首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
"If anything is important it is the future. The past is gone, and the present exists only as a fleeting moment. Everything that
"If anything is important it is the future. The past is gone, and the present exists only as a fleeting moment. Everything that
admin
2009-04-23
65
问题
"If anything is important it is the future. The past is gone, and the present exists only as a fleeting moment. Everything that we think and do from this moment on can only affect the future, and it is in the future that we shall spend the rest of our lives." History is important. It has many lessons to teach and failure to heed them is one of the easiest ways to make mistakes in the future. History also carries with it many experiences both personal and societal that influence attitudes to the present and the future. In many situations these attitudes, which are derived from the past, determine our approach to the future. To create change we may need to break away from this domination by the past and think anew. This is often difficult, but if we are to solve many of the world’s problems, it is necessary.
One way to assist this may be to examine the way in which we refer to different periods of time. The English language is not alone in using the words "past", "present" and "future", each suggesting the singular. There was one past-history rather than histories; there is one present, not a series of presents; and there will be one future. If, however, we accept the existence of effective human choice, there must be the potential for different futures to occur. Easy as it is to explain, when we are used to thinking about the past and the present, it can be still difficult to accept that futures are multiple. It seems to make the future different.
But is it as different as all that? Consider the experience of an Englishman in Boston, Massachusetts. Some of the events that took place in and around Boston in the late 18th century are probably familiar to most English schoolchildren, but seeing them from an American perspective casts them in a new light. The British version of history generally regards the "Brits" as the good guys, fighting bravely for right. Following the "Freedom Trail" through Boston poses some interesting questions. The American view is different. We, the Brits, were the buddies!
Although the past has happened and left evidence and memories, difficulties remain. The interpretation of the events can be very different when viewed from different perspectives. Which, if any, is right? Some of the most intractable political problems of today, such as those in Northern Ireland, the Middle East and the former Yugoslavia, originate in very different perspectives on history. Perhaps the main contribution that futurists can make to the resolution of these conflicts is to emphasize the existence of, and the need to understand histories, in the plural: that, although there may strictly have been one past, different human perceptions effectively create multiple pasts that are often incompatible. Only by recognizing the significance of these pasts can the varying presents be understood, with a view to achieving a future that will go some way towards meeting the conflicting preferences.
选项
A、It leaves us a legacy to be valued at the present and in the future.
B、We can see past influence in everything we think and do at this moment.
C、Many of our attitudes developed from the past will affect the present and the future.
D、History determines the future course of a country.
答案
C
解析
文章第一段倒数第三句和倒数第四句提到,历史带给我们许多个人经验和社会经验,它们会影响我们对现在和未来的看法。而在很多情况下,这些源自过去的观点看法会影响我们通往未来之路。这正是历史对我们重要的原因所在,C表达的意思与原文一致,因此为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/GJpK777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Teamworkplaysanimportantpartinourdailylifeandwork,butsometimesproblemswillarisewhenweareteamingup.Istillr
Whentravelingoverseas,it’sagoodideatocarryanInternationalDrivingPermit,evenifyou’renotplanningtodrive.Valid
Borrowingtostartabusinessisnoteasy.Gettingabankloan,particularlyforanewsmallbusiness,islikegoingthroughthe
Onweekendstherearealotofchildrenplayinginthepark,______parentsseatedtogetherjoking.
Wehadtogotoworkbytaxiyesterdaybecauseourcar(repair)______atthegarage.
A—ResearchandAnalysisI—FeedbackandEvaluationB—RoleofDepartmentsJ—PublicOpinionandPersuasionC—Communicationprocess
Notuntilthatday_____theimportanceofgoodmannersinajobinterview.
Whenitcomestochoosingacareer,notmanyjobsare(rewarding)________thantheoneinthehealthcareindustry.
________togetaticketfortheOlympicGames,Maryhasbeenstandinginaqueuefortwodays.
Whatanimalscannotswimfrombirth?Allmammalsexceptmanand___________________________________.
随机试题
女性,20岁,反复高热伴游走性关节痛,口腔溃疡、脱发1月。辅助检查示RF1:20(+),抗SSA抗体(+),抗双链DNA抗体(+),尿蛋白(++),颗粒管型5个/HP。诊断首先考虑
某开发商拥有足够的经济实力,预算高额的广告费用代理费用,此预算编制方法为()。
下列情况中,担保人在原保证担保的范围内继续承担保证责任的是()
原始凭证按格式不同,可以分为()。
精神发育迟滞分级中属于“能教育的”智商范围为()。
图中,为使杠杆OA保持静止,画出在A点所加最小力F1的示意图和阻力F2的力臂l2.
“莫”和“暮”的关系是()。
下列情形中,诉讼时效为1年的是()。
(1)Hehadallowedhertofreeherself;andinaminuteortwothemilkingofeachwasresumed.Nobodyhadbeheldthegravitatio
Heordersmeabout______Iwerehiswife.
最新回复
(
0
)