首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Prolonging human life has increased the size of the human population. Many people alive today would have died of childhood disea
Prolonging human life has increased the size of the human population. Many people alive today would have died of childhood disea
admin
2012-08-10
50
问题
Prolonging human life has increased the size of the human population. Many people alive today would have died of childhood diseases if they had been born 100 years ago. Because more people live longer, there are more people around at any given time. In fact, it is a decrease in death rates, not an increase in birth rates, that has led to the population explosion.
Prolonging human life has also increased the dependency (依赖) load. In all societies, people who are disabled or too young or too old to work are dependent on the rest of society to provide for them. In hunting and gathering cultures, old people who could not keep up might be left behind to die. In times of famine (饥荒), infants might be allowed to die because they could not survive if their parents starved, whereas if the parents survived they could have another child. In most contemporary societies, people feel a moral obligation to keep people alive whether they can work or not. We have a great many people today who live past the age at which they want to work or are able to work; we also have rules which require people to retire at a certain age. Unless these people were able to save money for their retirement, somebody else must support them. In the United States many retired people live on social security checks which are so little that they must live in near poverty. Older people have more illness than young or middle-aged people; unless they have wealth or private or government insurance, they must often "go on welfare" if they have a serious illness.
When older people become senile (年老的) or too weak and ill to care for themselves, they create grave problems for their families. In the past and in some traditional cultures, they would be cared for at home until they died. Today, with most members of a household working or in school, there is often no one at home who can care for a sick or weak person. To meet
this need
, a great many nursing homes and convalescent hospitals (康复医院) have been built. These are often profit-making organizations, although some are sponsored by religious and other nonprofit groups. While a few of these institutions are good, most of them are simply "dumping grounds" for the dying in which "care" is given by poorly paid, overworked and under-skilled personnel.
According to the passage, which of the following statements about the old people in the United States is TRUE?
选项
A、Many of them have a hard life.
B、They can live a decent life even without enough bank savings.
C、They rely mainly on their children for financial support.
D、Most of them live with their children and therefore are well looked after.
答案
A
解析
可定位在第2段倒数第2句:In the United States many retired people live on socialsecurity checks which are so little that they must live in near poverty.在美国,许多退休的老人依靠社会保证金生活,其数额之小使人几近赤贫、穷困潦倒。由此可以看出,在美国很多退休人员的生活是很艰难的,这正是选项A所表达的意思,属同义转述,故选A正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Ct57777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Someyearsago,anAmericanpolicemanfoundawomanlyingnearalonelyroad.Shedidnotappeartohavehadan【B1】______Butshe
Someyearsago,anAmericanpolicemanfoundawomanlyingnearalonelyroad.Shedidnotappeartohavehadan【B1】______Butshe
A、Disappointment.B、Anger.C、Contentment.D、Sympathy.B观点态度题。四个选项都是表达感受的名词,可猜测问的是某人的态度。问题问及男士料想太太对其过失会有什么反应。对话最后男士夸张地说为自己的葬礼买花,可
A、TheformerCEO.B、TheCEO’srivals.C、TheCEOhimself.D、Theemployees.A题目询问新的总裁从谁手里得到三封信。关键是听到文章开头两句“正退位的总裁私下里见了他,并赠送给他三封信”,
Ateamofresearchershasfoundthatimmunizingpatientswithbeevenominsteadofwiththebees’crushedbodiescanbetterprev
Spaceisdangerousplace,notonlybecauseofmeteors(流星)butalsobecauseofraysfromthesunandotherStars.Theatmospherea
Itiseasiertonegotiateinitialsalaryrequirementbecauseonceyouareinside,theorganizationalconstraints(约束)influencewa
Boy,tourismreallyisabigbusinessthesedays.It’s【B1】______.Itinvolveshotels,transportation,restaurants,shops,andth
Boy,tourismreallyisabigbusinessthesedays.It’s【B1】______.Itinvolveshotels,transportation,restaurants,shops,andth
Withthedebateonlydaysaway,bothpresidentialcampaignssoughttoreinforcenegativeimagesoftheir______.
随机试题
小儿四肢厥冷,唇舌红赤,为()
胸部侧位摄影时常规吞服钡餐的目的是为了
最易变色的中药饮片是()
曲线y=(sinx)3/2(0≤x≤π)与x轴围成的平面图形绕x轴旋转一周而成的旋转体体积等于:
中国特色社会主义制度的最大优势是()。
公安机关是对违法犯罪行为施加影响最普遍、最直接、最及时的力量。()
我国现行的公安管理体制是()。
下列命题正确的是().
Throughouthistorymanhashadtoacceptthefactthatalllivingthingsmustdie,butpeoplenowlivelongerthanthey【51】Yet,
(Ehime-ken)EhimeUniversityinMatsuyamaisseekingEnglishinstructorsforpostsofone-yeardurationattheEnglishEducation
最新回复
(
0
)