首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In the mid-1990s, three senior female professors at M. I. T. came to suspect that their careers had been hampered by similar pat
In the mid-1990s, three senior female professors at M. I. T. came to suspect that their careers had been hampered by similar pat
admin
2019-06-10
66
问题
In the mid-1990s, three senior female professors at M. I. T. came to suspect that their careers had been hampered by similar patterns of marginalization.【R1】______After performing the investigation and studying the data, the committee concluded that the marginalization experienced by female scientists at M. I. T. " was often accompanied by differences in salary, space, awards, resources and response to outside offers between men and women faculty, with women receiving less despite professional accomplishments equal to those of their colleagues. " The dean concurred with the committee’s findings. And yet, as was noted in the committee’s report, his fellow administrators "resisted the notion that there was any problem that arose from gender bias in the treatment of the women faculty. Some argued that it was the masculine culture of M. I. T. that was to blame, and little could be done to change that. "【R2】______
The committee’s most evocative finding was that the discrimination facing female scientists in the final quarter of the 20th century was qualitatively different from the more obvious forms of sexism addressed by civil rights laws and affirmative action, but no less real. Not everyone agrees that what was uncovered at M. I. T. actually qualifies as discrimination.【R3】______Even if female professors have been shortchanged or shunted aside, their marginalization might be a result of the same sorts of departmental infighting, personality conflicts and " mistaken impressions" that cause male faculty members to feel slighted as well. " Perceptions of discrimination are evidence of nothing but subjective feelings," Kleinfeld scoffs.
【R4】______In February 2012, the American Institute of Physics published a survey of 15,000 male and female physicists across 130 countries.【R5】______" In fact," the researchers concluded, " women physicists could be the majority in some hypothetical future yet still find their careers experience problems that stem from often unconscious bias. "
A. In almost all cultures, female scientists received less financing, lab space, office support and grants for equipment and travel, even after the researchers controlled for differences other than sex.
B. Judith Kleinfeld, a professor emeritus in the psychology department at the University of Alaska, argues that the M. I. T. study isn’t persuasive because the number of faculty members involved is too small and university officials refuse to release the data.
C. But broader studies show that the perception of discrimination is often accompanied by a very real difference in the allotment of resources.
D. Yet women pursuing tenure track must leap hurdles that are higher than those facing their male competitors, often without realizing any such disparity exists.
E. In other words, women didn’t become scientists because science — and scientists — were male.
F. They took the matter to the dean, who appointed a committee of six senior women and three senior men to investigate their concerns.
【R2】
选项
答案
E
解析
本题是第一段的最后一句,答案关键在于充分理解前文(尤其是上一句)的语义。选项E的语义与前文最接近。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/HcUO777K
0
考博英语
相关试题推荐
TheBritishCourtofAppealhascutlibeldamagesawardedtoMcDonald’s,theworld’slargestfast-foodchain,againsttwopennil
MichaelYessis,anemeritusprofessorofSportsScienceatCaliforniaStateUniversity,maintainsthat"geneticsonlydetermines
Ourstomachscanoftenbeamysterytousandmanyofusdon’trealizejusthowmuchthefoodweeatcanimpactonourmoodand
Moreandmorepeoplenowbelievethatthepurposeofuniversityeducationistocultivateacreativemind.Doyouacceptthisid
Earthquakes【M11】AttwominutestonooninSeptember1of1923,thegreatclockinTokyostopped.【M12】TokyoBayshookasif
SomeAfricanAmericanshavehadaprofoundimpactonAmericansociety,changingmanypeople’sviewsonrace,historyandpolitic
Whatarethoseofuswhohavechosencareersinscienceandengineeringabletodoaboutourcurrentproblems?First,wecan
Thesetwoareasaresimilar______theybothhaveahighrainfallduringthisseason.
AMonitor/TIPPpolllastmonthfoundthatyoungpeopleandseniorsheldsimilarviewswhenaskedto______theimportanceofUSm
JustimaginetheshockofthePrimeMinisterwhenthreeofhisseniorcabinetcolleagues______andresignedinprotestonFrida
随机试题
容易发生血道转移的癌包括
光化学烟雾产生的条件有()。
单代号网络计划的节点符号可以表示( )。
关于商标驳回复审,下列说法错误的是()。
已知f(x)=一xn+cx,f(2)=一14,f(4)=一252,求y=的定义域,并判定其在上的单调性.
文化局办图书室.有些书却没人看,你怎么办?
大城市相对于中小城市,尤其是小城镇来讲,其生活成本是比较高的。这必然限制农村人口的进入,因此,仅靠发展大城市实际上无法实现城市化。以下哪项是上述论证所假设的?
A、正确B、错误A
InternationalSummerExchangeProgram1.Aimsoftheprogram■Tocreatearewardingexchangeexperience2.Components■【T1】___
A、Awalk.B、Adrive.C、Ameeting.D、Adrink.A此题考查听细节的能力。只要考生抓住了关键词:path,treacherous就可以断定,C、D为错误选项,通过halfamile,考生可推断thewoman
最新回复
(
0
)