首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
There is a great concern in Europe and North America about declining standards of literacy in schools. In Britain, the fact that
There is a great concern in Europe and North America about declining standards of literacy in schools. In Britain, the fact that
admin
2010-02-20
42
问题
There is a great concern in Europe and North America about declining standards of literacy in schools. In Britain, the fact that 30 percent of 16 year old have a reading age of 14 or less has helped to prompt massive educational changes. The development of literacy has far-reaching effects on general intellectual development and thus anything which impedes the development of literacy is a serious matter for us all. So the hunt is on for the cause of the decline in literacy. The search so far has forced on socioeconomic factors, or the effectiveness of "traditional" versus "modem" teaching techniques,
The fruitless search for the cause of the increase in illiteracy is a tragic example of the saying "They can’t see the wood for the trees". When teachers use picture books, they are simply’ continuing a long-established tradition that is accepted without question. And for the past two decades, illustrations in reading primers have become increasingly detailed and obtrusive, while language has become impoverished — sometimes to the point of extinction.
Amazingly, there is virtually no empirical evidence to support the use of illustrations in teaching reading. On the contrary, a great deal of empirical evidence shows that pictures interfere in a damaging way with all aspects of learning to read. Despite this, from North America to the Antipodes, the first books that many school children receive are totally without text.
A teacher’s main concern is to help young beginning readers to develop not only the ability to recognize words, but the skills necessary to understand what these words mean. Even if a child is able to read aloud fluently, he or she may not be able to understand much of it: this is called "barking at text". The teacher’s task of improving comprehension is made
harder by influences outside the classroom. But the adverse effects ot suck, things as television, video games, or limited language experiences at home, can be offset by experiencing "rich" language at school.
Instead, it is not unusual for a book of 30 or more pages to have only one sentence full of repetitive phrases. The artwork is often marvellous, but the pictures make the language redundant, and the children have no need to imagine anything when they read such books. Looking at a picture actively prevents children younger than nine from creating a mental image, and can make it difficult for older children. In order to learn how to comprehend, they need to practise making their own meaning in response to text. They need to have their innate powers of imagination trained.
As they grow older, many children turn aside from books without pictures, and it is a situation made more serious as our culture becomes more visual. It is hard to wean children off picture books when pictures have played a major part throughout their formative reading experiences, and when there is competition for their attention from so many other sources of entertainment. The least intelligent are most vulnerable, but tests show that even intelligent children are being affected. The response of educators has been to extend use of pictures in books and to simplify the language, even at senior levels. The Universities of Oxford and Cambridge recently held joint conferences to discuss the noticeably rapid decline in literacy among their undergraduates. Pictures are also used to help motivate children to read because they are beautiful and eye-catching. But motivation to read should be provided by listening to stories well read, where children imagine in response to the story. Then, as they start to read, they have this experience to help them understand the language. If we present pictures to save children the trouble of developing these creative skills, then I think we are making a great mistake.
Academic journals ranging from educational research, psychology, language learning, psycholinguistics, and so on cite experiments which demonstrate how detrimental pictures are for beginner readers. Here is a brief selection:
The research results of the Canadian educationalist Dalt Willows were clear and consistent pictures affected speed and accuracy and the closer the pictures were to the words, the slower and more inaccurate the child’s reading became. She claims that when children come to a word they already know, then the pictures are unnecessary and distracting. If they do now know a word and look to the pictures which are not closely related to the meaning of the word they are trying to under- stand,
Jay Samuels, an American psychologist, found that poor readers given no pictures learnt significantly mere words than those learning to read with books with pictures. He examined the work of other researchers who reported problems with the use of pictures and who had found that a word without a picture was superior to a word plus a picture. When children were given words and pictures, those who seemed to ignore the pictures and pointed at the words than children who pointed at the pictures, but they still learnt fewer words than the children who had no illustrated stimuli at all.
The text suggests that ______.
