首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
GOOGLE dodged a particularly large legal bullet on January 3rd, when America’s Federal Trade Commission(FTC)announced the result
GOOGLE dodged a particularly large legal bullet on January 3rd, when America’s Federal Trade Commission(FTC)announced the result
admin
2014-06-25
45
问题
GOOGLE dodged a particularly large legal bullet on January 3rd, when America’s Federal Trade Commission(FTC)announced the results of a long-running investigation into allegations that the internet giant has been abusing its dominant position in online search to promote its own businesses at the expense of rivals. Google’s competitors had hoped the FTC would put a stop to what they have labeled "search bias", which would have greatly impaired the web firm’s commercial prospects. But in the event, the commission found no evidence that Google was suppressing competition in this way.
That is a significant victory for the company, which has long argued that it should be allowed to cross-promote services such as travel-related offerings via its search engine. The FTC ruled that Google’s "universal search" service, which prominently displays Google companies in results to shopping searches, and other tweaks to the firm’s search algorithms, could be considered as innovations that improved the experience of users. Beth Wilkinson, the lawyer, said that although Google took "aggressive actions" to gain competitive advantage over rivals, its tactics "did not violate competition law".
In other areas, however, the firm has had to make concessions. On patents, Google has agreed to license other firms’ patents deemed essential to make popular devices such as smartphones on "fair, reasonable and non-discriminatory terms". This matters, because the web giant pocketed thousands of patents when it swallowed up Motorola Mobility. The FTC alleges that Google then broke its commitment to license essential patents on fair terms and used legal injunctions to stop some rivals from using them. Google has also agreed to allow other websites to remove pieces of their content, such as consumer reviews, from Google’s specialised search offerings in areas such as shopping, while leaving them on display in its general search service. It has also pledged to make it easier for advertisers to shift data generated by ad campaigns run on Google to other search engines.
None of this has impressed Google’s most furious critics. For example, the deputy-general counsel of Microsoft, Google’s arch-rival in search, said it was doubtful that Google could be trusted "on the basis of non-binding assurances that it will not abuse its market position further".
Such sour grapes are hardly surprising, but as Ms Wilkinson noted in the commission’s statement on the settlement with Google, "the FTC’s mission is to protect competition, and not individual competitors". The commission’s approach to Google’s case makes sense in a market where rapid changes in technology and shifts in the competitive landscape mean that heavy-handed regulation is likely to cause far more harm than good.
The antitrust battle is not yet over in America, where Google’s activities are also being scrutinised by the attorneys-general of several states. But this week’s settlement will greatly strengthen Google’s hand in any future legal combat there.
To which of the following would Ms Wilkinson most likely agree?
选项
A、The comments from the deputy-general counsel of Microsoft might be reasonable.
B、Google may have hurt its rivals, but it should not be punished for that.
C、The rapid changes in the competitive market makes it impossible to protect competition.
D、Google should come up with a proposal to address the charge of search bias.
答案
B
解析
威尔金森女士的观点主要集中在第二段及第五段。第二段末句援引其原话指出,尽管谷歌采取了“侵略性措施”以获得胜于其对手的竞争优势,但这些策略“并没有违背竞争法”;第五段首句指出,其认为“联邦委员会的任务是保护竞争,而不是个体竞争者”。可见,[B]选项是对这两部分内容的概括引申。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/HFK4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Scientistsaroundtheworldareracingtolearnhowtorapidlydiagnose,treatandstopthespreadofanew,deadlydisease.SAR
Scientistsaroundtheworldareracingtolearnhowtorapidlydiagnose,treatandstopthespreadofanew,deadlydisease.SAR
Untilthelate1940swhentelevisionbeganfindingitswayintoAmericanhomes,companiesreliedmainlyonprintandradiotopr
InPlato’sUtopia,herearethreeclasses:thecommonpeople,thesoldiers,andtheguardianschosenbythelegislator.Themain
Computershavebecomeanextensionofus:thatisacommonplacenow.Butinanimportantwaywemaybebecominganextensionof
Antibiotics,beforetheybecameusedasdrugs,werenaturalproducts.Anewfindingprovidesthefirstdirect【C1】______thatanti
Entertheinformationage.Informationistherawmaterialformanyofthebusinessactivitiesshapingthisnewera,(1)_____ir
Almosteverydayweseesomethinginthepapersaboutthelatestexcitingdevelopmentsinthespacerace.Photographsareregula
AMGEN,theworld’sbiggestbiotechnologycompany,madeitsfortunefromadrugthatfortifiesthebloodofpatientswhoareunde
The"cut-offpointforthesurvey"(Paragraph1)referstoHowhavethebusinessattitudeschangedinBritain?
随机试题
以下哪项是甲状腺功能亢进症的临床表现
简述VPN可以提供的功能。
继发型肺结核最常见的是哪种类型
在X线检查中对被检者的防护措施,错误的是
在电算化系统的应用中,硬件工作方式的选择依据是()。
随着社会的发展,教学组织形式也出现多样化的趋势,在教学活动展开的时间间隔上出现了()。
随着现代教育信息技术的发展,我们的教育方式正在从观念到思想、从方法到行动向一种全新的教育方式发展,而这种全新的教育方式也是实现从应试教育向素质教育转轨的必然趋势和发展。要实现这种全新的教育方式,要真正实现从应试教育向素质教育转轨,将现代化的信息技术应用于教
随着时代的发展,百姓购买私家车越来越多,引起交通、能源、环境问题。结合国税局职能谈谈你的看法。
甲搬迁时,将一台电视机交给乙保管,后甲、乙商定将该台电视机卖给乙。此买卖合同中电视机的交付方式为()。
A、Meetaclient.B、Preparethedinner.C、Datewithafriend.D、Pickupthewoman.A对话中男士先拒绝了下班接女士的请求,并说明要在晚餐时间约见一位客户,由此可知答案为A)。I
最新回复
(
0
)