首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
[A] Physical changes [B] Low self-esteem [C] Emerging independence and search for identity [D] Emotional turbulence [E] Inter
[A] Physical changes [B] Low self-esteem [C] Emerging independence and search for identity [D] Emotional turbulence [E] Inter
admin
2017-11-14
56
问题
[A] Physical changes
[B] Low self-esteem
[C] Emerging independence and search for identity
[D] Emotional turbulence
[E] Interest in the opposite sex
[F] Peer pressure and conformity
[G] Transition to adulthood
The transition to adulthood is difficult. Rapid physical growth begins in early adolescence — typically between the ages of 9 and 13 — and thought processes start to take on adult characteristics. Many youngsters find these changes distressing because they do not fully understand what is happening to them. Fears and anxieties can be put to rest by simply keeping an open line of communication and preparing for change before it occurs. The main issues that arise during adolescence are:
【R1】______
A child’s self-worth is particularly fragile during adolescence. Teenagers often struggle with an overwhelming sense that nobody likes them, that they’re not as good as other people, that they are failures, losers, ugly or unintelligent.
【R2】______
Some form of bodily dissatisfaction is common among pre-teens. If dissatisfaction is great, it may cause them to become shy or very easily embarrassed. In other cases, teens may act the opposite — loud and angry — in an effort to compensate for feelings of self-consciousness and inferiority. As alarming as these bodily changes can be, adolescents may find it equally distressing to not experience the changes at the same time as their peers. Late maturation can cause feelings of inferiority and awkwardness.
【R3】______
Young people feel more strongly about everything during adolescence. Fears become more frightening, pleasures become more exciting, irritations become more distressing and frustrations become more intolerable. Every experience appears king-sized during adolescence. Youngsters having a difficult adolescence may become seriously depressed and/or engage in self-destructive behavior. Often, the first clue that a teenager needs professional help is a deep-rooted shift in attitude and behavior. Parents should be alert to the warning signs of personality change indicating that a teenager needs help. They include repeated school absences, slumping grades, use of alcohol or illegal substances, hostile or dangerous behavior and extreme withdrawal and reclusiveness.
【R4】______
There is tremendous pressure on adolescents to Conform to the standards of their peers. This pressure toward conformity can be dangerous in that it applies not only to clothing and hairstyles; it may lead them to do things that they know are wrong.
【R5】______
Adolescence marks a period of increasing independence that often leads to conflict between teenagers and parents. This tension is a normal part of growing up — and for parents, a normal part of the letting-go process. Another normal part of adolescence is confusion over values and beliefs. This time of questioning is important as young people examine the values they have been taught and begin to embrace their own beliefs. Though they may adopt the same beliefs as their parents, discovering them on their own enables the young person to develop a sense of integrity.
Although adolescence will present challenges for young people and their parents, awareness and communication can help pave the way for a smooth transition into this exciting phase of life.
【R2】
选项
答案
A
解析
第三段第一句(主题句)提到,学龄儿童中普遍存在着某种形式的对自己身体的不满。接着,该段论述了这种不满的两种极端表现:过分羞涩和异常愤怒。最后两句话补充道,晚熟(即不和同龄人同时经历身体变化)会造成自卑感和呆板。因此该段的关键词是bodily dissatisfaction和bodily changes。对应的是A项physical changes。这一题的干扰在于段落中出现了self-consciousness,inferiority,而它们和B项是同义表达。但是考生应记住一个重要的原则;一定要与主题句、主题词对应。第三段中虽然出现了表示“自卑”含义的词语,但整个段落的主旨内容是说明青少年对自己身体变化的不满,提到“自卑”是论述这些变化引起的后果。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/FYIZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Teachersneedtobeawareoftheemotional,intellectual,andphysicalchangesthatyoungadultsexperience.Andtheyalsoneed
Teachersneedtobeawareoftheemotional,intellectual,andphysicalchangesthatyoungadultsexperience.Andtheyalsoneed
AgingposesaseriouschallengetoOECD(OrganizationofEconomicCo-operationandDevelopment)countries,inparticular,howto
AgingposesaseriouschallengetoOECD(OrganizationofEconomicCo-operationandDevelopment)countries,inparticular,howto
AgingposesaseriouschallengetoOECD(OrganizationofEconomicCo-operationandDevelopment)countries,inparticular,howto
AgingposesaseriouschallengetoOECD(OrganizationofEconomicCo-operationandDevelopment)countries,inparticular,howto
AgingposesaseriouschallengetoOECD(OrganizationofEconomicCo-operationandDevelopment)countries,inparticular,howto
AgingposesaseriouschallengetoOECD(OrganizationofEconomicCo-operationandDevelopment)countries,inparticular,howto
随机试题
笼型异步电动机起动时冲击电流大,是因为起动时()。
一质点做直线运动,它所经过的路程和时间的关系是s(t)=3t2+1,t=2时的瞬时速度为__________.
()是因流通才有价值,它不能退出流通,一般也不能超越国界流通。
B注册会计师负责对乙公司20×9年度财务报表进行审计。在对因舞弊导致的财务报表重大错报风险进行识别、评估和应对时,B注册会计师遇到下列事项,请代为做出正确的专业判断。项目组成员在整个审计过程中应当持续交换可能影响舞弊导致的重大错报的风险评估及其应对程序
甲公司2×16年度发生的部分交易或事项如下:(1)销售商品收入1000万元,结转销售成本600万元;(2)以一项公允价值为600万元的固定资产偿付所欠乙公司的货款800万元,该固定资产的账面价值为500万元;(3)取得出租无形资产租金收入200万元;(4)
选择恐惧症:是指一个人面对选择时会异常艰难,无法正常做出自己满意的选择。当在几个选择中必须做出决定的时候很恐慌,惊慌失措,甚至汗流浃背,最后还是无法选择,导致对于选择产生某程度上的恐惧。根据上述定义,下列属于选择恐惧症的是:
数字遗产,是指被继承人死亡时遗留的个人所有的网络权益和财产,可大致分成精神和物质两个层面,包括被继承人的游戏装备、虚拟货币、账号密码、文件视频等。根据上述定义,下列属于数字遗产的是:
Theelephantis______bigthatitcan’tgetintotheroom.
shops本题询问该房屋的缺点。录音原文中指出该房屋距离最近的商店(fromthenearestshops)有很远的距离(quiteadistance),distancefrom是题目的原词复现,空格处只能填一个词,故填入shops。
Anti-socialbehaviour(ASB)isallyactivitythatimpactsonotherpeopleinanegativeway.Despiteofa39%drop【M1】______i
最新回复
(
0
)