首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
1 "International communication" is communication between members of different cultures. This definition is simple. But t
1 "International communication" is communication between members of different cultures. This definition is simple. But t
admin
2010-01-18
58
问题
1 "International communication" is communication between members of different cultures. This definition is simple. But the process is complex. Intercultural communication involves differing perception, attitudes, and interpretations. We know that even two people from the same culture can have communication problems. People can unintentionally hurt each other by something they say or do. Isn’t it logical, then, that communication problems can be compounded among people who do not have the benefit of shared experiences (i. e. language and culture)?
2 Cultures do not communicate; individuals do. Everyone has a unique style of communication, but cultures determine a general style for their members. The relationship of the individual to his culture is analogous to an actor and his director. The actor puts his own personality into his acting but is nevertheless influenced by the director. We are not always aware of the subtle influences of our cultures.
3 Problems and misinterpretations do not result every time members from two cultures communicate. However, when cultural conflicts do arise, they may be perceived as personal rather than cultural. Some misunderstandings are insignificant and can be easily ignored or remedied. Other conflicts are more serious in that they can cause misunderstandings and create persistent negative attitudes toward foreigners.
4 Difficulties in intercultural communication arise when there is little or no awareness of divergent cultural values and beliefs. In cross-cultural interaction, speakers sometimes assume what they believe is right, because they have grown up thinking their way is the best. This ethnocentric assumption can result in negative judgments about other cultures. Another manifestation of ethnocentric attitudes is that people become critical of individuals from different cultures.
5 Sometimes negative reactions do not result from actual interaction but rather from the fixed, preconceived beliefs we have about other people. These over-generalized beliefs or "stereotypes" frequently shape people’s perceptions of each other.
6 Stereotypes originate and develop from numerous sources such as jokes, textbooks, movies, and television. Movies about cowboys and Indians portray cowboys as "civilized" and Indians as wild and "primitive." A child who knows about the American Indians only through watching these movies will have a distorted and false image of this group of people. Stereotypes perpetuate inaccuracies about religious, racial, and cultural groups.
7 Stereotyped beliefs prevent us from seeing people as individuals with unique characteristics. Negative stereotypes lead to prejudice, suspicion, intolerance, or hatred of other cultural groups.
8 Cultural conflicts occur as a result of misinterpretations, ethnocentrism, stereotypes, and prejudice. Preventing these conflicts is possible with increased awareness of our own attitudes as well as sensitivity to cross-cultural differences. Developing intercultural sensitivity does not mean that we need to lose our cultural identities but rather that we recognize cultural influence within ourselves and within others.
Which of the following is TRUE according to the passage?
选项
A、Stereotypes give rise to prejudice against other cultural groups.
B、Misunderstanding occurs when members of different cultures communicate.
C、Cultural influences on the style of communication are generally very subtle.
D、Conflicts arising from cultural misunderstanding are serious.
答案
C
解析
本题为细节归纳题。据第7段第2句我们知道,消极的刻板印象,而不是所有的刻板印象,会带来偏见等,故A不妥。据第3段第1句可排除B。据第2段可以确定C。据第3段第3句可排除D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/EDvO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Orangehasawavelengthlongerthanthatofgreen.
ThefirstChinaInternationalImportExpohaspromotedtradeandopening-upamongparticipatingcountries,regionsandinternati
Intheinformationtechnologyindustry,itiswidelyacknowledgedthathowwellITdepartmentsofthefuturecanfulfilltheirb
A、Wedecidedtopurchaseacameraforouronlinecourse.B、IknowthatwecannotbeatthepriceforthecameraontheNet.C、The
A、Adietwithmeatonlyisnotenoughforourbody.B、Adietwithvegetablescansometimesbeverycostly.C、Meatlessmealsare
A、Anndidn’trunfastenoughtocatchthebus.Thereforeshemissedtheclass.B、Annranveryfastbutshestillmissedtheclas
A、Ataretirementhome.B、Ataconferencecenter.C、Atahospital.D、Ataparty.B
Appleishardlyaloneinthehigh-techindustrywhenitcomestoduffgadgetsandunhelpfulcallcenters,butinotherrespects
随机试题
关于糖原合成的叙述中,错误的是()
北京时间3月7日,联合国安理会一致通过关于朝鲜第三次核试验问题的第2094号决议。该决议要求朝不再进行核试验,放弃核武器计划,并重返()
Colles骨折
一名40岁已婚妇女,曾有2次流产史,主诉半年来常感月经前期双乳胀痛,有时乳头内有少量棕色液体流出。体检:双乳可触及多个大小不一结节,质韧,分界不清,触痛明显,与皮肤和深部组织粘连不明显,可推动。不宜采取下述哪项治疗
相对于其他股利政策而言,既可以维持股利的稳定性,又有利于优化资本结构的股利政策是()。
下列关于染色体、DNA、基因三者之间关系的叙述中,不正确的是()。
下面各题按“乘→减→除”顺序计算的是()
Throughoutthe19thcenturyandintothe20th,citizensoftheUnitedStatesmaintainedabiasagainstbigcities.Mostlivedon
Thefueltankshadacapacityof140liters.
—Tom,goandjoinyourmotherincleaningtheroom.—Why______?Jennyissittingtheredoingnothing.
最新回复
(
0
)