首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
[A] Crisis seems far [B] The firm is at risk [C] More rivals join in [D] Natural foods are unreal [E] Stop buyin
[A] Crisis seems far [B] The firm is at risk [C] More rivals join in [D] Natural foods are unreal [E] Stop buyin
admin
2022-12-09
78
问题
[A] Crisis seems far
[B] The firm is at risk
[C] More rivals join in
[D] Natural foods are unreal
[E] Stop buying organic foods
[F] The recall makes things worse
[G] Traditional foods face challenge
The colourful chalkboards and baskets of fruit that greet customers at the entrances of Whole Foods Market’s shops paint a rosy picture. Yet shares in the American seller of organic and natural food have fallen by more than 40% since hitting a peak last October, in a period when stock markets have been strong.
【R1】________
It is not that the retailer is in immediate crisis: its latest quarterly figures, on July 30th, showed sales and profits both up a bit. And it is not that people are going off the idea of paying more for food produced without chemical fertilizers, pesticides or additives: the International Federation of Organic Agriculture Movements reckoned that the industry’s worldwide revenues were a record of 63 billion in 2012; and Techsci Research, a market-research firm, predicted that the American market for such foods—the world’s largest—would grow by 14% by 2018.
【R2】________
The problem is that at Whole Foods, shoppers have been paying way over the cost of regular products, and its success in getting them to do so has now attracted a lot of competitors, from rival organics chains like Sprouts and Trader Joe’s to mass-market retailers like Walmart and Costco. As a result, the price premium for organic produce is crashing down. On a recent shopping trip, a pound of organic apples cost 2.99 at Whole Foods but just 1.99 at Sprouts and even less at Costco.
【R3】________
The firm has been trimming costs to keep its margins up, but the slump in its share price reflects investors’ expectation that this cannot continue, that profits will suffer and that Whole Foods’ dominance of the market is coming to an end.
【R4】________
That the company has had to recall a number of products—in late July it and other grocers recalled plums and peaches suspected of contamination with Listeria bacteria—has made it harder to maintain an air of superiority over its competitors. Organic foods’ claim to superiority is questionable anyway. Both Britain’s Food Standards Agency and the Annals of Internal Medicine, a journal, concluded after reviewing the extensive studies on the issue that there is no substantial difference in the nutritiousness of organics and non-organics. In some respects organics may be bad for the environment, because growing them uses land less efficiently than non-organics.
【R5】________
As for "natural" foods, there is no official definition of this, in America at least; so the label, which Whole Foods also applies to many products, is close to meaningless. Alan McHugh, a botanist at the University of California, Riverside, argues that the whole industry is "99% marketing and public perception," reeling people in through a fabricated concept of a time when food, and life in general, was simple and wholesome.
If true, the trick has worked nicely for Whole Foods. But its success has attracted so many imitators that it is losing its uniqueness. Even recent speculation about a takeover bid has failed to lift its shares. It may insist its food is sustainable. But it seems its prices are not.
【R2】
选项
答案
C
解析
本段第一句明确提到its success…has now attracted a lot of competitors,from rival organics chains…to mass-market retailers。该部分大意是:全食超市的成功吸引了大批竞争者。下文接着提到,竞争的结果就是有机产品价格下降。选项中与该段讨论内容相关的为选项C,其中rivals一词在文中原词复现,且文中的competitor一词属于同义复现。故本题答案为C项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/EQMD777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Thebiggestsuccessofthefossilfuelindustry’sdecades-longcampaigntopushdoubtaboutclimatescienceisthatitforcedth
SelectiveNewYorkCitypublichighschoolsaresupposedtomakeiteasyforfamiliestoseetheirdetailedadmissioncriteria,
AcontroversialdecisionbyLondon’smayor,SadiqKhan,toallowthedemolitionofaflagshipMarks&SpencerstoreonLondon’s
Overtheyears,pregnantwomenhaveaskedDonaldRedelmeier,atToronto’sSunnybrookHospital,aboutthedangersofdiving,hot
Overtheyears,pregnantwomenhaveaskedDonaldRedelmeier,atToronto’sSunnybrookHospital,aboutthedangersofdiving,hot
InApril,BritishresearchersatUniversityCollegeLondonfoundthat,ratherthantherecommendedfive,sevendailyportionsof
Theeconomiccontrolsimplementedduringthesecondworldwarmaketoday’srestrictionsonrestaurantsandfootballstadiumsloo
CoincidingwiththegroundbreakingtheoryofbiologicalevolutionproposedbyBritishnaturalistCharlesDarwininthe1860s,Br
Theproblemwithtoday’shousingcrisis,politically,isthatitisjustnotallthatvisible.AttheendoftheSecondWorldWa
Itisnaturaltofeeluncomfortableinalanguageclass.You’reusedtobeinginclasseswherethemodeofcommunication—thela
随机试题
在WindowsXP环境下非绿色软件因需要动态库,安装时需要向系统注册表写入一些信息,因此仅将组成系统的全部文件拷贝到硬盘上是不能正常工作的。
整体护理的宗旨是
李某与张某为邻居,因李某笑话张某才30岁就掉了大量头发,像个老头,张某便将李某打成重伤,经及时抢救,李某才脱离生命危险,治疗期间共花去医药费、交通费以及误工损失约3万元。公安机关对张某立案侦查,经人民检察院审查.向人民法院提起公诉。关于本案,请回答第(1)
依据《注册安全工程师管理规定》,从业人员300人以上的煤矿、非煤矿山、建筑施工单位和危险物品生产经营单位,应当按照不少于安全生产管理人员()的比例配备注册安全工程师。
中亚公司2012年1月1日从证券市场中购入北辰公司300万股普通股,每股买价12.4元,另支付相关手续费60万元,划分为可供出售金融资产核算。2012年末北辰公司每股普通股的公允价值为13元,当期北辰公司实际发放现金股利0.8元/股。2013年4月中亚公司
雄企鹅这样煞费苦心地用石子来讨好雌企鹅绝非小题大做,而是由于筑巢的石子对它们有__________的魅力。有好巢才能吸引好配偶,筑巢最好的雄企鹅,引起异性注意的机会最大。别致的巢能够_______雄企鹅作为配偶的价值,确保配偶的珍贵投资——企鹅蛋不被冰雪冻
下列行为不能形成共有关系的有()。
简述教育现代化的内涵与内容。
A、Theaccidentcausedinjuryorlossoflife.B、Sevenpeoplewerekilledintheaccident.C、Manypeoplefromothercarscameto
A、Byofferingthemspecialtrips.B、Bysendingthemawelcomepack.C、Bygivingspecialcertificatesasareward.D、Bygivingth
最新回复
(
0
)