首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
职业资格
Einstein is a mental Hercules, according to those who know his work. He has performed prodigious labors. By all the theories of
Einstein is a mental Hercules, according to those who know his work. He has performed prodigious labors. By all the theories of
admin
2017-04-27
12
问题
Einstein is a mental Hercules, according to those who know his work. He has performed prodigious labors. By all the theories of physiognomy, he should be a granite-visaged Norse god of the Hindenburg type, instead of looking like a poet or musician. On theoretical grounds, he should have an iron will, instead of being pliant, docile, compromising. The explanation seems to be that Einstein, unlike most men of achievement, has never had to coerce or harden himself. His work was an exalted revel and his whole scientific life was a perpetual carnival, to judge from a speech of his at a dinner in Berlin in honor of the physicist, Max Planck. A preceding speaker had talked of the "agonizing toil" and "superhuman will" required of a great scientist. Einstein demurred. "This daily striving," he said, "is dictated by no principle or program, but arises from immediate personal need. The emotional condition which renders possible such achievements is like that of the religious devotee or the lover." On another occasion, Einstein described the impulse to grapple with
his problems
as "a demoniac possession," needing no stimulation from conscious effort of the will. Einstein’ s own theory about himself must be correct; nothing else could account for his irresistible energy in his own regions of thought and his lamblike helplessness in ordinary contacts. To catalogue a few of his lost wars of everyday life:
For a time he refused to play the violin for charity because of his modest estimate of his own ability, and because he thought it unfair to professionals; under pressure, however, he gave many recitals. He declined a deluxe cabin on a trip to America because of his scruples against luxury, but accepted when informed that he was hurting the feelings of the steamship line. On his trip to India, he refused to travel in a rickshaw because he thought it degrading to use a human being as a draught animal; he reconsidered, however, on the ground that rickshaw boys must live, and patronized them extensively. Hating
fuss and feathers
, he has been induced to make triumphal progresses on four continents. He has compared mass newspaper interviews to being bitten by wolves and to being hanged, but nevertheless he is frequently gang-interviewed.
This easy yielding to pressure would lead another man to cheapen himself, but Einstein is saved by his aesthetic sense and his unworldliness. He could not do anything sordid. He doesn’t want anything; there is nothing about the man for temptation to work on. When he received the Nobel Prize in 1921, he gave it to charity. When a magazine offered him an amazing sum for an article, he rejected it contemptuously. "What?" he exclaimed. "Do they think I am a prizefighter?" But he finally wrote the article after arguing the magazine into cutting the price in half. It is said that he declined his present post at the Institute for Advanced Study at Princeton on the ground that the salary was preposterously munificent, and was persuaded to accept only by the promise of an enormous pay cut. He objected to gifts, but his 1930 trip to this country netted him five violins and other valuable booty. His backbone stiffened, however, when an admirer sought to press on him a Guarnerius valued at $33,000; this he firmly refused, saying that he was not enough of a musician to do justice to the instrument. Probably no man has been more plagued than Einstein by offers of money for testimonials for toothpaste, pimple-eradicators, corn plasters, and cigarettes. He brushed all this aside as "corruption" and would have no compromise. Einstein regards money as something to give away; in 1927, he was aiding one hundred and fifty poor families in Berlin.
What does the underlined phrase "his problems" in PARAGRAPH ONE refer to?
选项
A、His scientific pursuit.
B、His daily striving.
C、His superhuman will.
D、His irresistible energy.
答案
B
解析
推断题。根据题干可以将his problems定位至第一段中“On another occasion,Einsteindescribed the impulse to grapple with his problems as‘a demoniac possession,’”。 由上文“‘This daily striving,’hesaid,‘is dictated by no principle or program,but arises from immediate personal need.”可知,他的问题指代的是this daily striving,故选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/E23v777K
本试题收录于:
英语学科知识与教学能力题库教师资格分类
0
英语学科知识与教学能力
教师资格
相关试题推荐
1951年,欧洲六国签订建立煤钢共同体的条约,规定其最高机构为共同体的总体利益而行使职责,不接受任何政府和组织发出的指示,其委员实行招聘制,由各国政府协商一致后任命。这表明,该共同体是()。
Ateacherhandedoutalistoftwenty"if"sentencesandaskedstudentstodiscussandfindoutthegrammaticalrules.What’sth
JapaneseCarKeepsWatchforDrunkDriversAconceptcardevelopedbyJapanesecompanyNissanhasabreathalyzer-likedetect
Manyyearsago,IcameacrossabookbyAnthonydeMellocalledAwareness.DeMellowasanIndianJesuitpriestwhosewritingwa
Therearemanydifferentwaysofpresentinggrammarintheclassroom.Amongthem,threearemostfrequentlyusedanddiscussed.
WhichofthefollowingcanNOTberegardedasafeatureofsuccessfulEnglishteacher?
Santefe,NewMexicomultimillionaireFortestFennhasalwayslovedagoodadventure.Asasmallchildbeforeeight,heandhis
SoonafterstartinghisjobassuperintendentoftheMemphis,Tenn.,publicschools,KrinerCashorderedanassessmentofhisne
Asays"HehasgonetoLondon."WhatshouldBsayifhewantstoshowdoubt?
NextmonthBritonswillhaveyetmoresmartphonestochoosefrom,whendevicesfromWiko,atwo-year-oldFrenchcompany,goons
随机试题
在Word的编辑状态,不慎将文档的某一段落误删,若要撤销删除,应使用的快捷键是()。
求不定积分∫xe-2xdx.
A.桑白皮汤B.麻杏石甘汤C.小青龙加石膏汤D.涤痰汤肺胀,痰蒙神窍,神识恍惚,脉滑者,治疗宜用
十二指肠溃疡常见于
由于房地产特殊的空间固定性、昂贵性和耐久性,对干预其发展的政策也具有相应的特殊原则。关于这些原则解说正确的是()。
房屋施工面积和新竣工量指标通常用来反映房地产市场的()状况。
OnlineandmobileshoppingforluxurygoodshasexplodedinChinathankstothefast-growingpenetrationofsmartphones,accord
当登录操作系统后,发现无效登录5次之后,登录账户被锁定,说明此系统所采用技术可以防止()。
DOS文件系统的组织结构属于
Iaskedsuccessfulpeoplewhatthesecretoftheirsuccesswas.I【B1】______anearlydiscussionwithavicepresidentofalarge
最新回复
(
0
)