首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Play Is a Serious Business A)Playing is a serious business. Children engrossed in a make-believe world, fox cubs play-fighting o
Play Is a Serious Business A)Playing is a serious business. Children engrossed in a make-believe world, fox cubs play-fighting o
admin
2014-12-26
40
问题
Play Is a Serious Business
A)Playing is a serious business. Children engrossed in a make-believe world, fox cubs play-fighting or kittens teaming a ball of string aren’t just having fun. Play may look like a carefree and exuberant way to pass the time before the hard work of adulthood comes along, but there’ s much more to it than that.
B)For a start, play can even cost animals their lives. Eighty percent of deaths among juvenile fur seals occur because playing pups fail to sport predators approaching. It is also extremely expensive in terms of energy. Playful young animals use around two or three per cent of energy cavorting, and in children that figure can be closer to fifteen per cent. "Even two or three per cent is huge," says John Byers of Idaho University. "You just don’t find animals wasting energy like that," he adds. There must be a reason.
C)But if play is not simply a developmental hiccup, as biologists once thought, why did it evolve? The latest idea suggests that play has evolved to build big brains. In other words, playing makes you intelligent. Playfulness, it seems, is common only among mammals, although a few of the larger-brained birds also indulge. Animals at play often use unique signs—tail-wagging in dogs, for example—to indicate that activity superficially resembling adult behaviour is not really in earnest.
D)A popular explanation of play has been that it helps juveniles develop the skills they will need to hunt, mate and socialise as adults. Another has been that it allows young animals to get in shape for adult life by improving their respiratory endurance. Both these ideas have been questioned in recent years.
E)Take the exercise theory. If play evolved to build muscle or as a kind of endurance training, then you would expect to see permanent benefits. But Byers points out that the benefits of increased exercise disappear rapidly after training stops, so many improvement in endurance resulting from juvenile play would be lost by adulthood.
F)"If the function of play was to get into shape," says Byers, "the optimum time for playing would depend on when it was most advantageous for the young of a particular species to do so. But it doesn’t work like that." Across species, play tends to peak about halfway through the suckling stage and then decline.
G)Then there’ s the skills-training hypothesis. At first glance, playing animals do appear to be practising the complex manoeuvres they will need in adulthood. But a closer inspection reveals this interpretation as too simplistic. In one study, behavioural ecologist Tim Caro, from the University of California, looked at the predatory play of kittens and their predatory behaviour when they reached adulthood. He found that the way the cats played had no significant effect on their hunting prowess in later life.
H)Earlier this year, Sergio Pellis of Lethbridge University, Canada, reported that there is a strong positive link between brain size and playfulness among mammals in general. Comparing measurements for fifteen orders of mammals, he and his team found large brains(for a given body size)are linked to greater playfulness. The converse was also found to be true.
I)Robert Barton of Durham University believes that, because large brains are more sensitive to developmental stimuli than smaller brains, they require more play to help mould them for adulthood. "I concluded it’ s to do with learning and with the importance of environmental data to the brain during development," he says.
J)According to Byers, the timing of the playful stage in young animals provides an important clue to what’ s going on. If you plot the amount of time juvenile devotes to play each day over the course of its development, you discover a pattern typically associated with a "sensitive period"—a brief development window during which the brain can actually be modified in ways that are not possible earlier or later in life.
K)Think of the relative ease with which young children—but not infants or adults—absorb language. Other researchers have found that play in cats, rats and mice is at its most intense just as this "window of opportunity" reaches its peak.
L)"People have not paid enough attention to the amount of the brain activated by plays," says Marc Bekoff from Colorado University. Bekoff studied coyote pups at play and found that the kind of behaviour involved was markedly more variable and unpredictable than that of adults. Such behaviour activates many different parts of the brain, he reasons. Bekoff likens it to a behavioural kaleidoscope, with animals at play jumping rapidly between activities. "They use behaviour from a lot of different contexts—predation, aggression, reproduction," he says. "Their developing brain is getting all sorts of stimulation."
M)Not only is more of the brain involved in play that was suspected, but it also seems to activate higher cognitive processes. "There’ s enormous cognitive involvement in play," says Bekoff. He points out that play often involves complex assessments of playmates, ideas of reciprocity and the use of specialised signals and rules. He believes that play creates a brain that has greater behavioural flexibility and improved potential for learning later in life.
