首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Britain’s emissions of greenhouse gases, blamed by many scientists for contributing to global warming, have fallen by 14 percent
Britain’s emissions of greenhouse gases, blamed by many scientists for contributing to global warming, have fallen by 14 percent
admin
2014-03-22
33
问题
Britain’s emissions of greenhouse gases, blamed by many scientists for contributing to global warming, have fallen by 14 percent since 1990, according to the latest government report.
British lakes and rivers are also on the road to recovery from acid rain poisoning, following successful curbs to air pollution from cars and heavy industry.
The report by the National Atmospheric Emissions Inventory (NAEI) attributed the drop in greenhouse gas emissions to several factors including: the introduction of catalytic converters on cars, a move toward low sulphur and lead-free petrol and a switch to gas from coal and oil in power generation.
Environment Minister Michael Meacher said the downward trend was welcome, but warned of complacency.
"Even though these figures are encouraging, we must not be complacent There are still significant problems where we need to do more, for example, to further reduce greenhouse gases and harmful pollutants (污染物) such as ammonia and particulate matter," he said in a statement.
The government has a target to cut greenhouse gases by 23 percent by 2010 on 1990 levels. This is almost double the target of 12. 5 percent to which the UK is committed under the Kyoto Protocol and there are signs that emissions are rising as generators return to using coal-fired power stations in the face of rising natural gas prices.
The Department of Environment Food and Rural Affairs (DEFRA) said substantial curbs on sulphur dioxide emissions across the UK and Europe had cut acid rain by half over the last 12 years. "Damaged freshwater lakes and streams are showing signs of recovery," it said.
But DEFRA warned of a new threat: "Nitrogen oxides and ammonia are the main air pollutants that must be tackled to stop future damage. "
The bulk of Britain’s ammonia emissions come from farm animal manure (粪肥), causing over-enrichment of land and waterways, said the report. Certain species rampage unchecked through this ultra-fertile environment, smothering the slower growing plants beneath them and choking streams and rivers. Nitrogen oxides enter the atmosphere from car exhausts and industry, creating health-damaging ozone and contributing to acid rain.
The bulk of ammonia emissions coming from farm animal manure may______.
选项
A、make land and waterways ultra-fertile
B、smother the growing of plants
C、create health damaging ozone
D、contribute to acid rain
答案
A
解析
细节题。根据文章最后一段,大量的来自动物粪便的氨会使土地和水道变得过分肥沃,因此导致许多植物过分生长蔓延,扼制了下层植物的生长,并阻塞水路。由此可知,A是正确答案。B之所以不对是因为不是氨扼制了植物的生长;而有害健康的臭氧和酸雨主要是由氧化氮引起的,所以C和D也都不对。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/CqXO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
Thequestionofwhetherwarisinevitableisonewhichhasconcernedmanyoftheworld’sgreatwriters.Beforeconsideringthis
Inordertoworkheretheforeignerneedsaworkpermit,whichmustbe【C1】______forbyhisprospectiveemployer.Theproblemher
Inthepastfewdecades,remarkablefindingshavebeenmadeinethology,thestudyofanimalsocialbehavior.Earlierscientists
Tounderstandthemarketingconcept,itisonlynecessarytounderstandthedifferencebetweenmarketingandselling.Nottooma
Hospitals,hopingtocurbmedicalerror,haveinvestedheavilytoputcomputers,smartphonesandotherdevicesintothehandso
Telecommuting—substitutingthecomputerforthetriptothejob—hasbeen______asolutiontoallkindsofproblemsrelatedtoof
Whenyoucallthepolice,thepolicedispatcherhastolocatethecarnearestyouthatisfreetorespond.Thismeansthedispat
Howcanthenewtechnologypredictthecomingearthquake?
Forthepurposeofmakingweathermaps,informationwillbesentto______.
A、Healwayslooksdownuponothers.B、Healwayslowersthevalueofothers.C、Healwaysjudgesonebyhisappearance.D、Heisal
随机试题
下列关于非公开募集基金的说法,正确的是:()
某宗土地的面积为1000m2,其上建筑物的建筑面积为5000m2,建筑物的基底面积为700m2,建筑物层数为8层。则该宗土地的容积率为()。
在会计处理中,企业可以将不同类型的交易或事项合并编制多借多贷的会计分录。()
进口口岸栏应填______。起运国(地区)栏应填______。
摄氏24度等于华氏()。
下面哪一点说的不是思维的特点?()
下列表述中,正确的是( )。
Whatdoesthemanmean?
A、Stayatthepresentjob.B、Takeanotherinterview.C、Workwithherfather.D、Startherowncompany.C题目问的是,如果该女士面试失败,她会做什么。由女士
A、Sheboughttheticketonimpulse.B、Shemeanttoignoretheappointmentwithherprofessor.C、Shewantedtoinviteherprofess
最新回复
(
0
)