首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It is not, by any means, the world’s oldest company. There are Japanese hotels dating back to the 8th century, German breweries
It is not, by any means, the world’s oldest company. There are Japanese hotels dating back to the 8th century, German breweries
admin
2015-01-31
47
问题
It is not, by any means, the world’s oldest company. There are Japanese hotels dating back to the 8th century, German breweries that hail from the 11th and an Italian bank with roots in the 15th. What is unusual about IBM, which celebrates its 100th birthday next week, is that it has been so successful for so long in the fast-moving field of technology. How has it done it?
IBM’ s secret is that it is built around an idea that transcends any particular product or technology. Its strategy is to package technology for use by businesses. At first this meant making punch-card tabulators(卡片穿孔机), but IBM moved on to magnetic-tape systems, PCs, and most recently services and consulting. Building a company around an idea, rather than a specific technology, makes it easier to adapt when industry "platform shifts" occur.
True, IBM’ s longevity is also due, in part, to dumb luck. It almost collapsed early on because its bosses were hesitant to abandon punch cards. And it had a near-death experience in 1993 before Lou Gerstner realized that the best way to package technology for use by businesses was to focus on services. An elegant organising idea is no use if a company cannot come up with good products or services, or if it has clueless bosses. But on the basis of this simple formula—that a company should focus on an idea, rather than a technology—with which today’s young tech giants can live for 100 years?
The most obvious example is Apple(founded in 1976). Like IBM, it had a near-death experience in the 1990s, and it is dangerously dependent on its founder, Steve Jobs. But it has a powerful organising idea: take the latest technology, package it in a simple, elegant form and sell it at a high price. Apple has done this with personal computers, music players, smartphones and tablet computers. Apple has already shifted from PCs to mobile devices.
The animating idea of Amazon(founded in 1994)is to make it easy for people to buy stuff. It began by doing this for books, but has since applied the same idea to other products: music, groceries, even computing power and storage.
Consider, by contrast, three product-based firms. Dell(founded in 1984)made its name building PCs more efficiently than anyone else and selling them direct to consumers. That model does not neatly transfer to other products. Microsoft(1975)is hugely dependent on Windows, which is its answer to everything. But software for a PC may not be the best choice to run inside a phone or a car. All these firms are linked to specific products, not deeper philosophies, and are having trouble navigating technological shifts.
Which of the following adjectives best describe the author’s attitude towards IBM?
选项
A、Objective.
B、Approving.
C、Sympathetic.
D、despising.
答案
B
解析
推断题。本题是考查作者的态度,要全文把握。文章主要介绍了IBM能成功这么久的原因,字里行间体现了作者对于这家公司的认同与称赞,例如it has beenso successful for so long in the fast-moving field of technology和with which today’syoung tech giants can live for 100 years?因此,正确答案是B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/FRh7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Choiceblindness:Youdon’tknowwhatyouwant[A]Wehaveallheardofexpertswhofailbasictestsofsensorydiscriminationin
TheHappinessEffect[A]Thenexttimeyougettheflu,therewillalmostcertainlybesomeoneyoucanblameforyourpain.There
Thestudyofanimalsinparksandinthewildhasgivenadeeperknowledgeoftheirhabits:theresulthasbeenagreat【C1】_____
Thestudyofanimalsinparksandinthewildhasgivenadeeperknowledgeoftheirhabits:theresulthasbeenagreat【C1】_____
Thestudyofanimalsinparksandinthewildhasgivenadeeperknowledgeoftheirhabits:theresulthasbeenagreat【C1】_____
WilltheEuropeanUnionmakeit?Thequestionwouldhavesoundedstrangenotlongago.Noweventheproject’sgreatestcheerlead
Thelongestbullruninacenturyofart-markethistoryendedonadramaticnotewithasaleof56worksbyDamienHirst,"Beaut
Anadvanceddegreeinbusinessstudiesisnowamustforanyambitiousandfocusedexecutivehopingtoclimbthecareerladderi
A、Spain.B、France.C、America.D、Germany.C由四个选项都是国家名称推测,本题可能考查四个国家人们工作时间的问题。短文提到的TheUnitedStatesalsohasmoreofitspeoplea
HIV&AIDS[A]AIDShasnowsurpassedtheBlackDeathonitscoursetobecometheworstpandemicinhumanhistory.Attheendof
随机试题
人的全面发展是指人的劳动能力的全面发展。
Signslike"Pleaseratemefivestars"pointtoagrowingproblemwithbusinessesintheon-demandeconomyofapp-basedservices
简述尊重需要的主要内容。
下列关于大脑皮层运动区的描述,正确的是
A、类固醇类激素B、多肽及蛋白质类激素C、氨基酸类衍生物激素D、脂肪酸衍生物类激素E、肾上腺皮质激素甲状腺激素属于
1.背景某小学工程的计划进度和实际进度如下表所示,表中粗实线表示计划进度(进度线上方的数据为每周计划完成工作预算成本),粗虚线表示实际进度(进度线上方的数据为每周实际发生成本),假定各分项工程每周计划完成总工程量和实际完成总工程量相等,且进度均匀进展。
社会主义法治体系包括()。
在教学中为了说明地理现象时空演化过程,最恰当的地理教学媒体是()。
设曲线y=xn在点(1,1)处的切线交x轴于点(ξn,0),求ξn2n.
A、Friesian.B、French.C、Finnish.D、Flemish.B此题考听细节的能力。解题的关键是要抓住“resultedinasignedversionofspokenFrench”这句话,并要明白问句中的“sym
最新回复
(
0
)