首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In Britain in the middle of the eighteenth century, requisite conditions were in evidence for making that nation the first great
In Britain in the middle of the eighteenth century, requisite conditions were in evidence for making that nation the first great
admin
2010-06-18
54
问题
In Britain in the middle of the eighteenth century, requisite conditions were in evidence for making that nation the first great industrial country, "the workshop of the world". Already enjoying a vigorous commercial economy, Britain experienced a tremendous population growth and increasing trade at home and abroad.
The population boom is attributed to several circumstances in Britain at that time. Good harvests had produced abundant and therefore cheaper food. The plague years were over, probably as a result of improved water supplies and the availability of soap. With opportunities for work in industry, people were marrying younger and producing larger families for whom they could earn the means to provide. The death rate dropped, and the population in- creased. Labor was thus accessible for the development of an industrial society.
Industry’s need for fuel sparked expansion in coal mining. Production of iron depended upon coal smelting, which produced cheap iron for machines and buildings. The iron industry moved to the central and northern sections of Britain for coal. Following the invention and improvement of the steam engine, water power was supplanted by steam power with its ensuing requirement of access to coal fields.
Britain’s foremost industries were wool and cotton weaving. Between 1733 and 1789, a series of ingenious labor-saving machines were invented. They would dispense with water power and rely on steam for increased production. Kay’s flying shuttle made it possible to widen cloth and doubled production as well. Hargreaves’ spinning jenny, a cotton-spinning machine that replaced the spinning wheel, and Cartwright’s power loom rejuvenated both the cotton and wool industries. Once the countryside was dotted with mills beside rivers and streams, but the need for coal drove the textile industry into the North where it continues to operate to this day. Industrialization was complemented by a dynamic approach to cheap transportation. A network of canals was constructed and covered 2,000 miles by 1815. The canal system reduced coal prices and provided easier access to raw materials and markets. Furthermore, a man named Macadam had the idea of solidifying roads with small stones, so road traffic was made easier.
This period of British industrial expansion is called the Industrial Revolution. The rapid change in the nation’s economy was effected by the steam engine and various power-driven machines. Never again would England be an agricultural nation.
The author mentions Kay’s flying shuttle, Hargreaves’ spinning jenny and Cartwright’s power loom in order to show that______.
选项
A、these labor-saving machines were also independent from any power-driven engines
B、since these inventors were northerners, the textile industry became more prosper- ous in the north than in the south
C、these machines replaced one another and the frequent renewal of implements caused the rapid development of the wool and cotton weaving industries
D、with the invention of these machines substituting for the former labor-consuming ones, the textile industry was revitalized
答案
C
解析
作者在第四段是在作为supporting details时提到“Kay’s flying shuttle,Hargreaves’ spinning jenny and Cartwright’s power loom”的,这些例子是用来支持本段主题句(topic sentence)——文章本段第一和第二句“Brirain’s foremost industries were wool and cotton weaving.Between 1733 and 1789,a series of ingenious labor-saving machines were invented”的,由此就可肯定[C]为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/D9lO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Thesearethequestionsyoumightbeinterestedin.First,【B1】______.Ifyou’rean【B2】______inanyfieldor【B3】______,you
ABNAmroisnottheonlybig,flounderingbankunderfire.AcrosstheAtlantic,disgruntledinvestorscontinuetocallforasha
LincolnexpectedthatAmericawouldbecomeanationdoubtfulaboutitsheroesanditshistory.Inhisastonishingaddresstothe
ForquiteafewyearswehavebeentalkingaboutaddictiontotheInternet.Nowweareputtingtogether【C1】______thosestudents
A、Shewasacommercialartistallherlife.B、Shewasconstantlycreatingsomething.C、Shewasnotasencouragingasherhusband
A、TheyneedGermanmenasgodfathers.B、Theyhavetherighttoregisterforsocialwelfare.C、Theycanqualifyforresidencyin
Cultureshockisapainfulexperiencewegothroughwhenweencountermanynewthingsinanothercountryandwe【1】______insom
Justas【1】______isfamousforthetango,soAmerican【1】______iswell-knownforjazz,atypicalAmericaninvention
A、Reducedchargesfortransportingfarmproducts.B、Requiredpaymentfromvehiclesthatusedtheirroads.C、Maderepairstoolde
随机试题
商业秘密的本质属性是()
对组织内的个体、群体或组织的一个或几个以至更多变量之间的关系作出描述或说明的方法是()
A、十二烷基苯磺酸钠B、卵磷脂C、HLB7~9D、苯扎氯铵E、PluronicF68非离子型表面活性剂
A.0.015~0.03gB.0.03~0.06gC.0.05~0.1gD.0.06~0.6gE.0.3~0.6g雄黄内服的用量为
证券公司应当在集合资产管理计划开始投资运作之日起()个月内,使集合资产管理计划的投资组合比例符合集合资产管理合同的约定。
A、27B、37C、47D、57C周围四个数字的和等于中问数字。2+5+8+10=25,7+13+12+1=33,5+11+14+3=33,7+10+24+6=(47),故本题选C。
装忙族指一些人为了维护自己在亲友或领导眼中的形象,用装忙来表现自己事业很成功,其实他们的工作并不忙。根据上述定义,下列属于装忙族的是:
下列选项中属于面向对象设计方法主要特征的是
Explosions.Radiation.Evacuations.Morethan30yearsafterThreeMileIsland,the【C1】______crisisinFukushima,Japan,hasbro
A、Theydon’tknowhowtogettoMickey’shome.B、TheywillgotoMickey’sgraduationceremony.C、Theyarediscussingwhentomee
最新回复
(
0
)