首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Why are young people less likely to purchase cars, or even have driver’s licenses nowadays? One theory has it that the generatio
Why are young people less likely to purchase cars, or even have driver’s licenses nowadays? One theory has it that the generatio
admin
2015-03-25
64
问题
Why are young people less likely to purchase cars, or even have driver’s licenses nowadays? One theory has it that the generation that came of age with the Internet and smartphones thinks cars are pretty lame. Automakers prefer to see the situation differently—that young people today love cars just as much as any other group, but just can’t afford them right now.
The auto industry has been in recovery mode over the past few years. Automakers sold 14.5 million new cars and trucks in 2012, a 13% increase over the prior year, and the highest total since 2007. Projected auto sales totals for 2013 should easily beat last year too, topping 15 million. Even so, the comeback has been called a "subpar recovery," and a prime reason why sales haven’t truly taken off is that younger consumers today aren’t buying cars like younger consumers traditionally have in the car-crazed U.S.
Gen Y has been called "Gen N" , as in Generation Neutral—which is the way some describe how millennials feel about car ownership. Studies have shown that fewer young adults have driver’s licenses, that this group hates the traditional car-buying process more than other demographics, and that they prefer urban living and socializing online and therefore have less need for cars.
Overall, the impression one gets is that millennials just don’t have the passion for driving and owning a set of wheels that previous generations have had—at least not to the extent that they’ll devote a significant portion of their income to owning a car.
So younger consumers just don’t particularly care for car ownership, right? Wrong, say automakers. "I don’t see any evidence that the young people are losing interest in cars," Mustafa Mohatarem, GM’s longtime chief economist, said to Automotive News. "It’s really the economics doing what we’re seeing, and not a change in preferences."
Instead of accepting the premise that millennials see car ownership as "not cool," automakers are insisting that low rates of driver’s licenses and vehicle purchasing by young people come mainly as a result of car ownership being out of reach financially for this group right now. As the economy improves, and as millennials get a little older and have more need for cars due to work and family responsibilities, auto experts assume that this generation will have to embrace car ownership to a much larger degree. They see the car ownership alternatives—public transportation, as well as services like ride sharing and car sharing—as having only a negligible impact on the auto sales business in the future.
It can be inferred from Paragraph 5 that
选项
A、automakers still consider young people as potential customers.
B、more evidence is needed to understand young people’s interest.
C、the young generation is greatly different from the old one.
D、automakers have a wrong impression of young consumers.
答案
A
解析
推理判断题。根据题干中的Paragraph 5定位到第五段。针对大量年轻人不购买汽车这一现象,通用汽车的经济师Mustafa Mohatarem认为,主要是经济原因导致年轻人没有能力购买汽车,由此可以推断,汽车制造商对年轻人这一客户群体并没有失去信心,因此选[A]。文章中Mustafa Mohatarem仅说他没有足够的证据表明年轻人不喜欢车,而不是说缺乏了解年轻人的证据,故排除[B];根据Mustafa Mohatarem的观点,是经济状况导致了年轻人对汽车不感兴趣的态度,而不是喜好的改变,因此不能根据第五段的内容判断年轻人与其他年龄层次的人有很大的差别,故排除[C];Mustafa Mohatarem的态度代表了汽车制造商对年轻人的看法,但不能由此推断出汽车制造商对年轻人的态度是错误的,故排除[D]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ET74777K
0
考研英语一
相关试题推荐
ShortlyafterSeptember11th,PresidentBush’sfatherobservedthatjustasPearlHarborawakenedthiscountryfromthenotiont
JeffreySachsisnowdevotedtoAccordingtothetext,sustainableeconomy
Doctorshaverecentlydiscoveredthat______.Accordingtothepassage,allofthefollowingaretrueaboutisoletteEXCEPT_____
Americanstodaybelievethatacceptablesocialbehaviorfollowseffortlesslyfrompersonalvirtue.The(1)_____betweenmoralsa
Themassmediaisabigpartofourculture,yetitcanalsobeahelper,adviserandteachertoouryounggeneration.Themass
Whenfoodpricesrosesteeplyin2007andclimaxedinthewinterof2008,politiciansandthepressdecriedtheimpactonthebi
Whenfoodpricesrosesteeplyin2007andclimaxedinthewinterof2008,politiciansandthepressdecriedtheimpactonthebi
AdamSmith,free-marketpartisan:thisimagedominates,eveninmarket-wearytimes.Politiciansinvokehimasanear-deity.Thin
(46)Thejobofraisingchildrenisatoughone.Childrendon’tcomewithaninstructionmanual.Andeachchildisdifferent.So
(46)Thejobofraisingchildrenisatoughone.Childrendon’tcomewithaninstructionmanual.Andeachchildisdifferent.So
随机试题
下列霍乱弧菌的致病因素不包括
已知某正弦交流电压u=100sin(2πt+60。)V,其频率为()。
背景某机场经过合法的招投标程序,将航站楼通风管路的安装工程和行李处理系统的建设工程,分别承包给国内某建筑安装公司A和国外某设备公司B。按照合同要求某处应先安装行李传送带,后安装送风管。但因工期紧工程量大,机场方要求A、B方尽量将工期往前赶。在施工过程中,
下列各项中,能够引起现金流量净额发生变动的是()。
下列属于公司董事会职责的有()。
关于银行业务创新说法正确的有()。
若每次打开Word程序编辑文档时,计算机都会把文档传送到另一台FTP服务器,那么可以怀疑Word程序被黑客植入了()。
关于自尊,下列说法中正确的是()
以下叙述正确的是()。
Nowadays,airtravelisvery【C1】______WearenotsurprisedwhenwewatchonTVthatapoliticianhastalkedwithFrenchPresiden
最新回复
(
0
)