N)The idea is backed up by the work of Stephen Siviy of Gettysburg College. Siviy studied how bouts of play affected the brain’ s levels of particular chemical associated with the stimulation and growth of nerve cells. He was surprised by the extent of the activation. "Play just lights everything up," he says. By allowing link-ups between brain areas that might not normally communicate with each other, play may enhance creativity.
O)What might further experimentation suggest about the way children are raised in many societies today? We already know that rat pups denied the chance to play grow smaller brain components and fail to develop the ability to apply social rules when they interact with their peers. With schooling beginning earlier and becoming increasingly exam-orientated, play is likely to get even less of a look-in. Who knows what the result of that will be?
A wide range of activities are combined during play.
选项
答案
L
解析
本题意为玩耍中包括了各种各样的活动。本题中的A wide range ofactivities为关键词,但是原文并没有原词出现,只有L段的behavioural kaleidoscope为其对应点,较难定位。L段的Bekoff likens it to a behavioural kaleidoscope,withanimals at play jumping rapidly between activities.“由于动物们在玩耍时的行为总是迅速地变换,Bekoff将玩耍比喻为一个行为万花筒。”题干中A wide range of activities“各种各样的活动”和原文中behavioural kaleidoscope“行为万花筒”为对应点。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/F9h7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Theyfindtheuniversitydegreeisworthlessandthetuitionfeesarehigh.B、Thegovernments’policydoesn’tfavorthesefema
A、Theyrelyheavilyontheirownimagination.B、Theyhaveexperiencessimilartothecharacters’.C、Theylookattheworldina
"Nothingraisesmorefearinarepressivegovernmentthanchallengestothecontrolofinformation.Andnothingismoreimportan
"Nothingraisesmorefearinarepressivegovernmentthanchallengestothecontrolofinformation.Andnothingismoreimportan
A、Sheboughttheticketonimpulse.B、Shemeanttoignoretheappointmentwithherprofessor.C、Shewantedtoinviteherprofess
Peoplebornintheautumnlivelongerthanthoseborninthespring.Andtheyarelesslikelytofall【B1】______illwhentheyar
A、Sheboughttheticketonimpulse.B、Shemeanttoignoretheappointmentwithherprofessor.C、Shewantedtoinviteherprofess
A、Socialworkers.B、Policemen.C、Schoolteachers.D、Astreetcleaner.A选项表明,本题考查人物身份,听音时应留意能体现出人物职业身份的语句。由短文中提到的Theboy,whoisc
WriteacompositionentitledStudentUseofMobilePhones.Youshouldwriteatleast150wordsaccordingtotheoutlinegivenbe
A、Whatthewomansaysmakesalotofsense.B、Therichareopposedtosocialwelfare.C、Heissympatheticwithpoorpeople.D、He
随机试题
在某次考试中,学生成绩普遍较差,经核实,学生成绩普遍较差的原因既不是学生学得不好,也不是老师教得不好。所以,我们认为这次考试学生成绩普遍较差的原因是试卷难度过高。以下选项如果为真,最能支持以上观点的是:
肾小球滤过膜
一因车祸受重伤的男子被送去医院急救,因没带押金,医生拒绝为病人办理住院手续,当病人家属拿来钱时,已错过了抢救最佳时机,病人死亡。本案例违背了病人权力的哪一点
红细胞生成的基本原料是
配伍变化处理方法
上海某区法院审理案件过程中,被告人丁某(彝族)提出自己听不懂普通话,要求翻译。对此,以下说法正确的是()。
焊缝的外观检验包括()。
阅读以下文字,完成问题。“微博粉丝”的兴起与媒体技术的发展密切相关,同时也受“粉丝”自身心理因素的驱动。美国社会学家卡茨认为:人们接触和使用传媒的目的都是为了满足自己的社会、心理需要。“微博粉丝”的出现也是源于这个群体的特定需求。“微博粉丝”对于
TherecentsocialandeconomicchangesintheUShavegreatimpactonalltheAmericanhousingsystem.
Cellscannotremainaliveoutsidecertainlimitsoftemperatureandmuchnarrowerlimitsmarktheboundariesofeffectivefunc
最新回复
(
0
)