首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Is happiness proportional to income — to the money a person has? Is a man with two rooms and loaves of bread happier than a man
Is happiness proportional to income — to the money a person has? Is a man with two rooms and loaves of bread happier than a man
admin
2017-05-11
42
问题
Is happiness proportional to income — to the money a person has? Is a man with two rooms and loaves of bread happier than a man with only one of each? Clearly poverty and destitution(that is, having no room and no bread)do produce unhappiness. Obviously, men need money to buy the necessities of life.
But this presents another question. How many rooms and how many loaves of bread(and thus how much money)does a man need? Most people in the Western world can satisfy a minimal requirement for the necessities of life, but they still desire to increase their incomes to buy more and more material possessions and status symbols. Why?
The answer may be that as things are today, if a man is not rich, admiration and respect are not given him by other people. Accordingly this may be the chief reason why people wish to be richer and richer, as the actual goods or possessions play a secondary part to the envy or admiration that this wealth brings them. This veneration from other people may be a greater source of happiness than the money or possessions themselves.
This has not, however, always been true. In aristocratic ages men were admired for their birth and breeding. In other ages men would not have been respected if they had not proved their artistic excellence or learning. In India, for example, poor and saintly men are respected, and in China, the old and wise. In such circles many men are, as long as they have enough to live on, indifferent to money. They value more and are happier with the respect they merit for other reasons.
The modern desire for wealth is not inherent in human nature, and varies with social values. If, by law, we all had exactly the same income, we should have to find some other way of being superior to our peers, as most of our craving for material possessions would cease. Thus a general increase of wealth gives no competitive advantage to an individual and therefore brings him no competitive happiness.
Most people in the Western world______.
选项
A、are not content with what they possess
B、are not sure how many rooms they want
C、are satisfied with having minimal necessities of life
D、consider happiness most important in life
答案
A
解析
本题是细节题。根据关键词Western world可找到对应原文“Most people in theWestern world can satisfy a minimal requirement for the necessities of life,but they still desire toincrease their incomes to buy more and more material possessions and status symbols.”,大多数西方人想增加收人,购买更多的东西,由此可知他们不满足现状,故A正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/HDFO777K
0
考博英语
相关试题推荐
HowIOvercomeMyDifficultyinLearningEnglish1.你在英语学习中有哪些困难?2.你是如何克服这些困难的?3.这些方法给你带来的收获。
Whatdoconsumersreallywant?That’saquestionmarketresearcherswouldlovetoanswer.Butsincepeopledon’talwayssaywhat
Manyagentsquitandsaytheyareleavingbecausetheyare_____andwantbetterpayandmorehumaneworkingconditions,including
London’sHeathrowairport,alongsidemanyothermajorairports,ishopingthat_____passengernumberswillbeswallowedupbya
Ourjourneywasslowbecausethetrainstopped_____atdifferentvillages.
Inthepast10years,thecompanyhasgradually_____allofitssmallerrivals.
Readthefollowingpassagecarefullyandthenparaphrasethenumberedandunderlinedparts.("Paraphrase"means"toexplainthem
Foryearsthegirlhadharboredher_____againstherstepmother.Today,shefinallygotthecouragetospeakitout.
Priortothe20thcentury,manylanguageswithsmallnumbersofspeakerssurvivedforcenturies.Theincreasinglyinterconnected
Droughtisaslowemergency.Itdoesnotswoopdownoutoftheskieslikeatornadoorpulltheearthapartlikeanearthquake.
随机试题
男性,32岁。饮酒后中上腹持续性:疼痛6小时,并逐渐加剧,向肩、背部放射,伴恶心、呕吐。查体:P118次/分,BP90/75mmHg,急性面容,表情痛苦,全腹压痛,尤以中上腹为著,轻度肌紧张和反跳痛,肝区未触及肿块。外周血WBC15×109/L,中性粒细胞
晕动病发病的主要原因是
甲、乙、丙拟设立一有限合伙企业,甲、乙为普通合伙人,丙为有限合伙人,下列不可以作为丙的出资的是:()
某—场地平面草图如图3—19所示,拟建建筑地上9层、地下3层,每层面积相同。其容积率(不含地下)为:[2006年第29题]
一般来说,分散学习优于集中学习。()
Weweretoldthattherewereabout20foreignstudents______Chineseintheschool,andmost______werefromGermany.
社会监督是公安机关以外的公民对公安机关及其人民警察执法活动的监督。()
我国已进入老龄化社会,老年人消费市场随之增大,一些不法商家盯上了“银发市场”,并进行欺诈活动。如果请你面向社区老年人进行防欺诈宣传,你准备怎样开展工作?
实践和认识活动中的中介是指()
设:x=x(t),y=y(t)(α<t<β是区域D内的光滑曲线,即x(t),y(t)在(α,β)内有连续的导数且x’2+y’2(t)≠0,f(x,y)在D内有连续的偏导数.若P0∈是函数f(x,y)在上的极值点,证明:f(x,y)在点P0沿的切线方向的方向
最新回复
(
0
)