首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Anthropology is the study of human beings as creatures of society. It fastens its attention upon those physical characteristics
Anthropology is the study of human beings as creatures of society. It fastens its attention upon those physical characteristics
admin
2014-04-23
42
问题
Anthropology is the study of human beings as creatures of society. It fastens its attention upon those physical characteristics and industrial techniques, those conventions and values, which distinguish one community from all others that belong to a different tradition.
The distinguishing mark of anthropology among the social sciences is that it includes for serious study other societies than our own. For its purposes and social regulation of mating and reproduction is as significant as our own, though it may be that of the Sea Dyaks, and have no possible historical relation to that of our civilization. To the anthropologist, our customs and those of a new Guinea tribe are two possible social schemes for dealing with a common problem, and in so far as he remains an anthropologist he is bound to avoid any weighting of one in favor of the other. He is interested in human behavior, not as it is shaped by one tradition, our own, but as it has been shaped by any tradition whatsoever. He is interested in a wide range of custom that is found in various cultures, and his object is to understand the way in which these cultures change and differentiate, the different forms through which they express themselves and the manner in which the customs of peoples function in the lives of the individuals.
Now custom has not been commonly regarded as a subject of any great moment. The inner workings of our own brains we feel to be uniquely worthy of investigation, but custom, we have a way of thinking, is behavior more astonishing than what any one person can ever evolve in individual actions. Yet that is a rather trivial aspect of the matter. The fact of first-rate importance is the predominant role that custom plays in experience and belief, and the very great varieties it may manifest.
Which of the following does the author most probably agree with?
选项
A、The goal of the anthropology is to understand the way in which people express themselves.
B、The anthropologist tries to understand why cultures are carried on without any change.
C、The anthropologist’s professional interest is as wide as the variety of customs.
D、All of the above.
答案
C
解析
本题是一道判断是非题。问作者最可能同意以下哪种说法。文章第二段最后两句指出,人类学家对人类行为感兴趣,不在于它是由一种文化传统——我们自己的文化传统塑造的,而在于它可以是任何一种文化传统塑造的;他对各种文化传统中的一系列习俗感兴趣,他的目的是搞清楚文化的变迁和分化、不同文化的不同表现方式、文化塑造个体行为的方式。另外参照第一段和第三段的内容,我们可以得出结论,本题的正确答案应是C“人类学家的研究范围和兴趣应和多样化的文化习俗一样广泛”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/D9WO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
Superficialdifferencesbetweenthespecialproblemsandtechniquesofthephysicalsciencesandthoseofthebiologicalscience
Theflowersinthevase______becausetheyhadnowater.
HowtoGetPreservedasaFossil【M1】Unfortunatelythechangesofanyanimalbecomeafossilarenotverygreat,and【M2】the
Islanguage,likefood,abasichumanneedwithoutwhichachildatacriticalperiodoflifecanbestarvedanddamaged?Judgin
I’venever______thetheorythatpeoplearemoreimportantthananimals.
Standardusageincludesthosewordsandexpressionsunderstood,used,andacceptedbyamajorityofthespeakersofalanguagei
Pronouncingalanguageisaskill.Everynormalpersonisexpertintheskillofpronouncinghisownlanguage,butfewpeoplear
Somethingssimplycannotbealteredand________peopleacceptthis,notwastingenergyontryingtodotheimpossible.
Nosehasitprettyhard,Boxersflattenthem.Doctorsrearrangethem.Peoplemakejokesabouttheirunflatteringcharacteristics
Forthepurposeofmakingweathermaps,informationwillbesentto______.
随机试题
李白《古风》(西上莲花山)的题材是()
桃仁可用于
水向细胞内转移引起水丢失见于
A.血红蛋白浓度测定B.血红蛋白电泳分析C.血红蛋白肽链分析D.红细胞渗透脆性试验E.外周血网织红细胞计数诊断是否存在异常血红蛋白的筛选试验是
属于胰岛素增敏剂的是()。
患者,男性,46岁。4年前诊断为肝硬化,近一周症状加重,出现大量腹水。对患者腹水治疗中不宜采用的是
温某想买高档音响,无奈手头有点紧,于是某日趁和自己做生意的朋友赢某之子小西放学之机。将小西骗到自己的出租屋内,打电话要挟赢某用20万换孩子。随后赢某报警,温某知道赢某报警后将小西杀死。对温某的行为认定,下列选项正确的是:()
某公司生产某产品的固定成本为100万元,单位可变成本为100元,产品的单位售价为150。根据上述资料,回答下列问题:该公司的盈亏平衡点产量为()件。
Thenewsaboutvitaminskeepsgettingworse.Manystudiespublishedinthelastfewyearsshowsthatavarietyofpopularsupple
Insomniacs(someonewhocannotsleepeasily)don’tjustsufferatnight.Duringtheday,theyoftenfeelsleepy,havetroubleconc
最新回复
(
0
)