首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A scientist who does research in economic psychology and who wants to predict the way in which consumers will spend their money
A scientist who does research in economic psychology and who wants to predict the way in which consumers will spend their money
admin
2010-09-10
50
问题
A scientist who does research in economic psychology and who wants to predict the way in which consumers will spend their money must study consumer behavior. He must obtain data both on resources of consumers and on the motives that tend to encourage or discourage money spending.
If an economist was asked which of three groups borrow most, people with rising incomes, stable incomes, or declining incomes -- he would probably answer: those with declining incomes. Actually, in the years 1947- 1950, the answer was: people with rising incomes. People with declining incomes were next and people with stable incomes borrowed the least. This shows us that traditional assumptions about earning and spending are not always reliable.
Another traditional assumption is that if people who have money expect prices to go up, they will hasten to buy. If they expect prices to go down, they will postpone buying. But research surveys have shown that this is not always true. The typical attitude was expressed by the wife of a mechanic in an interview at a time of rising prices, "In a few months," she said, "we’ 11 have to pay more for meat and milk; we’ll have less to spend on other things." Her family had been planning to buy a new car but they postponed this purchase. Furthermore, the rise in prices that has already taken place may arouse resentment (怨恨) and buyer’ s resistance may be aroused. This is shown by the following typical comment: "I just don’t pay these prices; they are tm high."
The investigations mentioned above were carried out in America. Investigations conducted at the same time in Great Britain, however, yielded results that were more in agreement with traditional assumptions about saving and spending patterns. The condition most conducive (有助于) to spending appears to be price stability. If prices have been stable and people consider that they are reasonable, and they are likely to buy. Thus, it appears that the common business policy of maintaining stable prices is based on a correct understanding of consumer psychology.
What is the main idea of paragraph two?
选项
A、Consumers’ behavior in time of price increase.
B、Price increase stimulates people to hasten to buy things.
C、What consumers normally buy when they expect prices to go up.
D、Consumers’ attitude towards price change.
答案
D
解析
该题问哪一个选项是第二段的段落大意。篇章知识告诉我们,本段的主题句是第三句话"But research surveys have shown that this is not always true.”(但是研究表明并不总是这样。)然而,要了解这句话的确切意思必须搞懂该段1~2句话"Another traditional assumption is that if people who have money expect prices to go up,they will hasten to buy.If they expect prices to go down,they will postpone buying.”(另一个传统的认识是如果人们预期价格上涨,他们会迅速购物。如果人们预期价格下降,他们会推迟购物)。综合起来看,前两句话说的是“对物价变化的传统的看法”。因此,第三句(主题句)中所说的“(研究表明)这并不总是对的”意思是“传统对物价变化的看法并不总是与实际情况相一致”。综上所述,无论传统与否,该段讨论的是消费者对物价变化的态度。故,[D]为该题答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/EaA7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Forthispart,youareallowedthirtyminutestowriteacompositiononthetopicOnPraise.Youshouldwriteatleast120words
Thelecture______(今天下午要上的)willincludetheradicalchangesbroughtaboutbytheFrenchRevolution.
FromGolda:theLifeofIsrael’sPrimeMinisterTheStrugglewithHerParentsoverHerEducationWhenGoldagraduatedas
MedicalresearchersinBostonrecentlyfoundout【C1】______millionsofpeoplealreadyknew:drinkingisgoodforyou.Thedocto
A、Thechairpersonelectedbythemembersofthecommittee.B、Oneoftherepresentativeswhoareinchargeofthegreatgraduatio
Forthispart,youareallowed30minutestowriteacompositiononthetopic:SocialPractice.Youshouldwriteatleast120wo
ACMEAtlanticisawell-knownandrespectedtradingcompany.Wehandlewithimportsdirectlyfrommanufacturersin35different
A、Atanexhibition.B、Attheoffice.C、Atafashionshow.D、Atagallery.A从信息词exhibitionhalls,theFair可知答案。
A、Three.B、Four.C、One.D、None.A题干询问文章中提及的导致火灾的原因有几个。文章第一句为中心句,causedby为关键词。有三个原因,即carelessness,lazinessandstupidity。故答案为A。
A、Hewondersifsomethinghappenedatthesnackbar.B、Hedoesn’tknowwhythecoffeetastesbad.C、Heonlywantscoffeebecause
随机试题
某三级公路进行升级改造,为了解路基状况,检测机构用承载板法测定土基回弹模量。请回答以下问题。试验过程中,采用千斤顶进行逐级加载、卸载,当加载的荷载大于0.1MPa时,每级增加的荷载为()MPa。
A.痘病毒B.圆环病毒C.细小病毒D.疱疹病毒E.冠状病毒以上选项中,病毒颗粒最大的为
关于《政府信息公开条例》的规定,下列说法正确的有哪些?
某在用3×30m预应力混凝土简支梁桥,上部结构T梁采用预制、吊装施工,每跨有9片T梁,经调查所有T梁的生产工艺、强度等级、原材料、配合比、养护工艺均相同,龄期相近。在一次特殊检查时,对混凝土强度进行了回弹检测,1号回弹测区布置在第1跨5号T梁的底面,回弹仪
根据我国《民法通则》的规定,授权委托书是委托代理的组成部分,其法律后果是产生()。
在实际生活中,有些产品的市场价格不能真实反映国民经济对项目的投入和产出,在这种情况下进行经济分析时,必须采用()。
在音乐欣赏学习中,学生在学习完《小二黑结婚》的选段后,下列教学环节中,哪一个符合《普通高中音乐课程标准(实验)》中的“理解多元文化"的基本理念?()
事业单位工作人员利用专业技术或者技能实施的违法违纪行为,情节较轻的,给予()处分。
二进制数1001001转换成十进制数是_______。
Theelectionsof2015and2017broughtin103newToryMPs,madeupathirdofthepartyintheCommons.
最新回复
(
0
)