首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Doubts and Debates over the Worth of MBA Bill Gates, the billionaire Microsoft chairman without a single earned university d
Doubts and Debates over the Worth of MBA Bill Gates, the billionaire Microsoft chairman without a single earned university d
admin
2011-01-02
47
问题
Doubts and Debates over the Worth of MBA
Bill Gates, the billionaire Microsoft chairman without a single earned university degree, is by his success raising new doubts about the worth of the business world’s favorite academic title: the MBA ( Master of Business Administration).
The MBA, a 20th-century product always has borne the mark of lowly commerce and greed (贪婪) on the tree-lined campuses ruled by purer disciplines such as philosophy and literature. But even with the recession apparently cutting into the hiring of business school graduates, about 79,000 people are expected to receive MBAs in 1993. This is nearly 16 times the number of business graduates in 1960, a testimony to the widespread assumption that the MBA is vital for young men and women who want to run companies some day. "If you are going into the corporate world it is still a disadvantage not to have one," said Donald Morrison, professor of marketing and management science. "But in the last five years or so, when someone says, ’ Should I attempt to get an MBA,’ the answer a lot more is: It depends. "
The success of Bill Gates and other non-MBAs, such as the late Sam Walton of Wal-Mart Stores Inc. has helped inspire self-conscious debates on business school campuses over the worth of a business degree and whether management skills can be taught.
The Harvard Business Review printed a lively, fictional exchange of letters to dramatize complaints about business degree holders. The article called MBA hires "extremely disappointing" and said "MBAs wants to move up too fast, they don’t understand politics and people, and they aren’t able to function as part of a team until their third year. But by then, they’re out looking for other jobs. " The problem, most participants in the debate acknowledge, is that the MBA has acquired an aura (光环) of future riches and power for beyond its actual importance and usefulness.
Enrollment in business schools exploded in the 1970s and 1980s and created the assumption that no one who pursued a business career could do with out one. The growth was fueled by a backlash (反冲) against the anti-business values of the 1960s and by the women’s movement.
Business people who have hired or worked with MBAs say those with the degrees often know how to analyze systems but are not so skillful at motivating people. "They don’t get a lot of grounding in the people side of the business," said James Shaffer, vice president and principal of the Towers Perrin management consulting firm.
From the passage we know that most MBAs______.
选项
A、can climb the corporate ladder fairly quickly
B、cherish unrealistic expectations about their future
C、quit their jobs once they are familiar with their workmates
D、receive salaries that do not match their professional training
答案
B
解析
此题最好选用排除法,文中均未提过A、C、D的说法,故排除,而B则在第四段找到相似说法。问题在于MBA已经被套上了一圈光环。The problem,most participants in the debate acknowledge,is that the MBA has acquired an aura(光环)of future riches and power for beyond its actual importance and usefulness.这个光环对未来权力及富裕的期望远远超出了它实际的重要性和用途,故B为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/HkLd777K
本试题收录于:
职称英语理工类A级题库职称英语分类
0
职称英语理工类A级
职称英语
相关试题推荐
WhatistheresearchatJohnsHopkinsUniversityabout?Whatisthemostcommoncircumstanceofcrashwithfemalepilots?
WhatistheresearchatJohnsHopkinsUniversityabout?Howdidtheresearcherscarryouttheirstudy?
Wealmost(raninto)aRolls-Roycethatpulledoutinfrontofuswithoutsignaling.
MysteriousNazcaDrawingsOneofthemostmysteriousarchaeologicalspectaclesintheworldistheimmensecomplexofgeomet
Single-parentKidsDoBestSinglemumsarebetteratraisingtheirkidsthantwoparents—atleastinthebirdworld.Mother
Youraccusationiswhollywithoutfoundation.
AWaysofDeparturefromImmatureandSimplisticImpressionsBCommentonFirstImpressionCIllustrationofFirstImpress
AWaysofDeparturefromImmatureandSimplisticImpressionsBCommentonFirstImpressionCIllustrationofFirstImpress
HowtoForgiveToforgivemaybedivine,butnooneeversaiditwaseasy.Whensomeonehasdeeplyhurtyou,itcanbeext
Dennyisarobotguard,whoAfterreadingthispassagesyouprobablyhavegottheimpressionthat
随机试题
下列属于战国时期的是()
生物朝不同方向进化的“对策”称为( ),也称( )。
A.山茱萸B.桑螵蛸C.海螵蛸D.诃子E.芡实性微温,主治妇女崩漏及月经过多的药物是
A公司发行了优先股,面值1元,并约定按票面股息率10%支付股息,投资人的必要报酬率为17%,则每股优先股的价值为()元。
简述儿童活动过度与儿童多动症的区别。
AccordingtoarecentGallupWorldPoll,1.1billionpeople,orone-quarteroftheearth’sadults,wanttomovetemporarilytoa
A—FreeDeliverytoYourDoorB—TollGateC—NoEntryD—StrictlyNoParkingE—Lugga
Psychologiststakeopposingviewsofhowexternalrewards,fromwarmpraisetocoldcash,affectmotivationandcreativity.Beha
A、680yearsago.B、Hundredsofyearsago.C、Inthe19thcentury.D、ThedaywhenEnglandcolonized.C事实细节题。女士提到在八所常春藤学校中七所都成立于几百年
InonesceneofModernTimes,CharlieChaplinwasshowntrying______tokeepintimewitharapidassemblyline.
最新回复
(
0
)