrinos first. On the other side of the target sat a particle detector that monitored the number of muon neutrinos leaving. The neutrinos then travelled 750km (450 miles) through the Earth to a detector in a former iron mine in Soudan, Minnesota. Researchers then were able to confirm that a significant number of muon neutrinos had disappeared-that is, they had changed flavor. While their mass is so small that neutrinos cannot be the sole constituent of dark matter, they have an advantage in that they are at least known to exist.
The same cannot be said for sure of another possible form of dark matter being studied by a group of physicists in Italy. If the result continues to withstand scrutiny, it would appear to be evidence for an exotic new sort of fundamental particle, known as an axion, which could also be a type of dark matter.
Which one of the following is NOT true about the experiment mentioned in Paragraph 4 ?
选项
A、It can be used to confirm previous suspects about neutrinos.
B、The number of muon neutrinos changed in the process of the experiment.
C、A more accurate number can be put on the mass of neutrinos based on this experiment.
D、The result of the experiment contradicts that in 1998.
答案
D
解析
细节题;首先需要判断的是第四段的实验和第三段的实验之间的关系,通过过渡句researchers hope to produce the most accurate measurements yet以及比较两段内容之后,我们才可以最终确定,这里提到的两个实验在方向上是一致的,都是在论证:neutrinos确实会出现flavor的转变,而这一段的进步就体现在它更加精确地确定了发生转变的数量,所以A选项的confirm准确地描述了这种关系,而D选项的contradict则是错误的表述。而B和C的表述是对原文中对实验过程的细节捕述的同义表达,在比较阅读中判断其准确性难度不大,所以对此实验描述出现错误的是D选项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/CpZ4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Writeanessayof160-200wordsbasedonthefollowingpiecharts.Inyouressay,youshouldfirstdescribethepiecharts,then
Recentlegalresearchindicatedthatincorrectidentificationisamajorfactorinmanymiscarriagesofjustice.Italsosuggest
Whatdoesthewritermeanbysaying"Butthesewerenotjusttheisolatedactionsofascientist"?______ledEinsteingraduall
Acharacteristicoftheinformationageisthat______Byreferringtocomputersandotherinventions,theauthormeanstosayt
Traditionally,thestudyofhistoryhashadfixedboundariesandfocalpoints—periods,countries,dramaticevents,andgreatlea
Accordingtotheauthor,itwouldbemorereasonabletothinkthatthepatientswhoexhibitdissatisfactionwiththetreatmenta
Psychologicallytherearetwodangerstobeguardedagainstinoldage,oneoftheseistoogreatanabsorptioninthepast.(46
TheU.S.intelligencecommunityandtheClintonAdministrationthinkthat______Accordingtothelastparagraph,whichofthe,
BothJeffandTomagreethatThebiggestproblemmediaexecutivesarefacingnowadaysis
TheUnitedStateshashistoricallyhadhigherratesofmarriagethanthoseofotherindustrializedcountries.Thecurrentannual
随机试题
弗洛伊德——心灵深处的哥伦布很小的时候,弗洛伊德就对知识表现出浓厚的兴趣。他9岁就上了中学,学习成绩始终名列前茅,由此取得了免试进入大学的资格。弗洛伊德在语言方面具有超人的才能,他不仅熟悉自己祖先的希伯来语,而且精通拉丁文、希腊文和英语等其他主要西方文字
FamousChristmasPlacesTherearemany【T1】________traditionsinChristmas.ThetwofamousChristmasplacesare:1.M
无需通过做皮肤过敏试验预防过敏反应的药物是
A.小细胞低色素性贫血B.巨幼红细胞性贫血C.恶性贫血D.溶血性贫血E.再生障碍性贫血硫酸亚铁可用于治疗
洞固位形轴壁可向洞口敞开
不管记账凭证编号由手工输入或自动产生,会计软件都应当确保凭证编号的连续性。()
2009年末,某省第二、三产业4.41万个企业法人单位的实收资本总额为2534.24亿元。在全部企业法人单位的实收资本总额中,由国家投入的资本1456.57亿元,占57.5%;集体投入的资本256.18亿元,占10.1%;个人投入的资本644.43亿元,占
搜索依赖症是一种凡事依赖上网搜索的习惯。当人们碰到自己不了解的问题时,首先想到的是去网上搜索,如果搜不到,就在网上进行提问,寄希望于热心网友答疑。互联网的便捷可以帮人们在获得大量信息的同时节省时间,但过度的依赖容易导致惰性,造成一部分年轻人不主动记忆、思考
古人记月除常用的序数法外,还以物候的特点来命名,或以孟、仲、季来命名每季的三个月。那么,下列对应关系正确的是:
下列各项属于郭沫若所写的诗集是:
最新回复
(
0
)