首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、They wanted to follow his example. B、They fully supported his undertaking. C、They were puzzled by his decision. D、They were af
A、They wanted to follow his example. B、They fully supported his undertaking. C、They were puzzled by his decision. D、They were af
admin
2016-04-26
67
问题
When my interest shifted from space to the sea, 1 never expected it would cause such confusion a mong my friends, yet I can understand their feelings. As I have been writing and talking about space flight for the best part of 20 years, a sudden switch of interest to the depth of the sea does seem peculiar.[19]To explain, I’d like to share my reasons behind this unusual change of mind.[17]The first reason I give is an economic one. Underwater exploration is so much cheaper than space flight. The first round-Dip ticket to the moon is going to cost at least 10 billion dollars if you include research and development. By the end of this century, the cost will be down to a few million. On the other hand, the diving suit and a set of basic tools needed for skin-diving can be bought for 20 dollars. My second argument is more philosophical.[18]The ocean, surprisingly enough, has many things in common with space. In their different ways, both sea and space are equally hostile. If we wish to survive in either for any length of time, we need to have mechanical aids. The diving suit helped the design of the space suit, The feelings and the emotions of a man beneath the sea will be much like those of a man beyond the atmosphere.
16. How did the speaker’s friends respond to his change of interest?
17. What is one of the reasons for the speaker to switch his interest to underwater exploration?
18. In what way does the speaker think diving is similar to space travel?
19. What is the speaker’s purpose in giving this talk?
选项
A、They wanted to follow his example.
B、They fully supported his undertaking.
C、They were puzzled by his decision.
D、They were afraid he wasn’t prepared.
答案
C
解析
短文一开始就提到“当我把兴趣从太空转向海洋的时候,我从未想到这会使朋友们感到如此困惑,然而我能够理解他们的感受。”C的puzzled对应短文中的confusion,语义相同,所以选C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Eye7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
人民币升值(appreciationoftheRMB)意味着相对于其他货币而言,人民币的购买力(purchasingpower)增强。人民币升值既有来自中国经济内部动力的原因,也有主要来自于日本和美国的外部压力。人民币升值对中国经济的发展和人民的生
A、SheisthemanageroftheTokyobranchbank.B、ShestudieseconomicsinJapan.C、SheworksforaJapanesebankinAmerica.D、S
A、300million.B、3billion.C、Over335million.D、Morethan28million.C短文提到,PAI的研究显示,目前有超过3.35亿人口缺水,因此C正确。
A、HespeaksgoodEnglishandhasinterestinbusiness.B、Hehasworkedinanimport-exportcompanyforyears.C、Someofhisclas
Anewstudyshowsthatstudentslearnmuchbetterthroughanactive,iterative(反复的)processthatinvolvesworkingthroughtheirm
Walking,ifyoudoitvigorouslyenough,istheoverallbestexerciseforregularphysicalactivity.Itrequiresnoequipment,e
Manstillhasalottolearnaboutthemostpowerfulandcomplexpartofhisbody—thebrain.Inancienttimesmendidnott
LaborDayisanationalholidayintheUnitedStates.IthasbeencelebratedonthefirstMondayinSeptembersincethe1880sin
WhenMomandDadGrowOldA)Theprospectoftalkingtoincreasinglyfragileparentsabouttheirfuturecanbe"oneofthemostd
A、Inarailwaystation.B、Inahotelroom.C、Inarestaurant.D、Attheairport.B
随机试题
触摸屏是用于实现替代()的功能。
某男性工人,在施工中头部被砸伤,出血不止,急诊来院。经检查,沿发际外侧有一纵行裂口,长约3.5cm,需清创缝合。下列除哪一项外,都是供应头皮的血管
发行债券是公司追加资金的需要,它属于公司的资本金。
下列句子修辞归类正确的一项是()。①指导员讲的真来劲,嘎子竖起耳朵听②我的母亲早已迎着出来,接着飞出了八岁的侄子宏儿③荷花人暮犹愁热,低面深藏碧伞中④一颗有生命力的种子,如果不落在肥土里,而落在瓦砾堆里,它绝不会悲观,也绝不会叹气⑤油蛉在
甲参加某旅行社组织的新马泰五日游旅行团,在旅游过程中与旅行社导游发生争执打斗,将旅行社诉至法院,甲与旅行社形成的诉讼法律关系的客体是
已知A=,二次型f(x1,x2,x3)=xT(ATA)x的秩为2,求实数A的值.
Forthefirsttime,morewomenthanmenintheUnitedStatesreceiveddoctoraldegreeslastyear,theclimaxofdecadesofchang
在关系数据库设计中,关系模式设计属于()。
A、Thefamousbrands.B、Thecereals.C、Books.D、Meat.B列举中直接提到了cereals。A的干扰性较大,女士建议“你经常使用的品牌产品可以上网选购”,并没有说这些产品是“名牌产品”。
A、Shesellspapersandcigarettestolocalfactoryworkers.B、Shesellsfreshmilk,frozenfish,cookedmeattohousewives.C、Sh
最新回复
(
0
)