首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
My mother told me a story every evening while we waited for father to close the shop and come home. The shop remained open till
My mother told me a story every evening while we waited for father to close the shop and come home. The shop remained open till
admin
2011-01-08
41
问题
My mother told me a story every evening while we waited for father to close the shop and come home. The shop remained open till midnight. Bullock carts in long caravans arrived late in the evening from distant villages, loaded with coconut, rice, and other commodities for the market. The animals were unyoked under the big tamarind tree for the night, and the cartmen drifted in twos and threes to the shop, for a chat or to ask for things to eat or smoke. How my father loved to discuss with them the price of grain, rainfall, harvest, and the state of irrigation channels! Or they talked about old litigations. One heard repeated references to magistrates, affidavits, witnesses in the case, and appeals, punctuated with roars of laughters—possibly the memory of some absurd legality or loophole tickled them.
My father ignored food and sleep when he had company. My mother sent me out several times to see if he could be made to turn in. He was a man of uncertain temper and one could not really guess how he would react to interruptions, and so my mother coached me to go up, watch his mood, and gently remind him of food and home. I stood under the shop—awning, coughing and clearing my throat, hoping to catch his eyes. But the talk was all-absorbing and he would not glance in my direction, and I got absorbed in their talk, although I did not understand a word of it.
After a while my mother’s voice came gently on the night air, calling, "Raju, Raju" and my father interrupted his activities to look at me and say, "Tell your mother not to wait for me. Tell her to place a handful of toffee and buttermilk in a bowl, with just one piece of lime pickle, and keep it in the oven for me. I’ll come in later. " It was almost a formula with him five days in week. He always added, "Not that I’m really hungry tonight. " And then I believe he went on to discuss health problems with his cronies.
But I didn’t stop to hear further. I made a quick dash back home. There was a dark patch between the light from the shop and the dim lantern shedding its light on our threshold, a matter of about ten yards, I suppose, but the passage through it gave me a cold sweat. I expected wild animals and supernatural creatures to emerge and grab me. My mother waited on the doorstop to receive me and said, "Not hungry, I suppose ! That’ll give him an excuse to talk to the village folk all night, and then come in for an hour’s sleep and get up with the crowing of that foolish cock somewhere. He will spoil his health. "
I followed her into the kitchen. She placed my plate and hers side by side on the floor, drew the ricepot within reach, and served me and herself simultaneously, and we finished our dinner by the sooty tin lamp, stuck on a nail in the wall. She unrolled a mat for me in the front room, and I lay down to sleep. She sat at my side, awaiting father’s return. Her presence gave me a feeling of inexplicable coziness.
I felt I ought to put her proximity to good use, and complained, "Something is bothering my hair," and she ran her fingers through my hair, and scratched the nape of my neck. And then I commanded, "A story. "
Immediately she began, "Once upon a time there was a man called Devaka. " I heard his name mentioned almost every night. He was a hermit, saint, or something of the kind. I never learned fully what he did or why, sleep overcoming me before my mother was through even the preamble.
What can we infer from the conversation between the uriter’s father and the cartmen?
选项
A、One might find unfavorable faults in the legal code in lawsuits.
B、There were times when the cronies came to foolish decisions.
C、The magistrates were serious and punctilious.
D、Matters related to farming were of great interest to them.
答案
D
解析
细节题。第一段第五句提到爸爸乐于和他们讨论粮食的价格、降雨多少、收成如何以及灌溉 水渠的状况,可知爸爸喜欢和送货人谈论与农业相关的事情,因为这是他们感兴趣的话题, [D]为答案。第一段第七句指出荒唐的法律或法律漏洞让他们发笑,排除[A];文中并未提及 [B]和[C],排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ENeO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
HowmanytermscanapresidentintheUnitedStatesbeelectedtoatmost?
ThereisagreatconcerninEuropeandNorthAmericaaboutdecliningstandardsofliteracyinschools.InBritain,thefactthat
IwasjustaboywhenmyfatherbroughtmetoHarlemforthefirsttime,almost50yearsago.WestayedattheHotelTheresa,a
ThereisagreatconcerninEuropeandNorthAmericaaboutdecliningstandardsofliteracyinschools.InBritain,thefactthat
Westerntattooistsworkwithaspecialelectricalinstrument,somethinglikeadentist’sdrill.Itholdsanumberofveryfinen
A、AccordingtothemovementandvibrationsofhotgassesB、ThetradewindsblowonEarthC、TheriversD、Thesoundtravelthrough
Thecostsassociatedwithnaturaldisastersareincreasingrapidly.Asaresult,officialsingovernmentandindustryhavefocus
A、It’schancy.B、It’snotarealjobC、It’seasierthanscience.D、It’snotassecureasscience.C哈里斯先生希望儿子改变从事艺术工作的想法,因为他认为这种工
Canada’slargestcityis______.
Canada’sEducationSystemTheCanadiangovernmentprovides【1】publiceducationforallstudentsfromKindergartentoGrade12.
随机试题
根据《民事诉讼法》有关管辖的规定,下列民事诉讼由原告住所地人民法院管辖的是()。
第一机床厂某生产车间生产A零件,需要甲乙两种原材料,12月份生产过程中领用甲材料5000元,乙材料2500元;需要支付给车间工人的工资共10000元,车间管理人员工资4000元;生产A零件的设备在当月计提的折旧为2000元,假定A零件本月无其他耗费,且均在
甲公司委托乙公司代为采购水泥,口头告知乙公司单价应不超过2500元/吨,但授权委托书上并未注明采购限价。乙公司持授权委托书向供应商丙公司采购,约定采购价格为3000元/吨,3日内送货。丙公司将水泥送至甲公司时,甲公司以采购价格过高为由,拒绝收货付款。下列表
①这是他最初的主题被无望地遮蔽,只因他缺少自我教育。否则,常人将以体面的运动和进程走向既定的终点②我们应该如恒河,学她气势恢宏而豪迈地缓缓流向大海③人们当学会感受生命韵律之美,像听交响乐一样,欣赏其主旋律、激昂的高潮和舒缓的尾声④在某些人心中,不和谐
国土资源直接反映一个国家的综合国力。()
从所给的四个选项中选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律。
老虎窗,坡屋顶,崭新的立面,七彩的灯光,“平改坡”——上海为老式多层住宅“戴帽穿衣”的工程,经过两年多的实践已成为都市新的风景。以下最能复述这段话主要意思的是()。
____________的荷塘上面,弥望的是田田的叶子。叶子出水很高,像亭亭的舞女的裙。层层的叶子中间,零星地点缀着些白花,有袅娜地开着的,有羞涩地打着朵儿的:正如一粒粒的____________,又如碧天里的____________,又如刚出浴的____
Themostimportantstepindevelopinganeffectivecampaign,andthestepwhichmustcomebeforeallothers,istodefinetheob
AuniquelaboratoryattheUniversityofChicagoisbusyonlyatnight,winningabigfamefordoingresearchesonsomeoddfiel
最新回复
(
0
)