首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1)The number of women directors appointed to corporate boards in the United States has increased dramatically, but the ratio of
(1)The number of women directors appointed to corporate boards in the United States has increased dramatically, but the ratio of
admin
2019-04-29
48
问题
(1)The number of women directors appointed to corporate boards in the United States has increased dramatically, but the ratio of female to male directors remains low. Although pressure to recruit women directors, unlike that to employ women in the general work force, does not derive from legislation, it is nevertheless real. Although small companies were the first to have women directors, large corporations currently have a higher percentage of women on their boards. When the chairs of these large corporations began recruiting women to serve on boards, they initially sought women who were chief executive officers (CEOs)of large corporations. However, such women CEOs are still rare. In addition, the ideal of six CEOs (female or male)serving on the board of each of the largest corporations is realizable only if every CEO serves on six boards. This raises the specter of director over commitment and the resultant dilution of contribution. Consequently, the chairs next sought women in business who had the equivalent of CEO experience. However, since it is only recently that large numbers of women have begun to rise in management, the chairs began to recruit women of high achievement outside the business world. Many such women are well known for their contributions in government, education, and the nonprofit sector. The fact that the women from these sectors who were appointed were often acquaintances of the boards’ chairs seems quite reasonable: chairs have always considered it important for directors to interact comfortably in the boardroom.
(2)Although many successful women from outside the business world are unknown to corporate leaders, these women are particularly qualified to serve on boards because of the changing nature of corporations. Today a company’s ability to be responsive to the concerns of the community and the environment can influence that company’s growth and survival. Women are uniquely positioned to be responsive to some of these concerns. Although conditions have changed, it should be remembered that most directors of both sexes are over fifty years old. Women of that generation were often encouraged to direct their attention toward efforts to improve the community. This fact is reflected in the career development of most of the outstandingly successful women of the generation now in their fifties, who currently serve on corporate boards: 25 percent are in education and 22 percent are in government, law, and the nonprofit sector.
(3)One organization of women directors is helping business become more responsive to the changing needs of society by raising the level of corporate awareness about social issues, such as problems with the economy, government regulation, the aging population, and the environment. This organization also serves as a resource center of information on accomplished women who are potential candidates for corporate boards.
Compared with modern corporations, the corporations of the past were less concerned about ______.
选项
A、the world outside their business
B、women’s liberation movements
C、the qualifications of the management
D、the needs of community and environment
答案
D
解析
推理题。从第2段首句末的the changing nature of corporations及第2句句首的today可以推断,第2句所说的内容就是过去的公司比较少关心的问题,由此可见,选项D为本题答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/H1RK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
A、Aurinetest.B、Abloodtest.C、Atemperaturetest.D、Adrinkingtest.A①选项共有的test表明问题与某种测试相关。②男士提到,尿检(aurinetest)是检测糖尿病的常规方
(l)Howmanytimesadaydoyoucheckyouremail?Whenyouwakeup?Beforebed?Adozentimesinbetween?Ifyou’relikemanyof
IamsorryIhavenotimeatpresentto_____moredetailorgiveyouanaccountofothercitiesofinterest.
A、Thatthreedifferentthingsareexaminedinasinglesurvey.B、Thattheresultsofthesurveyarecontrarytoeveryone’sexpec
A、Quitelonely.B、Verysafe.C、Notveryconvenient.D、Notparticularlydangerous.D①选项都是形容词,推测本题应问看法或对某事物的描述。②问题问女士如何描述城市生活,对话最
Burdenedwithgreatworkingpressure,peoplenowadaysevendon’thavemuchtimetodinewiththeirparents.Thishasincreasingl
Asthemountainswerecoveredwitha_____ofcloud,wecouldn’tseetheirtops.
(l)ThenumberofwomendirectorsappointedtocorporateboardsintheUnitedStateshasincreaseddramatically,buttheratioof
_______atinthisway,theairpollutioninthisregiondoesn’tseemsoserious.
American【T1】______willnotreturntothemoonasplannedifUSCongresspassesPresidentObama’sproposedbudget.Obama’sbu
随机试题
异型淋巴细胞增高大于10%的疾病是
1954年第一届全国人民代表大会产生前行使最高国家权力的机关是__________。
以下哪种因素对心理治疗的疗效影响比较小
入境报检应提交()。
下列关于基金募集监管方面的表述,正确的是()。
建立良好咨询关系的重要基础是()。
(1)请剖析A煤矿的奖金分配方案,并说明它产生负激励作用的原因。(2)本次奖金分配方案的设计应重点考虑哪些因素?
“在社会发展过程中,人民是历史的‘剧中人’,英雄人物是历史的‘剧作者’”,这个观点是
Peoplethinkingabouttheoriginoflanguageforthefirsttimeusuallyarriveattheconclusionthatitdevelopedgraduallyas
Someconsumerresearchersdistinguish(1)"rational"motivesand"emotional"(or"non-rational")motives.Theyusetheterm"rat
最新回复
(
0
)