首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) It seemed to him, by the end of the week, that he had lived centuries, so far behind were the old life and outlook. But he w
(1) It seemed to him, by the end of the week, that he had lived centuries, so far behind were the old life and outlook. But he w
admin
2018-05-14
50
问题
(1) It seemed to him, by the end of the week, that he had lived centuries, so far behind were the old life and outlook. But he was baffled by lack of preparation. He attempted to read books that required years of preliminary specialization. One day he would read a book of antiquated philosophy, and the next day one that was ultra-modern, so that his head would be whirling with the conflict and contradiction of ideas. It was the same with the economists. On the one shelf at the library he found Karl Marx, Ricardo, Adam Smith, and Mill, and the abstruse formulas of the one gave no clew that the ideas of another were obsolete. He was bewildered, and yet he wanted to know. He had become interested, in a day, in economics, industry, and politics. Passing through the City Hall Park, he had noticed a group of men, in the center of which were half a dozen, with flushed faces and raised voices, earnestly carrying on a discussion. He joined the listeners, and heard a new, alien tongue in the mouths of the philosophers of the people. One was a tramp, another was a labor agitator, a third was a law school student, and the remainder was composed of wordy workingmen. For the first time he heard of socialism, anarchism, and single tax, and learned that there were warring social philosophies. He heard hundreds of technical words that were new to him, belonging to fields of thought that his meagre reading had never touched upon. Because of this he could not follow the arguments closely, and he could only guess at and surmise the ideas wrapped up in such strange expressions. Then there was a black-eyed restaurant waiter who was a theosophist, a union baker who was an agnostic, an old man who baffled all of them with the strange philosophy that WHAT IS RIGHT, and another old man who discoursed interminably about the cosmos and the father-atom and the mother-atom.
(2) Martin Eden’s head was in a state of addlement when he went away after several hours, and he hurried to the library to look up the definitions of a dozen unusual words. And when he left the library, he carried under his arm four volumes: Madam Blavatsky’s Secret Doctrine, Progress and Poverty, The Quintessence of Socialism, and, Warfare of Religion and Science. Unfortunately, he began on the Secret Doctrine. Every line bristled with many-syllabled words he did not understand. He sat up in bed, and the dictionary was in front of him more often than the book. He looked up so many new words that when they recurred, he had forgotten their meaning and had to look them up again. He devised the plan of writing the definitions in a note-book, and filled page after page with them. And still he could not understand. He read until three in the morning, and his brain was in a turmoil, but not one essential thought in the text had he grasped. He looked up, and it seemed that the room was lifting, heeling, and plunging like a ship upon the sea. Then he hurled the " Secret Doctrine" and many curses across the room, turned off the gas, and composed himself to sleep. Nor did he have much better luck with the other three books. It was not that his brain was weak or incapable; it could think these thoughts were it not for lack of training in thinking and lack of the thought-tools with which to think. He guessed this, and for a while entertained the idea of reading nothing but the dictionary until he had mastered every word in it.
(3) Poetry, however, was his solace, and he read much of it, finding his greatest joy in the simpler poets, who were more understandable. He loved beauty, and there he found beauty. Poetry, like music, stirred him profoundly, and, though he did not know it, he was preparing his mind for the heavier work that was to come. The pages of his mind were blank, and, without effort, much he read and liked, stanza by stanza, was impressed upon those pages, so that he was soon able to extract great joy from chanting aloud or under his breath the music and the beauty of the printed words he had read. Then he stumbled upon Gayley’s Classic Myths and Bulfinch’s Age of Fable, side by side on a library shelf. It was illumination, a great light in the darkness of his ignorance, and he read poetry more avidly than ever.
It can be inferred from Para. 2 that Eden______.
选项
A、had not grasped the usage of a dictionary
B、was not ready for such profound books
C、was incapable of probing into philosophy
D、gradually lost his interest in reading
答案
B
解析
推断题。原文第二段详细描写了伊登刻苦读书的情况,首先是他有很多的词语定义都需要去查字典,由于生词太多,查字典比读书时间还长,查过还会忘记,虽然秉烛夜读,但还是读不懂,作者在该段后半部分也指出,他并不是愚笨,而是缺乏训练和工具,可见这些书对他来说过于深奥,他还没有做好准备,故[B]为答案。伊登在看不懂生词的时候就会去查字典,并且进行了大量查询,可见他是会使用字典的,故排除[A];作者在文中明确指出伊登是能够思考这些问题的,只是还缺乏训练,故排除[C];伊登虽然在遇到太多困难的时候也会咒骂几声,但是并没有放弃阅读,只是变阅读策略为先记住生词,再进行阅读,故排除[D]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/H8xK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
AHealthyMixofReading,WritingandTechnologyI.Aboutstudents’readingA.Childrencannot【T1】theInternetinformationwell
A、Theman’scompanywouldgetabetteroffer.B、Theman’scompanywouldmakeaprofit.C、Thewoman’scompanywouldgetaloss.D
CultureShockPeoplehavedifficultyin【T1】toanewculturecompletely【T1】______differentfromtheirown.I.Thephasesof
CultureTherearemanythingsaboutourlivesthatmakeupaculture.I.Language—Languageiswhatpeopleandanimalsuset
Iusedtowatchherfrommykitchenwindow,sheseemedsosmallasshemuscledherwaythroughthecrowdofboysontheplaygrou
After______seemedanendlesswait,itwashisturntoenterthepersonnelmanager’soffice.
(1)Asmallsuccessatlastinmybattletoholdbackthetideofmicefloodingmykitchenformonths,crappingandsnacking,eve
TipsforApplyingtoU.S.CollegesI.GeorgeMasonUniversity■Thelargest【T1】______universityinVirginia【T1】______■Moreth
A、Itisdestroyingtherobotsindustryatlarge.B、Itisawayofservingtheusers.C、ItisawasteofGoogle’smoney.D、It’sn
A、Robotsliketobecalledroboticpersonsratherthanrobots.B、TheroboticstriketwoyearsagohitGooglenoharderthanothe
随机试题
关于word2010的视图,________视图下完成对页眉和页脚插入、删除操作。
心房纤颤时心电图表现可有()。
年龄×7+70(cm)的身高计算公式适用的小儿年龄是
冰川运动形成的主要冰蚀地貌是()。
某工程建设单位与监理单位签订了施工阶段监理合同,与施工单位签订了工程总包合同,在工程总包合同中明确了所用钢筋由建设单位提供,监理工程师在检查承包单位报验的资料时发现了以下问题:1.承包单位的测量放线报审表的附件只有复核控制桩的校核结果,专业监理工程师审查
运用动态控制原理控制施工质量时,质量目标除各分部分项工程的施工质量外,还应包括()。
施工方项目管理职能分工表是以表的形式反映项目管理班子内部( )对各项工作的管理职能分工。
以下()场所宜设置泡沫一水喷淋灭火系统。
阅读下列材料,并回答问题。小辉是班上有名的“调皮大王”,他上课时在前排同学的后背贴纸条,课间把口香糖粘在同学的椅子上,还给同学起绰号,曾用小石头砸坏了邻居家的窗户。他经常遭到老师的批评,他的父亲对他非打即骂。9岁那年,小辉转学遇到了新班主任,父亲对新班主
Whatkindofneighborhooddidthewomanliveasachild?
最新回复
(
0
)