首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
I did not know the city at all and, what is more, I couldn’t speak a word of the language. After having spent my first day sight
I did not know the city at all and, what is more, I couldn’t speak a word of the language. After having spent my first day sight
admin
2011-03-01
56
问题
I did not know the city at all and, what is more, I couldn’t speak a word of the language. After having spent my first day sight-seeing in the town-center, I decided to lose my way deliberately on my second day, since I believed that this was the surest way of getting to know my way around. I got on the first bus that passed and descended some thirty minutes later in what must have been a suburb.
The first two hours passed pleasantly enough. I discovered mysterious little book-shops in back streets and finally arrived at a market-place where I stopped and had coffee in an open-air calf. Then I decided to get back to my hotel for lunch. After walking about aimlessly for some time, I determined to ask the way. The trouble was that the only word I knew of the language was the name of the street in which I lived — and even that I pronounced badly.
I stopped to asked a friendly-looking newspaper-seller. He smiled and handed me a paper. I shook my head and repeated the name of the street and he thrust the paper into my hands. Seeing that it would be impossible to argue about the matter, I gave him some money and went on my way. The next person I asked was an old lady who was buying vegetables. She was very hard of hearing and I repeated the word several times. When she finally heard me, she seemed to take offence and began shouting and shaking her walking-stick at me. I hurried away quickly and was relieved to see a policeman on a corner. He certainly would be able to help me. The policeman listened attentively to my question, smiled and gently took me by the arm. There was a distant look in his eyes as he pointed left and right and left again. He glanced at me for approval, and repeated the performance. I nodded politely and began walking in the direction he pointed. About an hour passed and I noticed that the houses were getting fewer and green fields were appearing on either side on me. I had come all the way into the country. The only thing left for me to do was to find the nearest railway-station!
The writer intentionally lost his way because ______.
选项
A、he didn’t know the city and couldn’t speak a word of the local language
B、he wanted to know this strange city by walking about
C、he got on a wrong bus that passed
D、he descended at a distant suburban bus-stop
答案
B
解析
细节理解题。第1段第2句告诉我们,作者之所以要故意迷路是想通过问路寻路来熟悉那个地方。所以,应选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/H0kd777K
本试题收录于:
公共英语三级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语三级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Healthfoodisageneraltermappliedtoall.kindsoffoodsthatareconsideredmuchhealthfulthanthetypesoffoodswidely
Smokingisconsidereddangeroustothehealth:Ourtobacco-sellerMr.Johnson,therefore,alwaysaskshiscustomers,iftheyare
MostAmericansprefertolivein
GenerationsofAmericanshavebeenbrought【C1】______tobelievethatagoodbreakfastisimportantforhealth.Eatingbreakfast
HavingpassedwhatIconsideredtheworstobstacle,ourspirit【C1】______.Wemadetowardstheleftofthecliff,wherethegoing
HavingpassedwhatIconsideredtheworstobstacle,ourspirit【C1】______.Wemadetowardstheleftofthecliff,wherethegoing
HavingpassedwhatIconsideredtheworstobstacle,ourspirit【C1】______.Wemadetowardstheleftofthecliff,wherethegoing
Whoisthespeakerprobablyspeakingto?
Whoisthespeakerprobablyspeakingto?
随机试题
公务员考核的范围原则上包括
甲硫氨酸循环中需要
男性,45岁,2年来劳累时胸闷,心悸,含硝酸甘油效果不佳。查体:血压130/80mmg(17.3/10.7kPa)。心界大,IgE正常,心率80次/min,律整,心尖部可闻及S4,胸骨左缘3~4肋间有收缩期喷射性杂音,肺清,腹(一)。超声心动图检查示左室腔
A.经食物传播B.经水传播C.虫媒传播D.接触传播E.空气飞沫传播利什曼虫病的主要传播途径是()。
A酒厂为增值税一般纳税人,生产粮食白酒、糠麸白酒及高级套装白酒。A粮食白酒最高销售价格19500元/吨(不含增值税);A粮食白酒平均销售价格19000元/吨(不含增值税)。2017年4月份发生以下经济业务:(1)销售A粮食白酒35吨,不含税单价每吨190
某增值税一般纳税企业自建一幢仓库,购入工程物资100万元,增值税为17万元,已全部用于建造仓库;耗用库存材料50万元,应负担的增值税税额为8.5万元,支付建筑工人工资28万元。该仓库建造完成并达到预定可使用状态,其入账价值为()万元。
甲公司2×15年年初购入乙公司35%的有表决权股份,对乙公司能够施加重大影响,采用权益法核算。实际支付价款300万元,投资当日乙公司可辨认净资产公允价值为800万元。2×15年乙公司实现净利润80万元,发放现金股利40万元。2×15年年末甲公司的长期股权投
A、 B、 C、 D、 C
WhenItrytounderstand______thatpreventssomanyAmericansfrombeingashappyasmightexpect,itseemstomethatthereare
Byandlarge,marriedpeopleappeartohavebetterhealththantheirsinglepeers.However,ifthemarriageends,thathealthye
最新回复
(
0
)