首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Psychologists used to believe that greater prejudice among older adults was due to the fact that older people grew up in less eg
Psychologists used to believe that greater prejudice among older adults was due to the fact that older people grew up in less eg
admin
2023-02-22
38
问题
Psychologists used to believe that greater prejudice among older adults was due to the fact that older people grew up in less egalitarian times.【B11】_____________
The frontal lobes are the last part of the brain to develop as we progress through childhood and adolescence, and the first part of the brain to atrophy as we age. Atrophy of the frontal lobes does not diminish intelligence, but it degrades brain areas responsible for inhibiting irrelevant or inappropriate thoughts. Research suggests that this is why older adults have greater difficulty finding the word they’re looking for and why there is a greater likelihood of them voicing ideas they would have previously sup-pressed.
【B12】________________
At Williams College in Massachusetts, an African-American student said her white grandfather had recently started referring to her as his "little nigger grandchild". She was shocked and hurt by this, and couldn’t understand why her grandfather would say such a thing when she knew he loved her and was still mentally alert. The consequences of his disinhibited words were substantial, although he was creating friction only with family and friends.
Researchers have found evidence of a variety of problems of this kind. For example, older adults in experiments are more likely than younger adults to rely on stereotypes and they have more difficulty than younger adults suppressing their stereotypic thoughts.【B13】______________Furthermore, all of these effects only emerge among older adults who show signs of poor frontal lobe functioning.
There are two ways of interpreting the disinhibited expressions of older adults. Perhaps such statements reveal people’s true personality, finally emerging now that they can no longer suppress their beliefs.【B14】_____________Alternatively, it may be the case that our inhibitory abilities don’t suppress our personality but rather help shape it.
According to one researcher, some of the children in her primary school used to shove snow down the jacket of a boy who had muscular dystrophy, because his physical disability prevented him from protecting himself. These children may have grown into adults who truly believe it is morally reprehensible to torment disabled children, but it is quite likely that they rely on their inhibitory ability to keep their earlier and more primitive attitudes in check.【B15】____________________
[A] But it doesn’t stop there—researchers also find that older adults are more likely to be socially in-sensitive across a variety of domains.
[B] In other words, strip away the political correctness enabled by the frontal lobes, and you learn what the student’s grandfather had really been thinking all these years.
[C] Famous people are at a disadvantage when their frontal lobes start to shrink, as many of their utterances are part of the public record. But disinhibition is also costly for people outside the public eye.
[D] Such changes in social attitudes are not inevitable, but they are common. And the people who find themselves becoming less tolerant or more prejudiced can be quite unsettled by the shift in their own attitudes—a change that can affect friendships and their position in society.
[E] From this perspective, inhibitory ability isn’t stopping people’s true opinions from emerging so much as it’s suppressing their prior opinions. The research indicates that older adults simply have greater difficulty suppressing prejudices than younger adults do.
[F] But psychologist William von Hippel says it should not necessarily be a surprise—he argues that it’s not usual for people to become more prejudiced as they get older.
[G] In contrast to this view, recent research shows that normal changes to the brain in late adulthood can lead to greater prejudice among older adults.
【B13】
选项
答案
A
解析
空格前首先指出研究发现了好几个同类的问题(与前一段的现象相似),然后举出其中的一个例子。根据首句的a variety of..,推测空格处可能也是一个例子。空格后提到的all of these effects说明空格处很可能也谈到额叶衰老带来的某种影响。A中的But it doesn’t stop there承接上文,引出另外一个例子,过渡连贯。且A谈到的例子说明老人即使是在不同的社交场合也还是缺乏社交敏感性(socially in-sensitive),无法抑制自己的思想表达,与上一段以及空格前的例子情况类似。A既对应空格前提到的a variety of problems of this kind,又体现了空格后的说法,故为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/FpMD777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Americahaslongbeenresistanttoadequatepovertypoliciesbecauseofitsstrongstrainofthinkingthatthepoorareresponsi
Thinnerisn’talwaysbetter.Anumberofstudieshave【C1】________thatnormal-weightpeopleareinfactathigherriskofsomedi
ThedeclineinAmericanmanufacturingisacommonrefrain,particularlyfromDonaldTrump."Wedon’tmakeanythinganymore,"he
ThedeclineinAmericanmanufacturingisacommonrefrain,particularlyfromDonaldTrump."Wedon’tmakeanythinganymore,"he
[A]MBAprogramboominSouthAfrica[B]CurrentassessmentofMBAprograms[C]ViewsontherankingsofMBAprograms
ResearcherssaytheyhavediscoverednewdetailsaboutthedayanasteroidhitEarthandkilledoffthedinosaurs.Scientistsbe
Scientistshavediscoveredapowerfulantibioticinthebloodstreamofgiantpandasthatcandestroybacteria.TheChineserese
Scientistshavediscoveredapowerfulantibioticinthebloodstreamofgiantpandasthatcandestroybacteria.TheChineserese
Scientistshavediscoveredapowerfulantibioticinthebloodstreamofgiantpandasthatcandestroybacteria.TheChineserese
Scientistshavediscoveredapowerfulantibioticinthebloodstreamofgiantpandasthatcandestroybacteria.TheChineserese
随机试题
素有“远东之冠”美誉的上海松江佘山圣母大教堂,其主体建筑的风格属于()。
交流电路中,磁通与电压的相量关系是()。
使用雌激素类药物治疗骨质疏松症时的绝对禁忌证是
我国药品管理的法律关系的客体包括
某企业4月初的资产总额为150000元,负债总额为50000元。4月份发生下面两笔业务,取得收入共计60000元,发生费用共计40000元,则4月底该企业的所有者权益总额为()元。
(2007年考试真题)下列各项中,能够成为法律关系主体的有()。
一个人____________不懂得正确的意见只能是对于实际事物的客观的全面的反映,____________坚持要按自己的主观的片面的想法去办事,那么,____________他有善良的动机,____________还是会犯或大或小的错误。填入划横线部分最
《古神话选释》的作者是()。
[*]
Sub过程与Function过程最根本的区别是()。
最新回复
(
0
)