首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
"I wouldn’t be here today if not for the generosity of strangers," said Michael Moritz, while announcing a major donation to Oxf
"I wouldn’t be here today if not for the generosity of strangers," said Michael Moritz, while announcing a major donation to Oxf
admin
2015-03-25
38
问题
"I wouldn’t be here today if not for the generosity of strangers," said Michael Moritz, while announcing a major donation to Oxford University. A former Time magazine reporter, Mr. Moritz left journalism to become one of the most successful venture capitalists in Silicon Valley. Through Sequoia Capital, the firm he joined in 1986 and has led for many years, Mr. Moritz was an early investor in Google, Yahoo, PayPal and Linkedln. His personal fortune is estimated at well over $ 1 billion. Oxford University announced last Wednesday that he and his wife, the novelist Harriet Heyman, donated £75 million, or $115 million, to fund a new scholarship program aimed at providing financial aid to students from low-income backgrounds. Behind the headlines about the size of the gift was a family story of immigration, education and a sense of obligation that transcended generations.
"I grew up in Cardiff, went to an ordinary comprehensive school, and was the only pupil in my year to go to Oxbridge," Mr. Moritz explained. "My father was plucked as a teenager from Nazi Germany and was able to attend a very good school in London on a scholarship. " In an interview afterward, Mr. Moritz said that his father, Alfred, had grown up in Munich, where his father was a judge who lost his post when the Nazis came to power. Mr. Moritz’s mother, Doris, was part of the Kindertransport, a rescue effort that took about 9,300 unaccompanied, mostly Jewish children from Germany, Austria, Poland and Czechoslovakia to Britain shortly before the outbreak of World War II. "My father’s cousin, Fritz Ursell, was also rescued from terrible circumstances. When he came to Britain, he also benefited from scholarships, and grew up to become a member of the Royal Society," said Mr. Moritz.
"It is all too easy not to remember," said Mr. Moritz, who was a history major and the editor of Oxford’s student literary magazine, as an undergraduate before completing an M. B. A. at the Wharton School of the University of Pennsylvania. In May, Mr. Mortiz announced that he had been diagnosed with a rare medical condition which is incurable. But he preferred not to name the disease. "I wanted to be open with my partners and with the public. But I didn’t want every
ghoul
on the Internet following me. "
Charlotte Anderson, a second-year student studying German at Oxford and the first person in her family to go to a university, said that anxiety about taking on debt had nearly kept her from accepting the offer from the school. "It’s great to think that future students who follow me can do so without the fear that I went through," she said while attending the news conference. Asked whether the university’s campaign to finance student scholarships through private donations rather than government funding meant that Oxford was giving up efforts to secure more public support, the university’s chancellor, Chris Patten, a former Conservative minister to Prime Ministers Margaret Thatcher and John Major, joked that he was "no longer allowed to have any political views."
What is the main idea of the passage?
选项
A、An Oxford graduate who wants to help.
B、How education can change a person’s life.
C、An immigration family’s story of success.
D、A large amount of private donation to Oxford.
答案
D
解析
主旨大意题。文章的大量篇幅都用来描述莫里茨先生的个人捐款。第二段是他的家庭背景,意在指出奖学金对学生的影响和帮助。最后一段中,学生夏洛特的态度也是在说明私人捐助将会使来自贫困家庭的学生受益。因此,总体看来,文章是围绕一笔捐赠给牛津的私人捐款展开的,故[D]为正确答案。虽然莫里茨先生是牛津大学的毕业生,但文章重点是围绕奖学金这一主题展开,而不是把他作为主人公来记述其事迹贡献,因此排除[A];文章并没有通过各种实例说明教育对人生的改变,因此排除[B];同样,文章没有围绕某个移民家庭的奋斗史展开,故排除[C]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Gm74777K
0
考研英语一
相关试题推荐
"Itisanevilinfluenceontheyouthofourcountry."Apoliticiancondemningvideogaming?Actually,aclergymandenouncingr
Throughoutthe19thcenturyandintothe20th,citizensoftheUnitedStatesmaintainedabiasagainstbigcities.Mostlivedon
ThepopulationoftheUnitedStatesisonly6%theworld’spopulation,butAmericans(1)_____onethirdofalltheenergy(2)___
ReadthefollowingtextcarefullyandthentranslatetheunderlinedsegmentsintoChinese.Yourtranslationshouldbewrittencl
ThecurrentmalaisewithinZimbabwe’stourismindustrycouldbenefititslong-termdevelopmentbyforcingittoexamineitsatti
Americanstodaybelievethatacceptablesocialbehaviorfollowseffortlesslyfrompersonalvirtue.The(1)_____betweenmoralsa
Sometimesthebiggestchangesinsocietyarethehardesttospotpreciselybecausetheyarehidinginplainsight.Itcouldwell
Thephrase"first-generationAmericans"(Line2,Paragraph1)mostprobablymeans______.Accordingtothetext,somepeoplela
InthegrandschemeofthingsJeremyBenthamandJohnStuartMillarenormallythoughtofasgoodguys.Betweenthem,theycame
Forthefirsttime,stemcellspurifiedfromfathavebeenusedtohealaninjuryinalivinganimal.MichaelLongakerofStanfo
随机试题
全口义齿唇颊侧边缘应是
中国某公民在美国遭到美国移民局的无端殴打,中国政府要求进行外交保护,则:
以下属质权人的权力的是()。
依靠市场分析和证券基本面研究的一种风险相对分散的市场投资理念是()
下列各项中,符合房产税暂行条例规定的有( )。
下作岗位分析主要包括()等项活动。
在企业价值理论中,采购管理技术开发、人力资源管理和企业基础结构属于()。
血缘家族
宋代学者称杜甫为“圣于诗者”,这主要是指杜甫在诗歌史上地位而言。他们把杜甫视为“集大成”者,认为他是位无体不工、无美不备的诗人。到了后世把杜甫称为“诗圣”,这突出了杜诗的道德含义(郭沫若称其为“诗中圣哲”也是此意),符合杜诗中的儒学内涵。“诗
SQL语言集数据查询、数据操纵、数据定义和数据控制功能于一体,语句ALTERTABLE实现田6类功能?______。
最新回复
(
0
)