首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
According to historical evidence, the Chinese have used chopsticks since the time of the Shang Dynasty(ca 1766-1066 BCE). The fi
According to historical evidence, the Chinese have used chopsticks since the time of the Shang Dynasty(ca 1766-1066 BCE). The fi
admin
2014-01-07
56
问题
According to historical evidence, the Chinese have used chopsticks since the time of the Shang Dynasty(ca 1766-1066 BCE). The first sticks used as eating utensils were twigs that the hungriest eaters used to scoop food into their mouths. This invention obviously brought added convenience to eating as the sticks made it easier to handle steaming hot food. The same ingenious idea was undoubtedly conceived in other parts of the world as well, but evidence shows that elsewhere spoon-like utensils eventually achieved greater popularity at the expense of chopsticks.
The reason why chopsticks became a fixture of the Chinese table setting may be the fact that local food is often chopped up into small pieces and only rapidly heated, which makes it especially suitable for chopsticks. Another more philosophical explanation for the development is that the revered philosopher and vegetarian Kong Zi, or Confucius, would have had antipathies towards handling knives at the dinner table. He considered using knives to tear at food to be a show of barbarism. According to this theory then, the fact that chopsticks became the main eating utensils is evidence that civilized behavior gradually replaced a culture marked by brutish knife toting. Whatever the truth may be, the use of chopsticks spread from China to Korea and Japan around the year 500. And the populations of these three nations have tightly held on to their chopsticks ever since.
Chopsticks are mainly made out of wood or bamboo, but some are also made from jade, ivory, silver, steel and nowadays even plastic. Sticks made from bamboo have the advantage of being cheap and their surface is naturally slightly coarse, which makes it easier to balance food on them. On the other hand, these materials tend to warp and break quite easily in use, which makes a strong case for favoring chopsticks made of metal, except for the fact that they are very slippery and tend to clank against the teeth quite annoyingly.
Legend has it that Chinese emperors used to prefer silver chopsticks because the material reacted to poisons that assassins put in food by turning black.
Food etiquette in China is significantly more tolerant than in Japan or Korea. The Chinese consider it to be completely polite to raise a bowl to one’s lips, at least in one’s home, and scoop food over the rim into the mouth with the help of chopsticks. The Chinese prefer to cook their rice quite sticky, so it is not as difficult as one might think to eat it with chopsticks. Noodle soup is also another delicacy that is eaten, true to Chinese style, quite flexibly but noisily with chopsticks. The only absolute taboo regarding chopsticks is that they should never be left to stand in the middle of a heap of rice in a bowl as this evokes food offerings and incense sticks.
Disposable chopsticks were invented at the end of the 19th century, and they soon became a hit product throughout Asia. Today, the fad for using disposable chopsticks has become a significant environmental problem, as about 45 billion pairs of them are used annually in China alone. Producing such a huge amount of chopsticks requires 1.7 million cubic meters of wood. Last year, the central government added a five percent tax to disposable chopsticks to help curb waste.
What is true about the development of spoon-like utensils in other parts of the world?
选项
A、Spoon-like utensils were developed on the base of chopsticks.
B、Spoon-like utensils were invented instead of chopsticks.
C、Spoon-like utensils completely took the place of chopsticks.
D、Spoon-like utensils and chopsticks used to coexist for a long time.
答案
C
解析
第1段末句中的at the expense of chopsticks表明筷子后来消失了,被spoon—like utensils代替,因此本题应选C。第1段是全文唯一提及spoon—like utensils的段落,但没有提及与干扰项相关的信息。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/EAFK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Whowillbeimposedsanctionaccordingtotheagreementoftheconference?
Whowillbeimposedsanctionaccordingtotheagreementoftheconference?
Accordingtothepassage,whatdopeopleoftenthinkaboutastronomers?
Accordingtothepassage,whatdopeopleoftenthinkaboutastronomers?
AccordingtotheOxfamreport,thenext20yearswillsee______percentincreaseintheneedforfood.
Mostpeoplehaterockmusic.【C1】______Iamnotanunreasonableorbiasedperson【C2】______nature,twovividandstriking【C3】____
ArecenttalkbygamesacademicJaneMcGonigalhasre-igniteddiscussionontheroletheyplayinoursociety.Traditionally,th
Chinesee-commercecompanyAlibabaGroupplanstotakeitsHongKong-listedunitprivate,twosourcesfamiliarwiththematters
Recently,CongressionalDemocratsintroducedlegislationtomakeiteasierforolderworkerstowinagediscriminationlawsuits.
随机试题
--Willyoucometothepartythisweekend?--______.
患者男,72岁。因进食时误吞鸭骨后吞咽困难和吞咽疼痛6小时,在当地医院就诊,经照X线片发现食管中段有不透光的阴影,由于当地医院条件有限,仅给予抗感染、对症和支持治疗两天,症状无明显缓解,且出现背部及胸骨后疼痛,多次呕吐,呕吐物为唾液样物,其中两次带有少许鲜
A、0B、∞C、5/4D、3/5C由—般结论
大气环境评价中的监测点的布设应尽量()反映评价范围内的环境空气质量。
Nowletuslookathowweread.Whenwereadaprintedtext,oureyesmoveacrossapageinashort,jerkymovement.Werecognizewo
大足宝顶山石刻在造像上不局限于佛像的宗教题材,而且用大画面、广角度、全方位反映于当时的社会生活、伦理道德、民间疾苦,是不可多得的世俗风情画,最突出表现有()。
在知识经济勃兴的今天,阅读已不仅仅关乎个人的修身养性,更攸关一个国家的国民素质和竞争力。因为,阅读习惯和阅读能力的欠缺将极大地损害人们的想象力和创造力,而想象力和创造力是一个国家一个民族永葆活力的源泉。有一个严峻的事实我们不得不面对:当代世界的知识创新、科
人类历史上,技术革命往往和社会发展的__________相互作用,互为因果。今天,以微博为代表的互联网技术应用正__________着它推进社会生活各个领域发生变化的巨大潜能。依次填入划横线部分最恰当的一项是()。
TheAmericansandEnglishmenbothspeakEnglish.AmericansandEnglishmenhavedifficultiesinunderstandingeachother.
Thewoman’snameisMaryJoanShute.Youmaycallher______.
最新回复
(
0
)