选项
A、pictures in books should be less detailed
B、pictures can slow down reading progress
C、picture books are best used with younger readers
D、pictures make modern books too expensive
答案
B
解析
该题问:本文建议什么?本文全文在说图画影响学生的识字能力和阅读能力。A项意为“书中的图画不应该解释得过分详细”,这不合题意。B项意为“图画会减慢阅读能力的发展。孩子一开始就接触到图画书,他们渐渐习惯了看图,而忽略了文字”,在本文的倒数第二段可以找到线索说明图画影响阅读速度和理解,因此此项为正确选项。C项意为“图画书最适合于年轻的读者”,这恰恰和文章意思相反。D项意为“图画使现在的书变得十分昂贵”,这与文章无关。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/S7vO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Thetraditionaltwo-parentfamilyisfastgivingwayintheAmericaofthe1980stohouseholdsinwhichoneadultmustjuggleth
A、ThesituationofBritishreligions.B、TheIndependenceWar.C、TheAmericanCivilWar.D、ThediscoveryofAmerica.D
A、JackwasabitupsetforanotherordinaryChristmas.B、JackwasalwaysdisappointedwithChristmas.C、JacktouchedtheChristm
Howcouldfaithbegetsuchevil?AfterhundredsofmembersofaUgandancult,theMovementfortheRestorationoftheTenComman
Howmanyreallysufferasaresultoflabormarketproblems?Thisisoneofthemostcriticalyetcontentioussocialpolicyques
CertainphrasesonecommonlyhearsamongAmericanswhich(1)toindividualisminclude:"Doyourownthing.""Ididitmyway."
澳大利亚几乎可以独自成为一个大洲。地域广阔,人口相对稀少,自然资源丰富,使其成为最理想的居住地。过去十年来,澳大利亚增加了对中国的原材料出口,这同时也极大地促进了其经济。然而,由于全球金融危机,澳大利亚的经济出现了放缓的迹象。据称,过去三周里澳元对美元的汇
Transportationisthemovementorconveyingofpersonsandgoodsfromonelocationtoanother.Ashumanbeings,fromancienttim
FormostthinkerssincetheGreekphilosophers,itwasself-evidentthatthereissomethingcalledhumannature,somethingthat
A、Controllingthedeficit.B、Haltingthereal-estatecrisis.C、Preventingtheeconomicturmoil.D、Cuttingthehighunemployment
随机试题
有关肝片吸虫卵的描述,不正确的是
患者女性,26岁。因心悸、多汗、消瘦、下肢无力就诊。查体,甲状腺双叶Ⅱ°肿大。心电图示窦性心动过速。实验室检查FT3、FT4升高,TSH降低。如果该患者在131I治疗后2周患上呼吸道感染,之后出现发热(体温39℃)、心慌(HR160次/分)、烦躁不安、
对有营业收入的非经营性项目进行财务分析时,应以营业收入抵补下列支出;①生产经营耗费②偿还借款利息③缴纳流转税④计提折旧和偿还借款本金
公司分立的动机主要包括()。
下列()不属于汇率风险VAR计算模型。
水盐代谢是指人体内调节水盐平衡的机构,保持水和氯化钠的摄入量和排出量的动态平衡,并维持体内含量相对恒定。脱水和水肿是水盐代谢功能失调的两种情况。根据上述定义,下列属于水盐代谢的是:
学生通过学习“0和正整数”掌握“数”的概念,后来又学习了“负数”的概念,重新认识了“数”的概念。这种学习属于
按数据流的类型,结构化设计方法有两种设计策略,它们是变换分析设计和【】。
A.ModerntechniquesenablethesurgeontooperatesuccessfullyuponallpartsofthehumanbodyB.Surgeonsareespeciallytrai
Beingfitismoreimportantthanbeingthin.Researchshowsthatoverweightorevenobese(肥胖)menwho【C1】______havealowerdeat
最新回复
(
0
)