首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Within that exclusive group of literary characters who have survived through the centuries—from Hamlet to Huckleberry Finn—few c
Within that exclusive group of literary characters who have survived through the centuries—from Hamlet to Huckleberry Finn—few c
admin
2012-01-05
73
问题
Within that exclusive group of literary characters who have survived through the centuries—from Hamlet to Huckleberry Finn—few can rival the cultural impact of Sherlock Holmes. Since his first public appearance 20 years ago, the gentleman with the curved pipe and a taste for cocaine, the master of deductive reasoning and elaborate disguise, has left his mark everywhere—in crime literature, film and television, cartoons and comic books.
At Holmes’ side, of course, was his trusted friend Dr. Watson. Looming even larger, however, was another doctor, one whose medical practice was so slow it allowed him plenty of time to pursue his literary ambition. His name: Arthur Conan Doyle. As the creator of these fictional icons, Conan Doyle has himself become something of a cult figure, the object of countless critical studies, biographies and fan clubs.
Conan Doyle was born in Edinburgh in 1859, into a respectable middle-class Catholic family. Still, it was far from an easy life. There was never enough money; they moved frequently in search of lower rents; and his father, a civil servant and illustrator was an alcoholic who had to be institutionalized. Yet the early letters he wrote to his mother are surprisingly optimistic, concerned mainly with food, clothes, allowances and schoolwork. At I4 came his first unforgettable visit to London, including Madame Tussaud’s, where he was "delighted with the room of Horrors, and the images of the murderers."
A superb student, Conan Doyle went on to medical school, where he was attracted by Dr. Joseph Bell, a professor with an uncanny ability to diagnose patients even before they opened their mouths. For a time he worked as Bell’s outpatient clerk and would watch, amazed, at how the location of a callus (老茧) could reveal a man’s profession, or how a quick look at a skin rash told Bell that the patient had once rived in Bermuda. In 1886, Conan Doyle outlined his first novel, A Study in Scarlet, which he described as "a simple tale of mystery to make a little extra money." Its main character, initially called Sherringford Hope and later called Sherlock Holmes, was based largely on Bell. But Holmes’ first appearance went almost unnoticed, and the struggling doctor devoted nearly all of his spare time to writing long historical novels in the style of Sir Walter Scott—novels that he was convinced would make his reputation. It wasn’t to be. In 1888, Holmes reappeared in A Scandal in Bohemia, a short story in Strand Magazine. And this time, its hero took an immediate hit and Conan Doyle’s life would never be the same.
We can infer from the last paragraph that
选项
A、the more calluses a person has, the more professional he would be.
B、writers often base their writing on personal experiences.
C、Conan Doyle has gone through a period of hardship on his way to success.
D、inspiration was very important for a person to create something.
答案
C
解析
细节推断题。从最后一段的描述可知,柯南道尔在经历了失败和挫折之后最终才取得了成功,故选项C符合题意。Bell能够从手上老茧的位置来判断一个人的职业,A误读了原文。柯南道尔的小说A Study in Scarlet以Bell为原型,但不能以此说明作者总是根据亲身经历来创作。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/E41K777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Themillionsofcalculationsinvolved,______byhand,wouldhavelostallpracticalvaluebythetimetheywerefinished.
Inrecentdecadeschildspecialistshavetriedmoreandmoretohelpparentswiththeirchildren’sschoolbehavior,Schoolsofe
Sociologistsuse"power"torefertothecapacityofpeopletocontrolorinfluencetheactionsofothers.Sociologistsstudypo
Whatcanweinferfromthepassage?
Areyouthinkingabouttryingoutapoliticalcareerbutyour【C1】______arealittlelowforapresidentialbid?Youhaveuntil
Whatisthemaintopicofthepassage?
Thisarticleismainlyabout
WhenIfinishedthestory,Leninjumpedupfromhischairandstartedpacingthefloor,______,deepinthought.
IsthereanyevidencethatthestandardofEnglishasaforeignlanguagehasimprovedintheyearssincetheSecondWorldWar?N
WhichofthefollowingitalicizedphrasesindicatesCAUSE?
随机试题
关于ANUG,哪一项描述是不正确的
患者男,发热,左下肢皮肤有痈。为明确是否为金黄色葡萄球菌感染,可进行
下列说法不能用于避免测量误差的是
A.导管可从右心室进入主动脉B.导管可从肺动脉进入降主动脉C.导管可从右心房进入左心房D.左心房含氧量明显高于左心室E.右心室含氧量明显高于右心房法洛四联症患儿的右心导管检查结果为()
()是一种常用的安全评价定性分析方法,通过识别危险有害因素,并提出由此可能产生的意想不到的结果。通常由经验丰富的人员完成,并根据存在的危险隐患等条件提出降低危险性的建议。
()负责数据软盘、系统软盘及各类账表、凭证的存档保管工作。
报检人申请复验应当在收到检验检疫机构检验或复验结果之日起( )天内提出。
—WhynotmakeacalltoLindarightnow?—No,we’dbetternot.It’s2:00a.m.inLondon.Sheislikely______.
对劳动教养案件,县级公安机关办案部门在调查完毕后,应当制作《劳动教养呈批报告》,连同案卷材料报送()审核。
Forhundredsofmillionsofyears,turtles(海龟)havestruggledoutoftheseatolaytheireggsonsandybeaches,longbeforethe
最新回复
(
0
)