首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
公务员
A chemical important of brain development may play a role in explaining why some people are genetically(由基因决定地)likely to suffer
A chemical important of brain development may play a role in explaining why some people are genetically(由基因决定地)likely to suffer
admin
2013-11-28
66
问题
A chemical important of brain development may play a role in explaining why some people are genetically(由基因决定地)likely to suffer from anxiety and could lead to new treatments, the U. S. researchers said.
They said highly anxious rats which were kept had very low levels of a brain chemical called fibroblast growth factor 2 or FGF2, compared with rats that were more relaxed. But when they improved the anxious rats’ living conditions—giving them new toys to explore and a bigger cage to live in—levels of this brain chemical increased and they became less anxious.
"The levels of this brain chemical increased in response to the experiences that the rats were exposed to. It also decreased their anxiety". Javier Perez of the University of Michigan said in a telephone interview. "It made them behave the same way as the rats that were relaxed" , he said.
In a former study of people who were severely depressed before they died, the team found the gene that makes FGF2 was producing very low levels of the growth factor, which is known primarily for organizing the brain during development and repairing
it
after injury.
Perez thinks the brain chemical may be a marker for genetic vulnerability(脆弱性)to anxiety and depression. But it can also respond to changes in the environment in a positive way, possibly by preserving new brain cells.
While both the calm and anxious rats produced the same number of new brain cells, these cells were less likely to survive in the high-anxiety rats, the team found. Giving the rats better living conditions or injecting them with FGF2 helped improve cell survival.
" This discovery may pave the way for new, more specific treatments for anxiety that will not be based on sedation(药物镇静), but will instead fight the real cause of the disease, " Dr. Pier Vincenzo Piazza from France said in a statement.
We know from the passage that with the levels of FGF2 decreasing, the rats will______.
选项
A、die of anxiety soon
B、suffer from a headache
C、become more relaxed
D、become more anxious
答案
D
解析
细节理解题。从第二段可知,若fibroblast growth factor 2含量水平较低,老鼠就会很焦虑,可知如果FGF2减少的话,老鼠就会变得焦虑一些。故D项正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Dk6q777K
本试题收录于:
中学英语题库教师公开招聘分类
0
中学英语
教师公开招聘
相关试题推荐
某学校共有2000人,其中学生有1200人,教师有600人,其他工作人员有200人.为了解他们的生活状况,决定采用分层抽样的方法,从中抽取容量为80的样本.则从上述各层中依次抽取的人数分别为().
某舞蹈队决定从甲、乙、丙、丁、戊5名领舞中选3人参加校庆表演,那么甲被选中的概率是().
某企业为打入国际市场,决定从A,B两种产品中只选择一种进行投资生产,已知投资生产这两种产品的有关数据如表:(单位:万美元)其中年固定成本与年生产的件数无关,m是待定常数,其值由生产A产品的原材料决定,预计m∈[6,8],另外,年销售x件B产品时
某银行规定,一张银行卡若在一天内出现3次密码尝试错误,该银行卡将被锁定,小王到银行取钱时,发现自己忘记了银行卡的密码,但是可以确定该银行卡的正确密码是他常用的6个密码之一,小王决定从中不重复地随机选择1个进行尝试,若密码正确,则结束尝试;否则继续尝试,直至
某银行规定,一张银行卡若在一天内出现3次密码尝试错误,该银行卡将被锁定,小王到银行取钱时,发现自己忘记了银行卡的密码,但是可以确定该银行卡的正确密码是他常用的6个密码之一,小王决定从中不重复地随机选择1个进行尝试,若密码正确,则结束尝试;否则继续尝试,直至
Recently,Istoppedbyaconveniencestoretogetanewspaperandabottleofdrink.Theyoungwomanatthecheck-outcountersa
Recently,Istoppedbyaconveniencestoretogetanewspaperandabottleofdrink.Theyoungwomanatthecheck-outcountersa
Recently,Istoppedbyaconveniencestoretogetanewspaperandabottleofdrink.Theyoungwomanatthecheck-outcountersa
随机试题
男性,60岁。无痛性血尿半年余。膀胱镜检查,膀胱三角区可见一乳头状肿物,有蒂。活检报告为乳头状瘤。符合此诊断的病变是
A.缺铁性贫血B.巨幼细胞性贫血C.慢性病性贫血D.再生障碍性贫血E.海洋性贫血成人实验室检查:HGB78g/L,白细胞、血小板正常,血清铁25μmol/L,血清铁蛋白200μg/L,血清总铁结合力60μmol/L,HGBA25.0%,网织
生物膜(单位膜)的组成包括()。
诊断活动和评价活动是()的分析过程。
在台风威胁中,以下做法正确的为()。
2007年8月北京某出口加工区某进出口企业从美国进口一批货物。货物于2007年8月20日从纽约启运,9月18日货物抵达天津港,次日通过铁路运抵北京.本批货物进口具有全程提运单。海关发现该企业所运货物中有一批禁止进出境货物。根据以上所述,在下列选项
根据个人所得税法律制度的规定,下列各项中,按照“工资、薪金所得”项目征收个人所得税的是()。
下列各项关于会计估计变更的说法中,正确的是()。
①因此,必须广泛宣传生态平衡知识②如捕捉青蛙喂鸭使虫灾日益严重③破坏它,实际上是危及人类自身④生态平衡是人类生存的重要条件⑤滥伐森林使野生动物日益减少,造成水土流失等⑥以求人与自然和谐地相处将以上6个句子重新排列,语序正确的是:
A、Hewasinjuredinafightandhadtoleavethegame.B、Hefoughtwithanotherplayer.C、Hegotinafightwithafanandwast
最新回复
(
0
)