首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
On 26 March, the Italian Senate approved a bill that would give physicians in the country the right to override the living wills
On 26 March, the Italian Senate approved a bill that would give physicians in the country the right to override the living wills
admin
2015-12-28
45
问题
On 26 March, the Italian Senate approved a bill that would give physicians in the country the right to
override
the living wills of people who are in a persistent vegetative state, and to try to keep the patients alive through artificial nutrition. The measure has caused intense controversy. Many countries have laws, or established codes of medical practice, that protect the expressed wishes of an individual to decline treatment if they become severely incapacitated and incapable of communicating. In most US states, for example, a doctor must negotiate with relatives via an ethics committee if he or she believes that a patient incapacitated in this way could benefit from additional treatment. The Italian bill, however, explicitly allows physicians to overrule such living wills. It also declares that artificial nutrition is not a clinical intervention.
Curiously, the proposed law applies only to patients in the type of prolonged, deep coma known as a persistent vegetative state, and not to those with other, similarly incapacitating illnesses. This is because the bill has been prompted by the recent and much-publicized death of Eluana Englaro, who spent 17 years in a vegetative state after a car accident at the age of 21. Her father, arguing that his daughter had voiced a desire to be allowed to die if incapacitated, had pressed her reluctant doctors to cease artificial feeding. He eventually took legal action, winning in one court after the next in fighting off all the doctors’ appeals. In February, he finally had her moved to a hospital that was prepared to remove the feeding tube. Prime Minister Silvio Berlusconi issued an emergency decree to block the process, but the Italian president refused to sign it. The constitutional crisis was averted when Englaro died on 9 February.
Surveys have indicated that a large majority of Italians do not support the idea that living wills could be ignored But most relevant scientific societies have been quiet The Federation of Italian Physicians published only a mild statement, after the Senate vote, suggesting that it should have been consulted.
As tragic as Englaro’s situation was, media-fuelled emotion is not a good basis for lawmaking. The Italian constitution says that no one can be forced to undergo medical treatment without his or her approval. The Italian parliament must now ensure that the bill is imbued with a suitable level of scientific and legal sophistication, and that it meets this constitutional provision. Discussion needs to embrace the requested wider consultation with the medical community and provisions should be made for care-givers’ conscientious objection. But a physician whose conscience precludes his or her personally removing a feeding tube should not have the last say in the life or death of a patient whose wishes are clearly stated.
A physician does not have the right to decide the life or death of a patient if
选项
A、there is no suitable level of scientific and legal sophistication.
B、the patient expresses his own living will in a clear way.
C、the physician does not have clear conscience.
D、there is no wider consultation with the medical community.
答案
B
解析
事实细节题。根据题干the life or death of a patient定位到第五段。该段⑤句提到,在病人明确表示自己的意愿时,医生不应该替病人做最后的决定,故B项与之相符。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/FFsZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
WildBillDonovanwouldhavelovedtheInternet.TheAmericanspymasterwhobuilttheOfficeofStrategicServicesinWorldWar
Sevenyearsago,whenIwasvisitingGermany,Imetwithanofficialwhoexplainedtomethatthecountryhadaperfectsolution
[A]Physicalchanges[B]Lowself-esteem[C]Emergingindependenceandsearchforidentity[D]Emotionalturbulence[E]Interestint
[A]Physicalchanges[B]Lowself-esteem[C]Emergingindependenceandsearchforidentity[D]Emotionalturbulence[E]Interestint
AnearthquakehitKashmironOct.8,2005.Ittooksome75000lives,【C1】______130000andleftnearly3.5millionwithoutfood
Studythefollowingdrawingcarefullyandwriteanessayinwhichyoushould1)describethedrawing,2)interpretitsmeaningand
Youprobablyhavealongmentallistofmomentsandfactsyouwishyoucouldremember—butactuallyyoucannot.Thegoodnews,【B1
Thefollowingparagraphsaregiveninawrongorder.ForQuestions41-45,youarerequiredtoreorganizetheseparagraphsinto
Thefollowingparagraphsaregiveninawrongorder.ForQuestions41-45,youarerequiredtoreorganizetheseparagraphsinto
A.Don’tTrytoScareYourselfStraightB.GetBetterFriendsC.QuitCompletelyD.FocusonYourAchievementsE.Don’tKidYour
随机试题
下列哪些说法是错误的?()(2006/2/59)
根据有关规定,下列投资项目中,需要编写资金申请报告的有()
某市一单位在市中心区有一片多层住宅楼,其中有两栋(每栋各6个单元门)住宅楼临近城市干路。经市城乡规划行政主管部门批准,占用了上述两栋住宅楼之间的空地(两栋楼山墙间距为16m),建设一栋两层轻体结构的临时建筑,使用期为两年。在建设期间,市规划监督检查科的两
下列关于税款追征制度的说法,正确的有()。(2013年)
人际关系中互惠互利原则不包括()。
纪律指的是()。
把下面的六个图形分为两类,使每一类图形都有各自的共同特征或规律,分类正确的一项是:
设A=,则(A一2E)-1=__________.
Theinstinct,commonamongpeopleofallages,forkeepingapparentlyuseless【C1】______hasneverceasedtoappealtome.Ido
AsEdisongrewolder,heneverlosthis(interesting)______inscience.
最新回复
(
0
)