首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
When the temperature of a liquid is raised enough, the liquid boils. This means that bubbles of vapor, containing millions of mo
When the temperature of a liquid is raised enough, the liquid boils. This means that bubbles of vapor, containing millions of mo
admin
2011-04-26
45
问题
When the temperature of a liquid is raised enough, the liquid boils.
This means that bubbles of vapor, containing millions of molecules, form below the surface.
In order for such bubbles to be produced, the pressure of the vapor inside them must be equal to the pressure of the air upon the surface of the liquid. If the air pressure is greater, the bubble will collapse. The boiling point of a liquid, then, is the temperature at which the vapor pressure of the liquid is equal to the atmospheric pressure upon the liquid at the surface.
The pressure of the atmosphere at sea level is about one kilogram per square centimeter. We call this pressure one atmosphere. The boiling point of a liquid, therefore, is the temperature at which its vapor pressure equals one atmosphere. The boiling point of water is 100 Celsius; of ethyl alcohol 78.5 Celsius; of mercury, 356.9 Celsius.
If the pressure on the surface of the water is reduced, the boiling point will be lower.
Now the higher up we go from sea level, the lower the atmospheric pressure becomes, since there is less air to press upon us.
Hence, while water boils at sea level at a temperature of 100 Celsius, its boiling point on a mountain three kilometers high is only 90 Celsius. Since the temperature of water does not rise as a result of boiling, it would take you longer to cook potatoes or carrots in boiling water on the mountain than it would at sea level.
Which statement of the following is correct according to this passage?
选项
A、The boiling point of a liquid is the original temperature.
B、The higher the pressure on the surface of the liquid, the quicker the boiling point will be reached.
C、The boiling point of a liquid is 100 Celsius.
D、Both B and C.
答案
B
解析
本题为是非判断题。本题可以用排除法来解答。A是不正确的,因为,液体的沸点是指液体被加热一定程度、到达沸腾的温度,不可能仍然是原来的温度。C也不正确,因为,根据常识,不可能所有液体的沸点都是100度;另外,在第二段最后一句提到“The boiling point of water is 100 Celsius;of ethyl alcohol,78.5 Celsius;of mercury, 356.9Celsius.”,这些就是例证。当然,D也就不正确了。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/F0qC777K
本试题收录于:
英语题库成考专升本分类
0
英语
成考专升本
相关试题推荐
ThebabywassenttoahospitalinLondonbecause______.Asfaraswecantellfromthestory,AgathaChristie______.
Ifproductfails,thecustomerswillprobablyselectanotherproductandmaybecome______angryatthemanufacturerthattheyn
TheideaofaspecialdaytohonormotherswasfirstputforwardinAmericain1907.Twoyearslaterawoman,Mrs.JohnBruceDo
IntheUnitedStatesthefamilyplaysanimportantroleinmostholidayactivities.NovemberisNationalAdoptionMonth.Wevisi
IturnedontheTVjusttorelaxalittleafteraheavydinner,(butsoonIfoundmyselfsoattractedastobeunabletogetawa
Shopperswhocarefullyplantheirvisittothegrocerystorecansavemoneyontheirgrocerybills.Shoppingwhennot【B1】,sti
Whatdoestheword"pest"inthesecondsentenceofPara.1mean?Who,accordingtotheauthor,isstrong-mindedenoughtoignor
______thetimeIgottothecinemathefilmhadbeenonforfiveminutes.
Youhavetobecarefulnottobeattractedbythevarietyofbooksinabookshop.【36】isveryeasytoentertheshoplooking【37】a
SpeakerA:Youarewashingyourcarevenonvacation.Itmakesmefeelguilty.SpeakerB:______
随机试题
在“司马光砸缸”的故事中,司马光小时候看到一个小孩掉进水缸后,他没有按常规让人脱离水,而是打破水缸,尽快让水脱离人。这一故事给我们的哲学启示是:
(Thoseofus)whoworkinchemical(laboratories),shouldhave(their)lungs(checked)quiteregularly.
A.急性早幼粒细胞性白血病B.慢性淋巴细胞性白血病C.急性单核细胞性白血病D.急性淋巴细胞性白血病E.慢性粒细胞性白血病牙龈肿胀
简述吸气性呼吸困难的临床特点。
与病人沟通时,不符合护理用语要求的是( )。【历年考试真题】
如题图所示为《周礼·考工记》中的王城规划,其中凸显中国古代建筑共性特点的部位是()。
发生货币危机的国家在汇率制度方面的共同特点是()。
需要()
众筹行为:指通过互联网发布筹款项目、实施方案、投资回报的资金募集方式,其构成要素包括有创造能力但缺乏资金的发起人,对筹资者的故事或回报感兴趣的支持者,在两者之间发挥连接作用的互联网平台等。下列属于众筹行为的是:
Sheis______farthemostactivememberinourgroup.
最新回复
(
0
)