首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It is generally accepted that the experiences of the child in his early years largely determine his character and later personal
It is generally accepted that the experiences of the child in his early years largely determine his character and later personal
admin
2013-06-17
58
问题
It is generally accepted that the experiences of the child in his early years largely determine his character and later personality. Every experience teaches the child something and the effects are cumulative. "Upbringing" is normally used to refer to the treatment and training of the child within the home. This is closely related to the treatment and training of the child in school, which is usually distinguished by the term "education". In a society such as ours, both parents and teachers are responsible for the opportunities provided for the development of the child, so that upbringing and education are interdependent.
The ideals and practices of child rearing vary from culture to culture. In general, the more rural the community, the more uniform are the customs of child upbringing. In more technologically developed societies, the period of childhood and adolescence (青春期) tends to be extended over a long time, resulting in more opportunity for education and greater variety in character development.
Early upbringing in the home is naturally affected both by the cultural pattern of the community and by the parents’ capabilities and their aims and depends not only on upbringing and education but also on the innate abilities of the child. Wide differences of innate intelligence and temperament exist even in children of the same family. Intelligent parents, however, realize that the particular setting of each family is unique, and there can be no rigid general rules. They use general information only as a guide in making decisions and solving problems.
All parents have to solve the problems of freedom and discipline. The younger the child, the more readily the mother gives in to his demands to avoid disappointing him. She knows that if his energies are not given an outlet, her child’ s continuing development may be warped. A child must be allowed to enjoy this "messy" but tactile stage of discovery before he is ready to go on to the less physical pleasures of toys and books. Similarly, throughout life, each stage depends on the satisfactory completion of the one before.
It can be seen from the article that ______.
选项
A、the cultural pattern is the single factor that affects a child’s upbringing at home
B、by no means does the technological development of a community contribute to the development of children’ s character
C、there are definite rules for parents to abide by in bringing up their children
D、upbringing and education are mutually complementary
答案
D
解析
这一类题无法从题干中得出一个明确的答案,要从各选项着手,判断应选哪一项。通常涵盖原文,需要在浏览全文的基础上,仔细地有针对性地精读,并做出判断。A项认为文化模式是影响孩子在家庭中成长的惟一因素。而文中第三段段首就指出孩子的成长受文化模式和父母的能力及他们的目标的影响。因此A项不准确。B项认为社会的技术发展不能帮助孩子们发展性格,而文中第二段提到在技术发达的社会,童年时代和青春期更长,这导致有更多的教育机会并能更加多样化地发展性格。显然B项与原文不符。C项认为对于父母抚养孩子方面有明确的规则。而文中第三段明确指出在这方面并没有固定的规则。因此C项不正确。D项认为成长和教育是互补的,这与文中第一段末尾所述“成长和教育是相互依赖的”意思相近,因此D项是对的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/GwM7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、Tomakethewomanangry.B、Topleasetheman’smother.C、Davidistheman’sgoodfriend.D、Davidisgoodatcarryingonconver
Evenifgovernmentshaveestablishedregulationsonscientificandtechnologicaldevelopment,itsfurtheradvancement______(仍然可能
PeopleofBurlingtonarebeingdisturbedbythesoundofbells.FourstudentsfromBurlingtonCollegeofHigherEducationarein
Attentiontodetailissomethingeveryonecanandshoulddoespeciallyina【B1】______jobmarket.BobCrossley,ahumanresourc
A、4%.B、10%.C、14%.D、25%.B选项均为百分比,听音时应留意与数字有关的信息,注意做笔记。短文中提到,如今每100个美国人中就有10个人超过65岁,由此可知,现在美国大约有10%的人口超过65岁,故答案为[B]。
ArtificialIntelligence(AI)Weoftendon’tnoticeit,butartificialintelligence(AI)isallaroundus.Itispresentinc
ArtificialIntelligence(AI)Weoftendon’tnoticeit,butartificialintelligence(AI)isallaroundus.Itispresentinc
A、Becauseitisextremelydangeroustoconductsuchresearchonanairplane.B、Becauseitremainsamysterywhatwavelengthsare
A、Theyarecolleagues.B、Theyareclassmates.C、Theyarestrangers.D、Theyarefriends.A对话中女士说从周一开始在会计室工作并与男士相互介绍自己的名字,可见两人是同事关
A、Heliveslongerthanexpected.B、Hecanmanagehislifethroughhiscomputer.C、Heisconsideredastheleadingcosmologist.D
随机试题
A.分泌性腹泻B.渗出性腹泻C.吸收不良性腹泻D.动力性腹泻E.渗透性腹泻下述疾病分别属于何种腹泻细菌学痢疾()
急性胰腺炎时,关于淀粉酶下列说法正确的是
小建中汤中配伍芍药的意义是()
一英国公民在中国境内居留期间,未持有效旅行证件前往不对外国人开放的地区旅行,被当地县公安机关处以7天的拘留处罚。该英国公民对此不服,前往当地一家律师事务所进行咨询。以下咨询意见正确的是哪些?
按照现行法律法规的有关规定,在以下土地权利中,可以抵押的有()。
债券的发行价格()
英国曾经流传这样一个关于战争的小故事:“少了一颗铁钉,丢了一只马掌;少了一只马掌,摔了一匹战马;摔了一匹战马,死了一位将军;死了一位将军,败了一场战役;败了一场战役,丢了一个国家。所以,少了一颗铁钉导致了一个国家的灭亡。”以下哪项论述与这个故事使用了相同
要了解英国君主立宪制确立之初的情况,下列文献中可供参考的是()。
我们都有过不由自主的时刻,就好像有一种我们所无法控制的力量,违背我们的意志,支配我们做下平时不会做的事,说出平时不会说的话。人越年轻,不由自主的时候就有可能越多,而会使我们陷入不由自主境地的导火索,往往都是由过往事件引发的情绪。它们的逻辑关系是:过往某个重
WaterandCitiesVocabularyandExpressionssanitationmalariajeopardizetenurediarrheacholeraWhatisthe
最新回复
(
0
)