首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Expending Earth’s remaining fossil fuels resources would eliminate the ice shelf in Antarctica and lead to dramatic global sea l
Expending Earth’s remaining fossil fuels resources would eliminate the ice shelf in Antarctica and lead to dramatic global sea l
admin
2022-04-20
36
问题
Expending Earth’s remaining fossil fuels resources would eliminate the ice shelf in Antarctica and lead to dramatic global sea level rises, according to a new research. Sea levels around the world have been on the rise for years, but ice from Antarctica has contributed a relatively small fraction of water to that total. The study, published in the journal Science Advances, shows how that will change if humans continue to burn fossil fuels.
Recent research suggests that fossil fuels—oil, coal and natural gas—sufficient to create more than 10,000 gigatons of carbon dioxide still remain on the planet. Each year human activity results in around 10 gigatons of carbon dioxide emissions, a number which has risen swiftly in recent decades. And, while the numbers suggest the Earth has sufficient fossil fuels to supply humankind with energy for centuries, climate scientists say the climate change that would result from burning those fuels could remake the planet.
The most dramatic results documented in the new study would occur over thousands of years. Only a small fraction of the Antarctic ice shelf would remain in 10,000 years if humans consumed remaining fossil fuels in the coming centuries. Were the Antarctic ice shelf to melt totally, global sea levels could rise more than 50 meters(164 feet).
The study shows burning fossil fuels now creates effects that extend into the distant future because ice melt does grow linearly with carbon emissions. Study author Ricarda Winkelmann, a professor of climate systems analysis at the Potsdam Institute For Climate Impact Research, emphasized that ice melt in Antarctica thousands of years from now would be triggered by actions humans take in the much more immediate future. "It would take a long time for the entire ice sheet to vanish," she said. "But that doesn’t mean we can ignore it. "
For this study, researchers evaluated the effects of climate change on Antarctica over the very long term. Other earlier research shows how climate change may alter the ice-covered continent in the coming decades. Melting from the continent’s ice has led to approximately a quarter of a millimeter of sea level rise each year between 1999 and 2019, according to a 2019 report from the Intergovernmental Panel on Climate Change. That number is dwarfed by ice loss from glaciers and ice loss from Greenland. But that may not be the case for long.
"Currently Antarctica is one of the minor contributors to sea level rise, and that’s simply because it responds more slowly," said Winkelmann. "If you look at the longer time scales, at some point it will become the key level rise when it comes to sea level rise. "
The numbers listed in Paragraph 2 show that________.
选项
A、humankind might face the shortage of fossil fuels in the near future
B、human activity is not the main source of the air pollution
C、humankind becomes more and more dependent on fossil fuels
D、the supply of energy in the next centuries can be guaranteed
答案
D
解析
本题是细节题。根据题干定位至第二段。该段指出,地球上剩余的化石燃料足以创造出超过10万亿吨的二氧化碳。每年,人类活动会产生大约100亿吨的二氧化碳排放量……这些数字表明地球有足够的化石燃料来为人类提供几个世纪的能源。由“10万亿吨”和“100亿吨”的对比可知,“接下来几个世纪的能源供应可以得到保证”,故答案选D。A项“人类在不久的将来可能会面临化石燃料的短缺”与原文意思相反,故排除,B项“人类活动不是空气污染的主要来源”和C项“人类越来越依赖化石燃料”在文中均未提及,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/HFi4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
IwasaddressingasmallgatheringinasuburbanVirginialivingroom-awomen’sgroupthathadinvitedmentojointhem.Through
TheoutbreakofswinefluthatwasfirstdetectedinMexicowasdeclaredaglobalepidemiconJune11,2009.Itisthefirstworld
WholesalepricesinJulyrosemoresharplythanexpectedandatafasterratethanconsumerprices,【1】thatbusinesseswerestill
WholesalepricesinJulyrosemoresharplythanexpectedandatafasterratethanconsumerprices,【1】thatbusinesseswerestill
Theroleofgovernmentsinenvironmentalmanagementisdifficultbutinescapable.Sometimes,thestatetriestomanagetheresou
Readthefollowingtextandanswerquestionsbyfindinginformationfromtherightcolumnthatcorrespondstoeachofthemarked
LastweekendKyleMacDonaldinMontrealthrewapartytocelebratethefactthathegothisnewhomeinexchangeforaredpaper
Anationaldebateisnow______aboutwhetherweshouldreplacegoldenweekswithpaidvacations.
[A]Marktheheadway[B]Celebratethelittlewins[C]Exerciseislikeaninvestment[D]Makegoodchoices[E]Cut
随机试题
某日香港市场即期汇率:USD1=HKD7.7465~7.7525,3个月的远期差价10~12,则美元与港元的远期汇率是【】
Theabilitytostoreknowledgemakescomputersdifferentfromeveryothermachine______invented.
A.珠蛋白合成障碍B.血红素合成障碍C.DNA合成障碍D.铁利用障碍E.造血干细胞异常巨幼细胞贫血是由于
某小型猪场,近日来部分4月龄猪排水样粪便,粪便中混有黏液或血液;不同程度的腹痛,肚腹蜷缩;发病猪迅速消瘦,精神沉郁,食欲减退或废绝,口腔干燥,皮肤弹性降低。该猪场患猪发病的原因最不可能是
个别设备、局部采用双重绝缘或加强绝缘的电气设备(即Ⅱ级设备)、采取电气隔离措施以及采用()安全超低压设备,均可代替接地故障保护用于防人身间接电击。
自招标文件出售之日起至停止出售之日止,最短不得少于()个工作日。
甲公司20×8年发生的部分交易或事项如下:(1)20×8年4月1日,甲公司对9名高管人员每人授予20万份甲公司股票认股权证,每份认股权证持有人有权在20×9年2月1日按每股10元的价格购买1股甲公司股票。该认股权证不附加其他行权条件,无论行权日相关人员是
一篇议论文有了正确而鲜明的观点,还必须有确切而充分的材料来证明。证明论点的理由和材料就是论据,论据分为两类,一类是用有代表性的事例、可靠的事实和确凿的统计数字来充当,叫事实论据;另一类是人们公认的道理、格言、谚语等等,叫道理论据。一篇文章运用事实论据来证明
A.小肠B.盲肠C.大网膜D.降结肠难复疝最常见的疝内容物是
A、 B、 C、 D、 C
最新回复
(
0
)