首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
On an average of six times a day, a doctor in Holland practices “active” euthanasia (安乐死):intentionally administering a lethal (
On an average of six times a day, a doctor in Holland practices “active” euthanasia (安乐死):intentionally administering a lethal (
admin
2010-01-13
47
问题
On an average of six times a day, a doctor in Holland practices “active” euthanasia (安乐死):intentionally administering a lethal (致死的)drug to a terminally iii patient who has asked to be relieved of suffering. Twenty times a day, life-prolonging treatment is withheld or withdrawn when there is no hope that it can effect an ultimate cure. "Active" euthanasia remains a crime on the Dutch statute books, punishable by 12 years in prison. But a series of court cases over the past 15 years has made it clear that a competent physician who carries it out will not be prosecuted.
Euthanasia, often called "mercy killing" is a crime everywhere in Western Europe. But more and more doctors and nurses readily admit to practicing it, most often in the "passive" form of withholding or withdrawing treatment. The long simmering euthanasia issue has lately boiled over into a, sometimes, fierce public debate, with both sides claiming the mantle of ultimate righteousness. Those opposed to the practice see themselves upholding sacred principles of respect for life, while those in favor raise the banner of humane treatment. After years on the defensive, the advocates now seem to be gaining ground. Recent polls in Britain show that 72 percent of British subjects favor euthanasia ill some circumstances. An astonishing 76 percent of respondents to a poll taken last year in France said they would like the law changed to decriminalize mercy killings.
Euthanasia has been a topic of controversy in Europe since at least 1936, when a bill was introduced in the House of Lords that would have legalized mercy killing under very tightly supervised conditions. That bill failed, as have three others introduced in the House of Lords since then.
Reasons for the latest surge of interest in euthanasia are not hard to find. Europeans, like Americans, are now living longer: Therefore, lingering chronic diseases have replaced critical illnesses as the primary cause of death. And the euthanasists argue that every human being should have the right to "die with dignity," by which they usually mean the right to escape the horrors of a painful or degrading hospitalization (住院治疗).
Most experts believe that euthanasia will continue to be practiced no matter what the law says.
The last sentence in the passage indicate that
选项
A、People will stop the practice of euthanasia immediately
B、People will resume the practice of euthanasia only after it is allowed by law
C、People will go on practicing euthanasia no matter it is passed by law or not
D、Only passive euthanasia is allowed according to the law
答案
C
解析
第2段当中作者提到近几年安乐死已经得到越来越多人的支持,“After years on the defensive,the advocates now seem to be gaining ground.”在第4段中又谈到,“Reasons for the latest surge of interest in euthanasia are not hard to find.”紧接着阐述了人们支持安乐死的种种理由,由此可见,不管法律是否通过,安乐死仍然受到支持,人们仍会继续以往的做法。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/HYmi777K
0
在职申硕(同等学力)英语
相关试题推荐
Thetemperatureinthisareaislowenoughtoallowfallingsnowto______andslowlytransformintoice.
A:I’manxioustogetstartedonmyproject.Canwediscussitsometimebeforetheweekend?B:______
Thenewlyelectedpresidenthaspledged$13milliontotheautomobileindustryforitssurvival.
Parentscannomorebefriendstotheirchildrenthanteacherscanbetotheirstudents.Fortheessenceoffriendshipisrecipr
ThanksgivingDayisanannualholidaycelebratedintheUnitedStatesonthefourthThursdayinNovember,anditismostclosely
Thefirstfiction(writer)intheUnitedStatesto(achieve)international(fame)wasWashingtonIrving,whowrotemanystories,
A:IgambledawayallthemoneyIwonfromthelotterylastweek.B:______.
Whentelevisionwasfirst(introduced),theextentto(that)itwould(affect)societycouldnot(havebeenforeseen).
(Nottoomany)years(ago)mymotherjoggedinthealleybehindourhousebecauseshewasembarrassed(tosee)jogging(inpubli
AftertheviolentearthquakethatshookLosAngelesin1994,earthquakescientistshadgoodnewstoreport.Thedamageanddeath
随机试题
Myteacherwasmade______histeachingbecauseofpoorhealth.
男,46岁。右颈部无痛性淋巴结肿大4个月,伴上腹疼痛,食欲不佳,发热、盗汗、体重减轻。行剖腹探查见末端回肠与腹膜有粘连,周围有多个肿大的淋巴结,病理检查为非霍奇金淋巴瘤,免疫染色CD20+、CD22+、CD5-,有t(8;14)。治疗方案首选
患儿2岁,发热、咳嗽、喘3天入院。入院当天患儿剧烈哭闹后突然喘憋加重,烦躁,发绀,心率164次/分,右肺叩诊鼓音,听诊呼吸音减低,胸片示纵隔向左移位。最可能的诊断为
京万红属于()
根据《建设工程施工合同(示范文本)》,对于实施工程预付款的建设工程项目,工程预付款的支付时间不迟于约定的开工日期前( )天。
关于资产减值,下列说法正确的有()。
行业自律主要靠道德约束,但当前违反诚信原则的成本太低,仅是__________的道德约束,显然是__________的。填入画横线部分最恰当的一项是:
路通读一本书,已读完的部分是未读完的部分的2/5,未读完的部分与全本书的比为( )。
Afterdecadesofdecline,theshareofmotherswhostayhomewiththeirchildrenhas【C1】______risenoverthelastseveralyears,
Developmentbanksareinternationallendinggroups.Theylendmoneytodevelopingcountriestohelpfueleconomicgrowthandsoc
最新回复
(
0
)