首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Because of satellite links which now enable broadcast news organizations to originate live programming from any part of the glob
Because of satellite links which now enable broadcast news organizations to originate live programming from any part of the glob
admin
2013-06-25
51
问题
Because of satellite links which now enable broadcast news organizations to originate live programming from any part of the globe, the entire world is becoming one giant sound stage for television news. As a result, Marshall McLean’s reference to the post-television world as being a single "global village" is gaining new acceptance and Shakespeare’s famous line, "all the world’s a stage", has taken on an interesting new twist in meaning.
But, beyond the philosophical dimensions of global television communications there are some dramatic, political implications. Even before today’s worldwide satellite links were possible, the growing effect of broadcast news technology on national and international politics was becoming increasingly evident.
Because television is a close-up medium and a medium that seems to most readily involve emotions, it is most effective when it is revealing the plights of people. It was probably the appalling footage of the Nazi death camps that first demonstrated the power of motion pictures and television to affect the collective consciousness of a world audience. In the United States during the 50’s and 60’s the power of television to stir the consciousness of large numbers of people was demonstrated in another way. Night after night graphic news footage (影片的连续镜头) of the civil rights struggle was brought into U.S. homes.
Years later, this role was to take on a new and even more controversial dimension during the Vietnam war. Reading about war was one thing; but war took on a deeper and more unsavory(令人讨厌的) dimension when it was exported directly into U. S. living rooms night after night by television. Public opinion eventually turned against the war and to some measure against President Johnson who was associated with it. As a result of the public opinion backlash (消极反应) during these times, the pentagon was thereafter much more careful to control what foreign correspondents and TV crews would be allowed to see and report.
It was during this time that president Carter brought the issue of human rights to the centre of his foreign policy, and, to some degree, to the centre of international politics. "Human rights is the soul of our foreign policy," Carter said. "Of all human rights the most basic is to be free of arbitrary violence, whether that violence comes from government, from terrorists, from criminals or from self-appointed messiahs (救世主) operating under the cover of politics or religion."
Although political viewpoints have changed since then because of the emotional nature of human rights, this has emerged as the "soul" of television news. The transgression (侵犯) of human rights has been the focus of many, if not most, major international television news stories. The reporting of these stories has created outrage in the world, prompted attempts at censorship by dictators, and in many cases resulted in the elimination of human rights abuses.
The passage is mainly about______.
选项
A、the evolution of international politics in the United States
B、the broadcast media’s growing role in international politics
C、the concern for human rights as is shown in broadcast media
D、the impact of global television communication on viewers’ emotions
答案
B
解析
根据本文的语篇特点,文章第1段导入话题,第2段第2句提出观点:the growing effect ofbroadcast news technology on national and international politics was becoming increasingly evident。接下来文章介绍了新闻电视报道的作用,所以可以推知本文的主旨就是B项所提到的内容。A项内容没有提到,C、D两项都是文章的细节,不能作为主旨。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Dtn7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
CertainphrasesonecommonlyhearsamongAmericanscapturetheirdevotiontoindividualism:"Doyourownthing.""Ididitmywa
A、Becausewemightbeofferedadishofinsects.B、Becausenothingbutfreshlycookedinsectsareserved.C、Becausesomeyuppies
A、Sheisgoingtoanexhibitionabroad.B、Sheisgoingtoaweddingceremony.C、SheisgoingonavoyageoverthePacific.D、She
Accordingtotheauthor,thebrandyouuseapparentlyrevealsyoursocialstatusandpersonalities.Toimproveyouroutput,you
Itistimetheauthoritiesconcerned______(采取适当措施来解决交通问题).
A、Topayarefundabledeposit.B、Toprovidetheirownfurnishings.C、Tosignahousingcontract.D、Tocookbythemselves.B信息明示题
A、Writeapaper.B、Observehowbeesbuildnests.C、Visithisparents.D、Planafamilyreunion.A
Proofofidentityisrequiredfor______(在大多数银行兑现支票).
A、Hethinksneitheroftheworkpatternsisgood.B、Hebelievesthatlongerworkinghoursarebetter.C、Heprefersshorterworki
A、Hethinksit’smainlyforchildren.B、Hefeelsitwouldbeworthwhile.C、Hebelievesitistoocomplicated.D、Hethinksitmay
随机试题
我国全面实施居住证制度,建立健全与工作年限等条件相挂钩的基本公共服务提供机制,努力实现基本公共服务常住人口全覆盖。()
患者女,20岁。16天前在某超市购买一瓶标有“美丽美肤霜”的化妆品,每日化妆时擦拭于面部,一周后面部红肿、皮疹,14天后上肢和胸背部出现严重皮疹、大块水疱和明显渗出,局部皮肤有剥脱,创面护理较好未被感染。询问病史,在此期间患者并没有用过其他化妆品,也没有服
建设工程项目环境管理的目的是()
根据《建设工程项目管理规范》的规定,项目管理实施规划应由()组织编制。
L字签证是发给来中国()或处理其他私人事务入境的人员。
《义务教育法》总则第一条规定,为了保障适龄儿童、少年接受义务教育的权利,保证义务教育的实施,提高全民族素质,根据(),制定本法。
目前各国都非常重视教育对经济的作用,因此提出了“教育先行”的理念。下列关于“教育先行”的说法正确的是()。
甲先生:鲍勃是个好男人,我觉得他在做他的工作,他也不找任何借口,我希望我有更多的像他一样的员工。乙女士:我不同意,鲍勃不是个好男人,他离过4次婚,他喝太多的酒,同时他沉溺于赌博。以下哪项是对甲、乙的争论最恰当的解释?
[2004年1月]装一台机器需要甲、乙、丙三种部件各一件,现库中存有这三种部件共270件,分别用甲、乙、丙库存件数的装配若干机器,那么原来存有甲种部件()。
设有某函数的说明为:int*fune(inta[10],intn);则下列叙述中,正确的是()。
最新回复
(
0
)