首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Menorca or Majorca? It is that time of the year again. The brochures are piling up in travel agents while newspapers and magazin
Menorca or Majorca? It is that time of the year again. The brochures are piling up in travel agents while newspapers and magazin
admin
2019-05-30
20
问题
Menorca or Majorca? It is that time of the year again. The brochures are piling up in travel agents while newspapers and magazines bulge with advice about where to go. But the traditional packaged holiday, a British innovation that provided many timid natives with their first experience of warm sand, is not what it was. Indeed, the industry is anxiously awaiting a High Court ruling to find out exactly what it now is.
Two things have changed the way Britons research and book their holidays: low-cost airlines and the Internet. Instead of buying a ready-made package consisting of a flight, hotel, car hire and assorted entertainment from a tour operator’s brochure, it is now easy to put together a trip using an online travel agent like Expedia or Travelocity, which last July bought Lastminute. com for £ 577 million ($1 billion), or from the proliferating websites of airlines, hotels and car-rental firms.
This has led some to sound the death knell for high-street travel agents and tour operators. There have been upheavals and closures, but the traditional firms are starting to fight back, in part by moving more of their business online. First Choice Holidays, for instance, saw its pre-tax profit rise by 16% to £ 114 million ($195 million) in the year to the end of October. Although the overall number of holidays booked has fallen, the company is concentrating on more valuable long-haul and adventure trips. First Choice now sells more than half its trips directly, either via the Internet, over the telephone or from its own travel shops. It wants that to reach 75% within a few years.
Other tour operators are showing similar hustle. MyTravel managed to cut its loss by almost half in 2005. Thomas Cook and Thomson Holidays, now both German owned, are also bullish about the coming holiday season. Highstreet travel agents are having a tougher time, though, not least because many leading tour operations have cut the commissions they pay.
Some high-street travel agents are also learning to live with the Internet, helping people book complicated trips that they have researched online, providing advice and tacking on other services. This is seen as a growth area. But if an agent puts together separate flights and hotel accommodation, is that a package, too?
The Civil Aviation Authority (CAA) says it is and the agent should hold an Air Travel Organisers Licence, which provides financial guarantees to repatriate people and provide refunds. The scheme dates from the early 1970s, when some large British travel firms went bust, stranding customers on the Costas. Although such failures are less common these days, the CAA had to help out some 30,000 people last year. The Association of British Travel Agents went to the High Court in November to argue such bookings are not traditional packages and so do not require agents to acquire the costly licences. While the court decides, millions of Britons will happily click away buying online holidays, unaware of the difference.
According to the text, which of the following is true?
选项
A、To put together a trip using a traditional travel agent is not hard at present.
B、To sound the death knell for tour operator is unacceptable and inhumane.
C、Some high-street travel agents defy the model of surviving with the internet.
D、Traditional tour firms grapple with the internet.
答案
D
解析
这是一道细节推导题,测试考生对原文重点句子的理解以及进行准确推导的能力。本题的答案信息来源在第三段的第二句,其大意是:“一直有动荡和倒闭,但是传统旅游公司正在通过将更多的业务转移到互联网上进行抵抗”。从此句可以推断本题的正确选项应该是D“Traditional tour firms grapple with the Internet”(传统的旅游公司利用互联网克服困难)。考生在阅读时要注意发挥识别原文重点句的能力,更要重视根据原文信息进行分析的能力。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/FFnZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Recentyearshavebroughtminority—ownedbusinessesintheUnitedStatesnotonlyunprecedentedopportunitiesbutalsonewands
Youshouldassume,intryingforjobs,thatyouwillnotbetheonlyapplicant.Thesinglemostprevalentdecidingfactoristhe
SomehistorianssaythatthemostimportantcontributionofDwightEisenhower’spresidency(总统任期)inthe1950swastheU.S.int
Therearefewmoresoberingonlineactivitiesthanenteringdataintocollege-tuitioncalculatorsandgaspingastheWebspitsb
Forhundredsofmillionsofyears,turtles(海龟)havestruggledoutoftheseatolaytheireggsonsandybeaches,longbeforethe
Anyonewhohassearchedforajobfreshoutofcollegeknowshowdifficultitistogetthatfirstjob.Sendingouthundredsof
MuchofcontinentalEuropeisinpoorshape.True,theaggregatewealthofpeopleislittlechangedandthesocialcapitalinmu
MuchofcontinentalEuropeisinpoorshape.True,theaggregatewealthofpeopleislittlechangedandthesocialcapitalinmu
TherewilleventuallycomeadaywhenTheNewYorkTimesceasestopublishstoriesonnewsprint.Exactlywhenthatdaywillbei
随机试题
A.请凭医师处方、在药师指导下购买和使用B.请仔细阅读药品使用说明书,并在医师或临床药师指导下购买和使用C.请仔细阅读药品使用说明书.并按说明使用或在药师指导下购买和使用D.请按医师处方或说明书购买和使用E.凭医师处方销售、购买和使用处方药的警
骨样骨瘤的临床特点
小儿何月龄克氏征阳性是正常的
楼梯水平段栏杆长度大于0.50m时,其扶手高度不应小于( )m。
某企业在财产清查中,发现盘亏设备一台。发现盘亏报批处理前,编制的会计分录所涉及的账户是( )。
甲注册会计师审计X公司2011年度财务报表,注册会计师在实施实质性程序中,发现以下情况:资料一:从主营业务收入和其他业务收入明细账中抽查到以下销售业务:(1)销售给A公司A产品计93.6万元(含税,增值税税率为17%),成本65万元。相关合同约定;
某园中班发生一例甲型肝炎病例,该园立即采取了以下措施:(1)将病儿进行隔离,时间为30天。(2)对病儿使用过的玩具、食具进行消毒。(3)对该中班儿童进行医学观察。请分析以下问题:(1)该园采取的措施哪些是恰当的?哪些不够明确?(2)该园还应采取哪些措施
太阳直射北回归线时,应是北半球的()。
RS-232C是(11)之间的接口标准,它是(12)协议,其机械特性规定RS-232C的D型连接器有(13)个插脚,使用RS-232C接口进行数据通信时,至少需用的信号线有(14)。当Modem和计算机相连时,按此标准需要连接的最少线数是(15)。
Whereisthewoman?
最新回复
(
0
)