首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Mozart was born in what is now called Austri, but, at that time, it was part of the Holy Roman Empire. He was baptized the day a
Mozart was born in what is now called Austri, but, at that time, it was part of the Holy Roman Empire. He was baptized the day a
admin
2013-01-05
59
问题
Mozart was born in what is now called Austri, but, at that time, it was part of the Holy Roman Empire. He was baptized the day after his birth at St. Rupert’s Cathedral. His father Leopold was from Augsburg. He was a minor composer, and an experienced teacher. In the year of Mozart’s birth, his father published a violin textbook, which achieved a great success.
In the fourth year of his age his father, for a game as it were, began to teach him a few minutes and pieces at the clavier. He could play it faultlessly and with the greatest delicacy, and keeping exactly in time. At the age of five, he was already composing little pieces, which he played to his father who wrote them down. While Leopold was a devoted teacher to his children , there is evidence that Mozart was keen to progress beyond what he was taught. His first ink - spattered composition and his efforts with the violin were of his own initiative and came as a surprise to Leopold. Leopold eventually gave up composing when his son’s outstanding musical talents became evident. He was Mozart’s only teacher in his earliest years and taught his children languages and academic subjects as well as music.
During Mozart’s youth, his family made several European journeys in which he played at the court in Munich, and at the Imperial Court in Vienna. A long concert tour spanning three and a half years followed, taking the family to the courts of Munich, Paris and London. During this trip, Mozart met a great number of musicians and acquainted himself with the works of other composers. These trips were often arduous. Travel conditions were primitive; the family had to wait for invitations and reimbursement from the nobility. They endured long, near - fatal illnesses far from home.
After one year father and son set off for Italy, leaving his mother and his sister at home. This travel lasted from December 1769 to March 1771. As with earlier journeys, Leopold wanted to display his son’s abilities as a performer and a rapidly maturing composer. After finally returning with his father from Italy on 13 March 1773 , Mozart was employed as a court musician by the reler of Salzburg, Prince - Archbishop Hieronymus Colloredo. The composer had a great number of friends and admirers in Salzburg. Despite these artistic successes, Mozart grew increasingly discontented with Salzburg and redoubled his efforts to find a position elsewhere. One reason was his low salary. In August 1777, Mozart resigned his Salzburg position and, on 23 September, ventured out once more in search of employment, with visits to Augsburg, Mannheim, Paris, and Munich. Since Archbishop Colloredo would not give Leopold leave to travel, Mozart’s mother Anna Maria accompanied him. Mozart became acquainted with members of the famous orchestra in Mannheim, the best in Europe at the time. He also fell in love with Aloysia Weber, one of four daughters in a musical family. There were prospects of employment in Mannheim, but they came to nothing, and Mozart left for Paris on 14 March 1778 to continue his search. One of his letters from Paris hints at a possible post as an organist at Versailles, but Mozart was not interested in such an appointment.
Mozart’s new career in Vienna began well. He performed often as a pianist, notably in a competition before the Emperor on 24 December 1781, and he soon "had established himself as the finest keyboard player in Vienna" .
When Mozart was young he made several European journeys with his families in which he played at the court________.
选项
A、in Munich, Vienna, Paris and London
B、in Munich, Vienna, Paris and Italy
C、in London, Vienna, Paris and Italy
D、in Munich, Vienna, Italy and London
答案
A
解析
这是一道考察细节的题型。题干要求:回答莫扎特在和全家旅行中演出过的地点。答案并不是直接的,需要考生从第三段中总结出来。第二句提到“…taking the family to the courts of Munich,Paris and London.”第四段首句也提及到“After one year father and son set off for Italy”,因此只有选项A符合题意。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/FVna777K
本试题收录于:
艺术硕士(艺术基础)题库专业硕士分类
0
艺术硕士(艺术基础)
专业硕士
相关试题推荐
Thefactthatblindpeoplecan"see"thingsusingotherpartsoftheirbodiesapartfromtheireyesmayhelpustounderstando
Thefactthatblindpeoplecan"see"thingsusingotherpartsoftheirbodiesapartfromtheireyesmayhelpustounderstando
Tounderstandthemarketingconcept,itisonlynecessarytounderstandthedifferencebetweenmarketingandselling.Nottooma
In1985whenaJapanAirLines(JAL)jetcrashed,itspresident,YasumotoTakagi,calledeachvictim’sfamilytoapologize,and
In1985whenaJapanAirLines(JAL)jetcrashed,itspresident,YasumotoTakagi,calledeachvictim’sfamilytoapologize,and
MozartwasborninwhatisnowcalledAustri,but,atthattime,itwaspartoftheHolyRomanEmpire.Hewasbaptizedthedaya
Friendsplayanimportantpartinourlives,andalthoughwemaytakethefriendshipforgranted,weoftendon’tclearlyunderst
Reebokexecutivesdonotliketoheartheirstylishathleticshoescalled"footwearforyuppies(雅皮士,少壮高薪职业人士)".Theycontendth
Reebokexecutivesdonotliketoheartheirstylishathleticshoescalled"footwearforyuppies(雅皮士,少壮高薪职业人士)".Theycontendth
随机试题
光滑式法兰密封面用于压力不大的场合,配管用法兰适用的公称压力为小于并等于()MPa。
下列小说由当代著名女作家张洁创作的是( )
下列选项中,诊治关系属于
该劳动合同中规定的解决劳动争议的条款( )。石某若想到法院起诉,必须经过的程序是( )。
房地产估价的核心是为了特定的目的,对特定的房地产或特定的房地产权益在特定的时点的价值进行测算和判定。()
从生产法看GDP,GDP就是一经济体所有常住单位在一定时期内的生产成果。()
直接标价法下1美元=7元人民币,1英镑=2美元,则相对中国人而言,直接标价法下人民币与英镑的汇率为()。
Becomingamillionairehaschangedhislife,butthewinhasalsobroughthimstressandtroubles.Sometimeshewisheshe_____th
心理学上“水下击靶”实验所支持的迁移理论是()。
越来越多的导演被市场招安,________地去拍商业片,导致影院里上映的是越来越多过目即忘的________之作。填入划横线部分最恰当的一项是()。
最新回复
(
0
)