首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、The decreased demand for a product. B、The over-production of one item. C、A sudden rise in the cost of one essential item. D、A
A、The decreased demand for a product. B、The over-production of one item. C、A sudden rise in the cost of one essential item. D、A
admin
2013-10-28
44
问题
M: Hi, what are you doing there?
W: Obviously I’m reading a magazine,
M: Oh, what’s so interesting?
W: It’s mainly about inflation. The article says that with most economic issues, economists disagree deeply about exactly what causes inflation.[23]They generally do agree that a sharp increase in the cost of one essential item is likely to be a contributing factor. For example, when oil prices rose sharply in the mid-1970s, inflation went up sharply. Can you tell me why?
M: Maybe it was because producing oil needs many other materials, so when the oil prices went up, prices of other things also went up.
W: That was pretty much the case.
M: All of a sudden, consumers were hit with higher prices for oil and for many other things. These higher prices were a form of inflation. Just think of it. All the companies that used oil to heat their buildings or run their machines suddenly had to raise their prices to cover the increased cost of the oil.
W: So that would mean anything transported by truck would cost more.
M: Precisely. At the same time, all the consumers who bought oil, especially the gasoline used in the cars, had to spend a much bigger portion of their paychecks on oil.
W: I remember hearing my parents talk about how they had to wait in a long line to buy gas. Moreover, my grandfather and uncle lost their jobs. Was that because of inflation?
M: Possibly.[25]Because they were hurt by this sudden increase in prices, many companies went out of business or cut back on their growth. They fired or laid off people, or stopped hiring.
W: Oh, I see. Thank you very much for your information.
22.What is the conversation mainly about?
23.Which of the following may cause inflation according to economists?
24.What makes the speakers begin to talk about inflation?
25. Which of the following is a result of inflation?
选项
A、The decreased demand for a product.
B、The over-production of one item.
C、A sudden rise in the cost of one essential item.
D、A sudden change of a nation’s economic policy.
答案
C
解析
细节题。女士说经济学家认为生活必需品价格的突然增长(a sharp increase)可能是造成通货膨胀的一个原因,故答案为[C]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/GY27777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
TheInternetandInternetuserscanbetargetsforhackers.Hackersarepeoplewhousetheircomputerstogainunauthorized【B1】_
Attheapartment,wefoundanunshaven,grey-hairedmansittinginashabbyrecliner.Hehadan【B1】______grinonhisface.His
A、3months.B、6months.C、9months.D、12months.D对话提到,合同的期限是12个月,故答案为D。注意对时间方面的细节做笔记,并留意是否需要计算。数字题里经常出考点的是一些表示数量的特殊名词,例如quarter
A、Itwillinspirepeopletokeepstriving.B、Itwillboostthesocialeconomy.C、Itwillexhaustanddisappointpeople.D、Itwil
A、IthasnothingtodowiththeInternet.B、Sheneedsanotherweektogetitready.C、Itcontainssomevaluableideas.D、It’sfa
Fromthehealthpointofviewwearelivinginamarvelousage.Weareimmunizedfrombirthagainstmanyofthemostdangerousd
As56millionchildrenreturntothenation’s133,000elementaryandsecondaryschools,thepromiseof"reform"isagaininthe
Whencollegestudentsreturnhomefortheholidays,theycanbringmorethanpresentswiththem.Theycanalsocausestressand
CharlesWanghasbeentoe-mailhell,andreturnedtotellthetale.Hisjourneytherebeganinnocentlyenoughwhen,aschairman
A、Inthelibrary.B、Inausedbookstore.C、Inthestreet.D、Inahistoricalmuseum.B对话一开始女士便问男士:你喜欢逛二手书店对吧?此后两人又不断提及书的价格。可见他们在二
随机试题
本题的功能是监听鼠标的拖曳操作。窗口中有一个列表框。列表框中列出了当前日录的所有文件.鼠标选中一个或多个文件后拖曳出窗口,此操作的功能是将拖曳的文件复制一份在拖曳的目的目录下。importjava.awt.*;importjava.awt.datatr
沟通上、下腔静脉的静脉是
缺乏叶酸或维生素B12可使红细胞平均体积改变,最可能的是
鸡皮肤上有肿瘤结节常见于
导致食物中毒的变形杆菌最易污染的食品是
流产胎儿约1000g,身长约35cm,护士估计孕周
CIC条款对空运战争险的责任起讫是()。
银行工作人员在得知客户资金是走私犯罪活动所得时,下列说法正确的是()。
DoctorsinBritainarewarningofallobesitytimebomb,whenchildrenwhoarealreadyoverweightgrowup.So,whatshouldwedo
要将“选课成绩”表中学生的成绩取整,可以使用()。
最新回复
(
0
)