首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A year has passed since Chile’s 33 trapped miners were hauled to freedom in the Atacama Desert. By and large, it’s been a relati
A year has passed since Chile’s 33 trapped miners were hauled to freedom in the Atacama Desert. By and large, it’s been a relati
admin
2017-01-15
48
问题
A year has passed since Chile’s 33 trapped miners were hauled to freedom in the Atacama Desert. By and large, it’s been a relatively safe year in the country’s mines. The number of deaths from mining accidents has fallen sharply, from 27 in the first half of 2010 to 12 in the same period this year. Although it is too early to tell how much of that improvement will stick, the days when mining claimed hundreds of Chilean lives each year are thankfully gone. The government has increased the number of inspectors at Chile’s mines from 18 at the time of last year’s accident to 45 now. Those officials have carried out more than 3, 800 inspections in Chile’s 8, 000 mines so far this year. In July the government sent a draft bill to Parliament to overhaul mine safety regulation, describing it as the most important legislation in the area in 30 years.
Despite this good work, however, there is one glaring anomaly that needs to be addressed; Chile has yet to ratify(正式批准)the International Labour Organisation’s(ILO)Convention 176 on mining safety. The convention has been around for 13 years, and has been adopted by 25 countries from Albania to Zimbabwe. It establishes workers’ rights to refuse work they consider unsafe, to leave a mine they consider dangerous and to elect their own health and safety representatives. In the days after last year’s remarkable rescue Sebastidn Pihera, the President, promised to ratify the convention. But today his government still seems hesitant to do so. It has asked the ILO for more information on how the measures would affect the mining industry, which accounts for around a fifth of the country’s GDP.
Even though all 33 people trapped in the San Jose mine were rescued, last year was still the deadliest in Chile’s mines for over a decade: 45 miners were killed at work. It’s no coincidence that it was also the year in which the copper price averaged a record high of over $3. 40 a pound($7.50 per kg). When the price of Chile’s chief export is high, accidents happen. That’s because an army of part-time, unsupervised miners, often with little experience, head out into the Atacama Desert in search of the mineral. Mines that closed long ago because they were unprofitable suddenly find they can make money again and reopen, often with no better safety standards than when they closed. The reverse is also true: when the copper price is low, the accident rate falls. The safest year in the history of Chilean mining was 1999, with just 0.09 deaths for every million hours worked. That year copper sold for just 72 cents a pound.
This year copper has averaged over $4 a pound. Mining is booming. All the more reason, therefore, to reflect on the extraordinary events of last year at the San Jose mine, and to invest a little more of the industry’s handsome profits in safety improvements.
According to the passage, which of the following statements is CORRECT?
选项
A、The mining industry occupies a minor part in Chile’s GDP.
B、Chilean government should think twice before ratifying the ILO’s Convention 176.
C、San Jose’s mine rescue shows Chile’s remarkable progress in rescue work.
D、It’s high time Chilean government took measures to strengthen its mining safety.
答案
D
解析
细节题。最后一段最后一句提到,智利政府更有理由将采铜业中的不菲利润多分出一部分投资在安全设施改善上,由此可知,[D]“现在是智利政府采取措施加强其采矿安全的时候了”为正确答案。第二段最后一句提到,智利政府要求国际劳工组织提供更多关于该措施会如何影响采矿业的信息,因为采矿业产值大约占智利国内生产总值的20%,由此可知,采矿业是智利的重要工业,而[A]“采矿业在智利国内生产总值中处于一个不重要的位置”陈述错误,故排除;作者在第二段主要阐述智利政府未批准国际劳工组织关于采矿安全的第176号公约,以及批准该措施的必要性,而[B]“智利政府在正式批准第176号公约前应该三思而后行”陈述错误,故排除;作者在第二段第四句用remarkable rescue描述去年阿塔卡马沙漠被困矿工的营救行动,但作者并未陈述智利如何在营救方面取得进步,[C]陈述错误,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/FNJK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Acompanyhaslaunchedrevolutionarysoftwarefortrackingstolenmobilephonesthatisimpossibletoremovefromthedevice—eve
LisaFryandPaulaTurnergrewupacrossthestreetfromeachotherinTwinFalls.Theynever【C1】______theirfriendshipwouldl
Itisoftensaidthatpolitenesscostsnothing.Infact,itseemsthatalittlemorecourtesycould【C1】______businesses£5bil
Thanksinparttotechnologyanditsconstantsoundingandringing,roughly41millionpeopleintheUnitedStates—nearlyathir
Theideaoftravelingthrough______spacetootherplanetsinterestsmanypeopletoday.
Accordingtothepassage,asurveyaboutbutterfliesiscarriedonby______.
Whoannouncedthemeasureafterfightingbrokeout?
Britainhasannouncedthatitistocancelabout200millionpounds’worthofdebts【D1】______itbypoorerCommonwealthcountrie
Googlehasanambitiousvisionforspectacles.OnJune27thSergeyBrin,oneofthecompany’sco-founders,revealedthenextsta
(1)Googlehasanambitiousvisionforspectacles.OnJune27thSergeyBrin,oneofthecompany’sco-founders,revealedthenext
随机试题
∫23xdx
市机械进出口公司向中国A市中级人民法院起诉,要求美国某贸易公司承担其销售不合格机械设备的违约责任。在诉讼过程中,由于美国该贸易公司在中国没有住所,为了诉讼的便利,于是聘请中国陈律师代为进行诉讼。在这种情况下,美国某贸易公司从美国向中国A市中级人民法院寄交的
(2008年)下列各物质的化学键中,只存在σ键的是()。
【背景资料】某沿海大桥工程项目,主墩基础是48根桩径为1.60m的钻孔灌注桩,实际成孔深度为55m。大桥所处位置的地点情况为:表层为5m的砾石,以下为30m的卵漂石层,再下层为软岩层。施工单位进场后,针对本工程的特性,召集各专业技术人员
包买商从出口商那里无追索地购买已经承兑的,并通常由进口商所在地银行担保的远期汇票或本票的业务是指()。
汇票的保证不得附有条件,如果附有条件的,不影响保证人对汇票的保证责任。()
个体经济组织与劳动者建立劳动关系,不适用《劳动合同法》。()
鸡汤历来被人们当成是营养佳品,很多人只喝汤却把炖过的肉弃之不食。但一项最新的研究认为鸡汤营养价值并不高,鸡汤里的鸡肉才是营养丰富的宝贝。估计这项研究成果公布以后,将会改变人们长久以来“吃肉不如喝汤”的观点。上述推论基于以下哪项假设?(
在现代市场竞争中,厂商总用各种手段把竞争对手的顾客争取过来,使其购买本企业的产品,这种做法是()。
经过对最近十年统计资料的分析,我们发现,某省因肺结核死亡的人数比例比全国的平均值要高两倍。而在历史上该省并不是肺结核的高发地区。看来,该省最近这十年的肺结核防治水平降低了。以下哪项如果为真,最能削弱上述论断?
最新回复
(
0
)