首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Soft robots may not be in touch with human feelings, but they are getting better at feeling human touch. Cornell University rese
Soft robots may not be in touch with human feelings, but they are getting better at feeling human touch. Cornell University rese
admin
2022-10-23
46
问题
Soft robots may not be in touch with human feelings, but they are getting better at feeling human touch. Cornell University researchers have created a low-cost method for soft, deformable (可变形的) robots to detect a range of physical interactions, from pats to punches to hugs, without relying on touch at all. Instead, a USB camera located inside the robot captures the shadow movements of hand gestures on the robot’s skin and classifies them with machine-learning software.
The new ShadowSense technology originated as part of an effort to develop inflatable (充气的) robots that could guide people to safety during emergency evacuations. Such a robot would need to be able to communicate with humans in extreme conditions and environments. Imagine a robot physically leading someone down a noisy, smoke-filled corridor by detecting the pressure of the person’s hand.
Rather than installing a large number of contact sensors—which would add weight and complex wiring to the robot, and would be difficult to embed in a deforming skin—the team took a counterintuitive approach. In order to gauge touch, they looked to sight. "By placing a camera inside the robot, we can infer how the person is touching it and what the person’s intent is just by looking at the shadow images, " the researcher, Yuhan Hu, said.
The prototype robot consists of a soft inflatable bladder (囊状物) of nylon skin, under which is a USB camera, which connects to a laptop. The researchers developed a neural-network-based algorithm that uses previously recorded training data to distinguish between six touch gestures—touching with a palm, punching, touching with two hands, hugging, pointing and not touching at all—with an accuracy of 87. 5 to 96%, depending on the lighting. The robot can be programmed to respond to certain touches and gestures, such as rolling away or issuing a message through a loudspeaker. And the robot’s skin has the potential to be turned into an interactive screen. By collecting enough data, a robot could be trained to recognize an even wider vocabulary of interactions, custom-tailored to fit the robot’s task, Hu said.
The robot doesn’t even have to be a robot. ShadowSense technology can be incorporated into other materials, such as balloons, turning them into touch-sensitive devices. In addition to providing a simple solution to a complicated technical challenge, and making robots more user-friendly to boot, ShadowSense offers a comfort that is increasingly rare in these high-tech times: privacy. "If the robot can only see you in the form of your shadow, it can detect what you’re doing without taking high fidelity (精确性) images of your appearance, " Hu said. "That gives you a physical filter and protection, and provides psychological comfort. "
What may be the purpose of developing inflatable robots?
选项
A、To test the ShadowSense technology.
B、To respond to urgent situations.
C、To evaluate the pressure of human hands.
D、To develop a new way of communication.
答案
B
解析
由题干中的developing inflatable robots定位到第二段第一句。推理判断题。由定位句可知,这项新的阴影感应技术最早是充气机器人开发的一部分,这种机器人在紧急疏散时可以将人们引导到安全的地方。由此可推知,开发这种机器人的目的可能是应对紧急情况,B“应对紧急情况”与第二段第一句陈述一致,因此为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/DLR7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、BecauseheusedtoliveinFrance.B、BecausehelikeschattingwithFrenchpeople.C、BecausehestudiesFrenchatschool.D、Be
A、SheneverusedtheservicesofferedbytheCareerServicesCenter.B、Sheloggedonthee-fairsoftheCareerServicesCenter.
A、Filealawsuitagainsttheman.B、Askthemanforcompensation.C、Havetheman’sappletreecutdown.D、Throwgarbageintothe
A、Notenoughmaintenance.B、Peopledidn’tcare.C、Alackofregulationsovervisitors.D、Badconstruction.C短文谈到,在林肯时期,白宫对外开放,各种
A、BecausetheEarthisheavilypollutedB、Becausenaturecannotrecycleitsresources.C、Becausemoreandmorepeopleliveonth
A、Becausemanyyoungpeoplehavemovedintocomfortableapartments.B、Becausemanyoldhousesinthepoorareaofthetownaren
A、Dead.B、Worse.C、Better.D、Unclear.C短文在最后对乡村生活做了一个总结“Itisjustlife,andabetterlife”(这就是生活,更好的生活)。故答案为C。
A、Bysixmonthsofage.B、Bytheendoftheirfirstyear.C、By18monthsofage.D、Bytwoyearsofage.A
A、Hewantstomoveintoanotherroom.B、Hehastoomuchstuff.C、Hisfilingcabinetistoooldtobeused.D、Hecouldn’tdoanyt
A、Sheshotachildonastreet.B、Shelostherlifeforbeingshot.C、Sherecoveredfromshooting.D、Sheprotectedakidfromvi
随机试题
Itmaybesointheory,butnowwillitwork______?
在主动脉瓣区或主动脉瓣第二听诊区闻及舒张期柔和叹气样杂音,而且前倾坐位较清晰,应该考虑为_____________。
二期梅毒的皮疹是下列哪一种
A、牙冠形态B、牙根形态C、桥体面形态D、连接体形态E、桥体龈面形态与固定义齿自洁作用有关的形态是
下列意识障碍表现中,哪项与颅内血肿关系最为密切
在记录实施审计程序的性质、时间安排和范围时,注册会计师应当记录测试的具体项目或事项的识别特征。若被审计单位按年对订购单依次编号,则下列对识别特征的表达恰当的是()。
某一数字显示器由7段发光二极管组成,通过各二极管的亮灭来显示数字。若用“1”表示亮,“0”表示灭,按左图所示的字母先后顺序对各二极管的亮灭状态编码,右图中数字“9”所对应的编码是()。
若x0是方程的解,则x0属于区间()。
Whatwillthewomando?
A、 B、 C、 A
最新回复
(
0
)