首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Although no company is mentioned by name, it is very clear which American internet giant the European Parliament has in mind in
Although no company is mentioned by name, it is very clear which American internet giant the European Parliament has in mind in
admin
2022-07-06
61
问题
Although no company is mentioned by name, it is very clear which American internet giant the European Parliament has in mind in a resolution that has been doing the rounds in the run-up to a vote this month. One draft calls for "unbundling search engines from other commercial services" to ensure a level playing field for European companies and consumers. This is the latest and most dramatic outbreak of "Google panic" in Europe.
The parliament touches on a question that has been raised by politicians from Washington to Seoul and brings together all sorts of issues from privacy to industrial policy. How worrying is the dominance of the internet by Google and a handful of other firms?
Google is clearly dominant, then; but whether it abuses that dominance is another matter. It stands accused of favouring its own services in search results, making it hard for advertisers to manage campaigns across several online platforms, and presenting answers on some search pages directly rather than referring users to other websites. But its behaviour is not in the same class as Microsoft’s systematic campaign against the Netscape browser in the late 1990s: there are no e-mails talking about "cutting off" competitors’ "air supply". What’s more, some of the features that hurt Google’s competitors benefit its consumers. Giving people flight details, dictionary definitions or a map right away saves them time. And while advertisers often pay high rates for clicks, users get Google’s service for nothing—rather as plumbers and florists fork out to be listed in Yellow Pages which are given to readers free, and nightclubs charge men steep entry prices but let women in free.
The European Parliament’s "Google panic" looks a mask for two concerns, one worthier than the other. The disappointing one, which American politicians pointed out, is a desire to protect European companies. Among the loudest voices lobbying against Google are two German media giants. Instead of attacking successful American companies, Europe’s leaders should ask themselves why their continent has not produced a Google or a Facebook. Opening up the EU’s digital services market would do more to create one than protecting local established enterprises.
The good reason for worrying about the internet giants is privacy. It is right to limit the ability of Google and Facebook to use personal data: their services should, for instance, come with default settings guarding privacy, so companies gathering personal information have to ask consumers to opt in. Europe’s politicians have shown more interest in this than American ones. But to address these concerns, they should regulate companies’ behaviour, not their market power. Some clearer thinking by European politicians would benefit the continent’s citizens.
European Parliament’s resolution was intended to
选项
A、ensure fair competition among European companies.
B、clarify which internet giant was hurting the Europe.
C、weaken the dominance of Google in the internet.
D、boycott any search engines outside the Europe.
答案
C
解析
题干中的European Parliament’s resolution出现第一段首句。该句指出欧洲议会的resolution针对的对象很明显,由下文的Google panic可知,其针对的对象就是Google。决议的草案呼吁的是将搜索引擎跟其他商业服务拆分开来,结合下文多次提到的Google对互联网的主宰地位(dominance),可推断欧洲实际上是想削弱Google的主宰地位,故C项正确。文中提到公平的地位(level playing field)是指欧洲企业与Google之间,而非在欧洲企业之间,故A项错误。首句明确指出决议针对的企业是谁已经很明显了。无需再“确认”(clarify),B项错误。D项中的any过于绝对。且决议并非是完全“抵制”Google。D项错误。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/FQmZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Thechiefreasonforthepopulationgrowthisn’tsomuchariseinbirthrates______afallindeathratesasaresultofimprove
AlthoughtherearemanyskillfulBraillereaders,thousandsofotherblindpeoplefinditdifficulttolearnthatsystem.Theya
AlthoughtherearemanyskillfulBraillereaders,thousandsofotherblindpeoplefinditdifficulttolearnthatsystem.Theya
AlthoughtherearemanyskillfulBraillereaders,thousandsofotherblindpeoplefinditdifficulttolearnthatsystem.Theya
Shortstoriesareduearevival.Inrecentyears,therehavebeencritically【C1】______collectionsbyAmericanwriterssuchasLy
Shortstoriesareduearevival.Inrecentyears,therehavebeencritically【C1】______collectionsbyAmericanwriterssuchasLy
Maybeunemploymentisn’tsobadafterall.Anewstudysaysthathavingademanding,unstableandthanklessjobmaymakeyoueve
Maybeunemploymentisn’tsobadafterall.Anewstudysaysthathavingademanding,unstableandthanklessjobmaymakeyoueve
TruthinadvertisingisaconceptcentraltotheAmericanfreemarketeconomicsystem.Accordingtothistheory,companiesthat
[A]Accordingtoatwo-yearstudy,wearablefitnesstrackersdesignedtocoaxusersintobustingmovesandburningcaloriesthro
随机试题
腹膜形成的结构没有
队列研究观察对象分组方法是()
航华公司为增值税一般纳税企业,适用增值税率17%,适用企业所得税率为25%;商品销售价格中均不含增值税额,按每笔销售业务分别结转销售成本。2006年12月,发生的经济业务及相关资料如下:(1)向A公司销售商品一批,该批商品的合同价(不含税)600000元
企业劳动关系调整信息系统设计中,信息收集与处理的内容不包括()。
不属于检察机关抗诉的情形是()。
一则关于许多苹果含有致癌防腐剂的报道,对消费者产生的影响极小。几乎没有消费者打算改变他们购买苹果的习惯。尽管如此,在报道一个月后的3月份,食品杂货店的苹果销售量大大地下降了。以下哪项如果为真,能最好地解释上述明显的差异?()
为了推动多媒体会议系统的发展,ITU组织制定了一系列标准,其中(59)系列标准用于LAN,会议。通用视频会议系统中的核心是(60)。
Readingtooneselfisamodernactivitythatwasalmostunknowntothescholarsoftheclassicalandmedievalworlds,whileduri
BrownHall
Whatistheauthor’smainproblem?WhatthecigaretteadvertisementsdidNOTtelltheaudiencewhentheauthorwasyoung?
最新回复
(
0
)