首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
When we read, another person thinks for us: we merely repeat his mental process. It is the same as the pupil, in learning to wri
When we read, another person thinks for us: we merely repeat his mental process. It is the same as the pupil, in learning to wri
admin
2016-01-29
35
问题
When we read, another person thinks for us: we merely repeat his mental process. It is the same as the pupil, in learning to write, following with his pen the lines that have been penciled by the teacher. Accordingly, in reading, the work of thinking is, for the greater part, done for us. This is why we are consciously relieved when we turn to reading after being occupied with our own thoughts. But, in reading, our head is, however, really only the arena of someone else’s thoughts. And so it happens that the person who reads a great deal—that is to say, almost the whole day, and recreates himself by spending the intervals in thoughtless diversion, gradually loses the, ability to think for himself; just as a man who is always riding at last forgets how to walk.
Such, however, is the case with many men of learning: they have read themselves stupid. For to read in every spare moment, and to read constantly, is more paralyzing to the mind than constant manual work, which, at any rate, allows one to follow one’s,own thoughts.
Just as a spring, through the continual pressure of a foreign body, at last loses its elasticity, so does the mind if it has another person’s thoughts continually forced upon it. And just as one spoils the stomach by overfeeding and thereby impairs the whole body, so can one overload and choke the mind by giving it too much nourishment. For the more one reads, the fewer are the traces left of what one has read; the mind is like a tablet that has been written over and over. Hence it is impossible to reflect; and it is only by reflection that one can assimilate what one has read if one reads straight ahead without pondering over it later, what has been read does not take root, but is for the most part lost.
From all this it may be concluded that thoughts put down on paper are nothing more than footprints in the sand: one sees the road the man has taken, but in order to know what he saw on the way, one requires his eyes.
It’s important to take time to think about what we’re reading and not merely assume the thoughts of the author. We need to digest, synthesize, and organize the thoughts of others if we are to understand. This is the grunt work of thinking. It’s how we acquire wisdom.
In order to acquire wisdom by reading, one needs to______.
选项
A、take time to think about what to read
B、associate what he has read with reality
C、do tough and boring work
D、understand what he has read
答案
D
解析
推理题。根据题干定位到第五段。在第五段中,作者说:“如果我们想要真正理解,就需要对别人的思想进行消化、综合和组织,虽然这项工作很辛苦,但是却是我们获得智慧的方式。”由此可知,[D]选项符合原文,正确。[A]选项“花时间去思考该读什么”,而正确的方式应该是“花时间去思考我们所读过的内容”,所以该选项错误,可排除。[B]选项内容原文并未涉及,可排除。[C]选项“做艰苦枯燥的工作”并不是获取智慧的方法,可排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/DMsZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Parenthoodisn’tacareer-killer.Infact,economistswithtwoormorekidstendtoproducemoreresearch,notless,thantheir
Parenthoodisn’tacareer-killer.Infact,economistswithtwoormorekidstendtoproducemoreresearch,notless,thantheir
Let’sbefrank:collegecanbetough.Accordingtoa2007studybytheAmericanCollegeHealthAssociation,43percentofstuden
Becarefulwhatyousayaroundapregnantwoman.Asafetusgrowsinsideamother’sbelly,itcanhearsoundsfromtheoutsidew
Becarefulwhatyousayaroundapregnantwoman.Asafetusgrowsinsideamother’sbelly,itcanhearsoundsfromtheoutsidew
PutinwillfinishthesecondoftwotermsasPresidentin2008.Underhisleadership,Russiahasre-emergedasasignificantwor
Doctors’sloppyhandwritingkillsmorethan7,000peopleannually.It’sashockingstatistic,and,accordingtoaJuly2006repo
Accesstomental-healthcareshouldsoonbecheaperandeasierformillionsofAmericans,thankstoa"mental-healthparity"law
Youprobablyalreadyknowthataviselikepressureinthechestisthemostcommonphysicalsignofaheartattack.Youmayeven
TheNobelPrizeisamysteriousincarnationofpowerandauthority,ananointedritualwhoseclaimsareacceptedaspartofthe
随机试题
关于古典科学管理理论的各位学者及其主要贡献,以下表述正确的有()
关于乳腺纤维瘤的叙述中,不正确的是
A.卵黄囊B.胆囊C.淋巴管D.肝脾E.骨髓胚胎第5周时主要造血器官是
建筑物估价,是指估价人员在遵循有关建筑原则的前提下,根据估价的目的,选用适当的估价方法,对待估建筑物价格的影响因素进行分析和判断,评估出待估建筑物在某一时日的市场价格。()
作为施工企业成本费用核算对象的工业和民用建筑工程,核算单位一般应为()
代理填写印花税纳税申报填表时,时于“计税金额”栏填写正确的是()。
甲公司为上市公司,2016年至2018年对乙公司股票投资有关的资料如下:资料一:2016年5月20日,甲公司以银行存款3180万元(其中包含乙公司已宣告但尚未发放的现金股利100万元)从二级市场购入乙公司100万股普通股股票,另支付相关交易费用20万元
依照我国法律规定,消费者协会是依法成立的对商品和服务进行社会监督的保护消费者合法权益的()。
设A为三阶方阵,A的每行元素之和为5,AX=0的通解为k1求Aβ.
Thelastdancewasawaltz.LuketookMeggie’shandandputhisarmaboutherwaist,drewheragainsthim.Hewasanexcellentd
最新回复
(
0
)